صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۹ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹
سخنگوی وزارت بهداشت توضیح داد؛

علت ریختن آهک روی اجساد کرونایی چیست؟

سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص فضای ایجادشده رسانه‌ای در ارتباط با ریختن آهک بر روی اجساد کرونایی توضیح داد.
کد خبر : 483382

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کیانوش جهانپور در نشست خبری امروز که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد در مورد بحث فاصله‌گذاری اجتماعی اظهار کرد: در رابطه با فاصله‌گذاری اجتماعی بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار صنف در salamat.gov.ir ثبت‌نام کرده‌اند تا در اردیبهشت ماه به محل کار بازگردند.


وی در مورد این‌که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که کرونا از جسد منتقل نمی‌شود، گفت: این اعلام بیشتر برای جلوگیری از افراط‌ها بوده است. ما پروتکل تغسیل و دفن بهداشتی را از گذشته داریم و پروتکل‌های تدفین و تغسیل متعادل است. این‌که روی جسد آهک ریخته شود در پروتکل نیست و در سایت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی هم پروتکل‌ها در دسترس است.


سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اگر در مکانی سطح آب زیرزمینی بالا باشد آهک زیر جسد ریخته می‌شود و ما موضوع تغسیل و تدفین بدون تجمع افراد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی را ابلاغ کرده‌ایم بنابراین مخالف برخی افراطی‌گری‌ها در دفن و تغسیل که بعضاً دیده می‌شود هستیم.


وی درباره آمار ابتلا به کرونا در معلولان گفت: آماری از مبتلایان و فوتی‌ها در معلولان نداریم و این‌ها نیازمند مطالعات اپیدمیولوژیک بوده و آمار‌های بهزیستی مربوط به معلولان بیشتر است.


جهانپور در واکنش به اظهارات ترامپ گفت: وزارت خارجه از منظر دیپلماتیک پاسخگوست، اما از منظر سلامت ما مکانیسم دفاعی روانی داریم، افرادی که دچار افسردگی می‌شوند، پس از انکار وارد فرافکنی می‌شوند و این یک مکانیسم دفاعی و بدی است. این مکانیسیم در رئیس جمهور ایالت متحده وجود دارد چرا که فشار‌های بسیاری وارد شده و ما نگران بسیاری از مردم به ویژه در ایالات متحده هستیم چراکه آمریکا اول وارد فاز انکار و بعد فرافکنی شده است.


او ادامه داد: سرمایه گذاری ایران در حوزه سلامت در بین همه کشور‌های دنیا چشمگیر بوده و تولیدکننده ۹۷ درصد دارو هستیم و ارزان‌ترین دارو را داریم. خدمات به بیماران خاص رایگان است و بالاترین پوشش بیمه‌ای نزدیک به صدردصدی را داریم که رویای آمریکایی هاست. بیش از ۱۰ برابر تعداد کادر پزشکی نسبت به پیش از انقلاب افزایش یافته و نظام آموزش پزشکی ما الگوی شناخته شده در دنیاست و مقالات زیادی درباره آن منتشر شده است.


جهانپور گفت: پوشش واکسیناسیون بالایی داریم و میزان مبتلایان به بیماری ایدز در ایران در مقایسه با برخی کشور‌ها پایینتر است و اینکه رفتار نژادپرستانه در کشوری با بیشترین تولید ناخالص ملی را در مبتلایان با کرونا شاهد هستیم ناشی از مکانیسم دفاعی روانی است، ما در ایران با استفاده از ظرفیت‌ها و مشارکت عمومی موفقیت‌های خوبی داشتیم هرچند آمریکا تحریم‌های ظالمانه علیه بیماران، زنان و کودکان ایرانی وارد کرده اما خللی در درمان بیماران کرونا به وجود نیاورده است.


