صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۰ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
یادداشت/ امین نادری بنی؛

چرا مسئولان، آرمان‌های انقلاب را رها کرده‌اند؟

وقتی دانشگاه‌های کشور را رها می‌کنیم و به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد اسلامی کردن دانشگاه توجه نمی‌کنیم، نمی‌توانیم کادر مجرب برای انقلاب اسلامی به وجود بیاوریم.
کد خبر : 483525

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛  امین نادری بنی طی یادداشتی درباره بی‌توجهی به آرمان‌های انقلاب نوشت:  وقتی دانشگاه‌های کشور را رها می‌کنیم و به تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد اسلامی کردن دانشگاه توجه نمی‌کنیم، نمی‌توانیم کادر مجرب برای انقلاب اسلامی به وجود بیاوریم.


مشکلات جامعه‌ی امروز ما ثمره‌ی عملکرد غلط و التقاطی مسئولین ما است. و مسئولین کشور ماخروجی دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه‌ی ما هستند.


اگر می‌خواهیم مشکلات کشور را حل کنیم باید از تحول در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه شروع کنیم نکته‌ای که سال‌ها رهبری معظم انقلاب به آن اشاره می‌کنند. اما متاسفانه مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم ما به آن توجه‌ی ندارند.


اسلامی کردن دانشگاه‌ها به معنای یک تحول بنیادی است. دانشگاه‌های ما با اضافه کردن چند واحد معارف، قراردادن بسم الله و عکس امام راحل، برگزاری نماز جماعت، اردوهای زیارتی و فعالیت‌های فرهنگی بسیجی و اقداماتی از این قبیل تبدیل به دانشگاه اسلامی نمی‌شود؛ این درک از دانشگاه اسلامی خلیلی ضعیف و محدود است.


ما از اصل ماجرا که فلسفه دروس و محتوای علوم غربی است غافل هستیم از بت‌هایی که در میان دروس و اندیشه‌های دانشگاه ماهستند غافلیم.


برای شناخت خداوند ابتدا باید باطل را شناخت برای همین شعار اسلام لا اله الا الله است.


در دانشگاه با علومی روبه رو هستیم فلسفه آنها غربی است. یعنی مبانی و اصول این علوم بر اساس ایدئولوژی غرب بنیان نهاده شده است و پیش فرض ها و مبانی علوم غربی را در هفت بُت (سوبژکتویته، عقلانیت ابزاری، لیبرالیسم، اومانیسم، سکولاریسم، پوزیتویسم و تکنوکرات‌ها) می توانیم دسته بندی کنیم.


دانشجویان ما به صورت ناخداگاه فلسفه علومی که در تحصیل می‌کنند را می‌پذیرند. و وقتی در مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند و یا بر سر انتخابات حساس کشور قرار می‌گیرند بصورت ناخداگاه براساس همین مبانی غلط غربی تصمیم گیری می‌کنند.


برای تبدیل دانشگاه‌های کشور به دانشگاه اسلامی باید این هفت بت را به دانشجویان شناخت، دانشگاهی اسلامی است که لا اله گفته باشد. باید فلسفه دروس دانشگاهی را آنالیز و نقد کنیم و تعارض آنها را با مکتب اسلام مشخص کنیم. وقتی بت‌های دانشگاهی را به دانشجویان بشناسانیم آن موقع جوانان بر اساس آگاهی‌ای که پیدا کرده‌اند می‌توانند درست تصمیم بگیرند.


زمانی که شهید مطهری در دانشگاه حضور داشتند همین کار را می کردند برای همین شفاف سازی ماهیت علوم غربی بود که نظام سلطه تصمیم به حذف ایشان از کرسی دانشگاه گرفت. و امروز متاسفانه این عرصه خالی از توجه است.


البته در کنار این کار نباید از بومی سازی علوم دانشگاهی خصوصا علوم انسانی غافل باشیم چرا که اهمیت بسیاری دارد.


امام راحل هم مانند مقام معظم رهبری در مورد اهمیت اسلامی شدن دانشگاه‌ها تاکید داشتند که:


دانشگاه مرکز سعادت و در مقابل، شقاوت یک ملت است. از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود. دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند می‌کند و دانشگاه غیر اسلامی، دانشگاه  بد، یک ملت را به عقب می‌زند.


البته که در این میان به حوزه‌های علمیه هم نقد است که چرا سفارشات رهبری در مورد تحوّل در حوزه‌های علمیه اجرا نمی‌شود. امام راحل هم در این مورد بسیار سفارش داشتند آیا مسئولین حوزه‌های ما از اشارات رهبری در مورد لازمه‌ی تحوّل در حوزه‌های امروز و منشور روحانیت امام خمینی (ره) غافل هستند.


در پایان باید بگویم که برای محقق شدن بیانیه گام دوم انقلاب و رسیدن به تمدن اسلامی راهی جزء ایجاد تحول بنیادی در حوزه های علمیه و اسلامی کردن دانشگاه‌های کشور وجود ندارد. امیدواریم نخبگان کشور بخصوص مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم ما متوجه اهمیت بسیار بالای این موضوع باشند.


انتهای پیام/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر