حسگری که سلامت قلب و ریه را از روی لباس ردیابی میکند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، لرزشهای ضعیف و ظریف قلب تپینده و ریههای پر اکسیژن انسان معمولا قابلشنیدن نیستند اما میتوانند اطلاعات مهمی درباره سلامت کلی ارائه دهند. دانشمندان موسسه فناوری جورجیا موفق به ساخت حسگر بسیار کوچکی شدند که وقتی روی لباس شخص قرار میگیرد، عملکرد قلب و ریه کاربر را بررسی میکند و در صورت لزوم به فرد اطلاع میدهد که نیاز به چکاب وجود دارد.
این حسگر جدید از کفشدوزک کوچکتر است و عملکردی شبیه به الکتروکاردیوگرام (دستگاه ثبت ضربات قلب) دارد. در حال حاضر پزشکان برای کسب اطلاعات در خصوص عملکرد قلب از الکتروکاردیوگرام استفاده میکنند اما این دستگاه تنها قادر به اندازهگیری تکانههای الکتریکی است. به گفته گروه تحقیقاتی، قلب یک سیستم مکانیکی با ماهیچههای تپنده و دریچههایی است که به طور مداوم باز و بسته میشوند. این اندام حیاتی صداها و حرکاتی تولید میکند که یک الکتروکاردیوگرام قادر به شناسایی و ثبت آنها نیست.
حسگر جدید از دو لایه سیلیکون مرغوب با فضایی به اندازه 270 نانومتر ما بین آنها ساخته شده است. این لایههای سیلیکونی مانند الکترود عمل میکند و ولتاژ کمی بین آنها در جریان است و در پاسخ به صداها و لرزشهای مختلف بدن به حالت شارژ درمیآید. این دستگاه میتواند صداهای داخلی بدن را از صداهای بیرونی جدا کند، آنها را به بروندادهای الکترونیکی قابلخواندن تبدیل کند تا اطلاعاتی از سلامت کلی بدن به دست بیاید.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/