درباره بازگشت مشاغل و شیوع پیک دوم کرونا اظهار کرد: فاصله گذاری هوشمند گام به گام است و در صورتی که وارد فاز مهار شویم، مشاغل غیرضروری و لوکس می‌توانند به کار بازگردند و این گام به گام بودن برا‌ی ارزیابی ریسک مجدد است. در صورت افزایش موارد می‌توانیم به حالت قبل برگردیم و تست‌های بیشتر و غربالگری مجدد موارد محتمل و مشکوک و ارجاع آن‌ها به مراکز بهداشتی و در صورت لزوم قرنطینه در دستور کار است. همچنین برنامه داریم کسانی که کرونا مثبت می‌شوند از خانواده آن‌ها تست بگیریم.


جهانپور افزود: با تولید انبوه تست‌های سرولوژیک می‌توانیم وضعیت مواجهه را بررسی و گواهی سلامت صادر کنیم و همه این‌ها نیازمند رعایت جدی پروتکل‌ها در کنار تست‌ها، غربالگری و نظارت نهاد‌های نظارتی است تا کمترین ریسک گردش مجدد چرخه اقتصادی را شاهد باشیم.


این خبر به‌روزرسانی می‌شود...


جهانپور افزود: با تولید انبوه تست‌های سرولوژیک می‌توانیم وضعیت مواجهه را بررسی و گواهی سلامت صادر کنیم و همه این‌ها نیازمند رعایت جدی پروتکل‌ها در کنار تست‌ها، غربالگری و نظارت نهاد‌های نظارتی است تا کمترین ریسک گردش مجدد چرخه اقتصادی را شاهد باشیم.


سخنگوی وزارت بهداشت درباره روش‌های تشخیصی کرونا اظهار کرد: ما سه تست یا روش تشخیصی داریم یک نمونه تست که PCR بوده و از حلق و بینی گرفته می‌شود و تست اختصاصی کووید-۱۹ است، اما حساسیت کمی دارد، تست اختصاصی موارد مثبت قطعی است، اما منفی کاذب دارد و می‌توان منفی کاذب آن بالا باشد و منفی بودن قابل اطمینان نیست.


وی ادامه داد: تست سرولوژیک پادتن یا آنتی بادی بدن در مقابله با ویروس را شناسایی می‌کنیم و تست قطعی تشخیصی در موارد اولیه نیست، ویروس باید وارد بدن شود چرا که ممکن است ۲ هفته تا زمان ترشح آنتی بادی طول بکشد و این تست‌ها ما را به خطا بیندازد چرا که فرد مبتلا با علامت کرونا، تست سرولوژیک آن منفی می‌شود به همین دلیل ما باید آنتی بادی اختصاصی علیه کرونا را شناسایی کنیم و برای همین این تست‌ها تاکنون برای استفاده تأیید نشده چرا که ممکن است آنتی بادی مشترک با ویروس‌های هم خانواده‌های کرونا مثل سارس و مرس تست شوند به همین منظور بحث شناسایی آنتی بادی اختصاصی کووید-۱۹ مطرح است.


جهانپور ادامه داد: اگر کسی بخواهد از سلامت، مواجهه و بهبودی اطمینان حاصل کند تست PCR کاربرد ندارد زیرا دقیقاً زمان حال را نشان می‌دهد اما تست‌های سرولوژیک کاربرد دارد. همچنین این تست‌های سرولوژیک برای کسانی که اواخر اسفند یا اوایل فروردین به کرونا مبتلا شده باشند یا بخواهند از سلامت خود آگاه شوند یا سفر خارجی داشته باشند، به کار می‌آید.


سخنگوی وزارت بهداشت در ارتباط با این‌که وضعیت شناسایی مبتلایان بدون نشانه اظهار کرد: هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند عمده افراد مبتلا به کرونا را می‌شناسند در هیچ جای دنیا بسیاری از مبتلایان، بدون علامت قابل شناسایی نیستند و هیچ کشوری این توانایی را ندارد. تنها با انجام تست سرولوژیک اختصاصی گسترده می‌توان میزان شیوع و فوتی‌ها و بدون علامت‌ها را شناسایی کرد. علت تفاوت آمار کشور‌ها این است که ابزار کافی برای شناسایی همه موارد در دست نداریم و با انجام تست اختصاصی سرولوژیک می‌توان گواهی سلامت برای سفر‌های خارجی یا سفر‌هایی مثل حج صادر کرد.


وی ادامه داد: تلاش‌ها به این سمت است که از رپید تست‌ها استفاده کنیم و یک قطره خون اثر انگشت بگیریم و ظرف ۵ دقیقه مثبت یا منفی بودن ابتلا به کرونا را مشخص کنیم و حتی می‌توان در ورودی اماکنی مانند یک ورزشگاه از این تست‌ها استفاده کرد. همچنین برای تشخیص کرونا تست CBC می‌گیرند میزان گلبول‌های سفید را بررسی می‌کنند این تست اختصاصی کووید-۱۹ نیست و ابزار کمک پزشکی است. سیتی اسکن روش تشخیصی بسیار اختصاصی کروناست و با توجه به آمار بالای مبتلایان تغییرات گراند گلاس ما را به تشخیص دقیق بیماری می‌رساند.


جهانپور در خصوص زمان مشخص برای آینده کرونا اظهار کرد: هیچ اپیدمیلوژیستی هیچ تصویری برای روز‌های و هفته‌های آینده مقابل شما قرار نمی‌دهد و بسیاری از اظهارات بر مبنای شواهد کنونی و حدس و گمان است.


سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش موارد ابتلا تهران را داشته است اما یک سوم موارد جدید ابتلا و یک سوم فوتی‌های کرونا در تهران است و پیک ابتلا به کرونا در ایران مربوط به اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه بود.


جهانپور در پاسخ به سؤالی درباره بازگشت ایرانیان از استانبول، دوبی، میلان، رم، بمبئی و کویت اظهار کرد: سلامت ایرانیان در تمام دنیا و هر کسی که پاسپورت ایران دارد برای ما مهم است و در شرایط عادی لازم نیست به فکر افراد در کشور‌های درگیر باشیم و این ایرانیان با پرواز اختصاصی به کشور بازخواهند گشت و ما مثل هموطنان در ووهان چین با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تمهیدات را برای بازگشت در نظر گرفتیم. جز یک مورد تا به حال پرواز به ووهان نداشتیم و ایرانیان مستقیم وارد قرنطینه شدند و از آنها تست گرفته شد.


وی افزود: برای بازگشت ایرانیان از ایتالیا، اسپانیا یا آمریکا که گرفتاری بیشتری دارند آمادگی داریم آن‌ها را به ایران بازگردانیم اگر آخرین ساعات قبل از پرواز تست PCR انجام شده باشد قابل قبول است و گرنه باید به قرنطینه بروند. بیش از ۱۰ هزار تخت مراکز بالینی پیش بیمارستانی داریم و افراد به این مراکز منتقل می‌شوند و هر زمانی معاونت بهداشت گواهی سلامت صادر کند به آغوش خانواده باز خواهند گشت.


جهانپور درباره اثربخشی طرح تحول سلامت گفت: آنچه مقابل دیدگان قرار گرفت اقدامات در حوزه درمان بود و ثمرات آن را استفاده کردیم. اگر بیماری پیدا نکردید که منتظر تخت بیمارستانی باشد همه نتیجه ایجاد ۴۰ هزار تخت بیمارستانی است. هیچ کس ۶ سال پیش فکر نمی‌کرد این تعداد تخت بیمارستانی و آی سی یو نیاز داشته باشیم حتی انتقاداتی وارد شده بود که تعداد تخت‌ها زیاد است و ما هم در برخی استان‌ها معتقد بودیم ضریب اشغال تخت‌ها پایین است اما همین تخت‌ها پذیرای بیماران بودند و آی سی یو‌های فراوانی افتتاح شد و جان بیماران بسیاری نجات پیدا کرد.


وی ادامه داد: ۵۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا که از آی سی یو بازگشته از مرگ نجات یافتند و این نشان از اثربخشی طرح تحول سلامت است. تخت‌های طرح تحول سلامت جان بیماران کرونایی به ویژه در بخش‌های مراقبت ویژه را نجات داده است.


سخنگوی وزارت بهداشت اذعان کرد: قطعاً اگر کووید-۱۹ حدود ۲ سال دیگر شیوع پیدا می‌کرد توفیقات بیشتری داشتیم و سیاست‌های پساکرونا مثل پیش از کرونا نخواهد بود. با تخصیص منابع امیدواریم پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع و پزشکی خانواده را محقق کنیم. در استان مازندران و گلستان از براکت طرح تحول استفاده کردیم. در مازندران وضع بحرانی داشتیم و اگر در ایناستان نظام ارجاع نداشتیم؛ مشکلات بسیاری داشتیم. هر جا بخش بهداشت فعال‌تر بود، همزمان دیدیم بار بیمارستان یک پنجم تا یک دهم کاهش پیدا کرد و روان آرام‌تری داشتیم.


جهانپور گفت: امروز تخت‌های آی سی یو، سی تی اسکن‌ها و ام آر آی‌ها مؤثر بود به طوری‌که ۴۰ هزار تختی که در طرح تحول سلامت اضافه شد، همان میزان به بیماران کرونایی تخصیص دادیم.


وی در واکنش به اظهارات برخی اعضای شورای شهر تهران در ۲ روز گذشته مبنی بر این‌که آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونا بسیار بیشتر است، گفت: مدتی شورا‌ها تعطیل بودند و ممکن است آمار دوستان مربوط به اواخر اسفند باشد. این‌که علت فوت اعلام شود در صلاحیت هیچ کدام از عزیزان نیست.


سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در برخی کشور‌ها ساختار‌ها پلیسی است و اجازه اظهارنظر نمی‌دهند. ما سیستم نظارت پلیسی نداریم و این سیاست را هم دنبال نمی‌کنیم. در برخی کشور‌ها مردم با علامت در خیابان تردد می‌کنند. در یک شورا در ۲ روز آمار‌های متفاوت داده می‌شود. آمار فوتی و ابتلا کرونا در ایران مرجع مشخصی دارد و شورای شهر مرجع اعلام آمار کرونا نیست.


جهانپور درباره دستگاه جدیدی که سپاه پاسداران رونمایی و اعلام کرده که مبتلایان را تا فاصله ۱۰۰ متری شناسایی می‌کند، گفت: اگر این دستگاه تأییدیه وزارت بهداشت را داشت اعلام می‌کردند. مرجع تأیید کالا‌های سلامت محور، وزارت بهداشت از مسیر سازمان غذا و دارو است. بسیاری از زحمات در شرکت‌های خصوصی و وزارت دفاع و دانشگاه‌ها کشیده شده و موارد تأیید محدود است و اگر دستگاه مجوز سازمان غذا و دارو را بگیرد تولید انبوه و اطلاع رسانی خواهد شد.


سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت تخت‌های آی سی یو در شرایط کنونی گفت: در اسفند ماه هزار تخت آی سی یو تجهیز کردیم و از ۹ هزار تخت آی سی یو کمتر از ۵۰ درصد به بیماران کرونایی اختصاص یافت. هیچگاه صد در صد اشغال تخت آی سی یو نداشتیم و از ۴۵۰۰ تخت آی سی یو کرونایی حدود هزار تخت خالی است. مواردی که در آی سی یو بستری می‌شوند وضعیت بهتری نسبت به موارد بستری دو هفته قبل داشتیم.


وی ادامه داد: بخش عمده تخت‌های عادی و یک سوم تخت‌های آی سی یو برای بیماران مبتلا به کرونا خالی است، اما از روز‌های آینده خبری نداریم. در هیچ روزی، بیماری در انتظار تخت نماند و این اتفاق مثبتی بود.


جهانپور افزود: در شرایطی که کمبود تخت آی سی یو در آمریکا و اروپا را شاهد بودیم. تعداد تخت‌های آی سی یو ما نسبت به سرانه جمعیتی یک سوم برخی از این کشورهاست اما با اقدامات در حوزه بهداشت و شناسایی زودهنگام به کاهش در تخت‌های بیمارستانی نرسیدیم و قطعاً این نتیجه مدیریت بیماری بوده است . ما با اقدامات بهداشتی توانستیم بار مراجعان را کاهش دهیم.


سخنگوی وزارت بهداشت درباره گواهی سلامت بازگشت به کار بیماران مبتلا به کرونا نیز گفت: این افراد می‌توانند به مراکز طب کار مراجعه کرده و گواهی سلامت دریافت کنند البته با تأیید پزشک هم می‌توانند به کار بازگردند.


جهانپور درباره این‌که چرا وعده ۲۰ هزار تست کرونا محقق نشد، گفت: در کل کشور به جز ۶ استان، با کاهش موارد ابتلا و بستر مواجه هستیم. در یکی از بیمارستان‌های کرونایی چند شب قبل تنها ۲ بیمار کرونا داشتیم و به موازات آن انجام تست کمتر شده است اما در فارس و زنجان نیمی از موارد ابتلا سرپایی هستند و تعداد تست‌های سرپایی افزایش پیدا کرده است به طوری‌که روزانه ۱۰ تا ۱۲ هزار تست کرونا انجام می‌شود.


وی با بیان این‌که اپیدمیولوژی کرونا در استان‌های مختلف یکسان نیست، گفت: پس از پیک کرونا در ایران که اواخر اسفند و اوایل فروردین بود شاهد کاهش تدریجی و شیب نزولی کُند ابتلا بودیم و اکنون شاهد ثبات نسبی هستیم. یکی از ویژگی‌های کرونا در ایران در دو ماه گذشته این بود که همزمانی پیک و طغیان را در استان‌ها نداشتیم و از کریدور جنوب به شمال و بالعکس منتشر می‌شد، همچنین تعداد مرگ و میر هم نسبت به روز‌های آخر اسفند و ابتدای فروردین کاهش پیدا کرده است.


سخنگوی وزارت بهداشت داد: دو روز پیش در کاشان بعد از مدت‌ها در ۲۴ ساعت کامل حتی یک مورد مرگ حتی مشکوک به کرونا نداشتیم. دیروز آمار مرگ و میر نزدیک به ۸ تا ۱۰ استان کشور، صفر ثبت شد.


جهانپور درباره برگزاری نشست‌ها  ظهار کرد: برگزاری نشست و تجمع مشمول تجمعات فاصله‌گذاری اجتماعی و هوشمند است. بسیاری از نشست‌ها ضروری نیست و باید توجه داشت که نمی‌توان گفت چه زمانی و کجا فرد به کرونا مبتلا شده است.


سخنگوی وزارت بهداشت درباره اجباری نشدن ماسک در مترو گفت: آخرین توصیه ما استفاده از ماسک حتی نوع خانگی است به ویژه در مکان‌هایی که رعایت فاصله گذاری اجتماعی ممکن نیست. اجباری شدن الزامات قانونی دارد و مصوبه ستاد نیست. برخی از دوستان علاقه دارند به جای توجه به آمار مرگ و میر رعایت پروتکل بهداشتی را در ناوگان حمل و نقل عمومی مورد توجه قرار دهند.


وی در پایان تأکید کرد: اگر رفت و آمد‌های پیک رعایت نمی‌شود، آن‌ها را ثبت و به ما ارسال کنید. گزارش دو روز اخیر نشان می‌دهد که خود مردم استفاده از ماسک را رعایت کردند بنابراین برنامه‌ای برای اجباری شدن ماسک نداریم.


انتهای پیام/4076


انتهای پیام/

ارسال نظر