روزهداری عوامل مستعدکننده کرونا را کاهش میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،علیرضا مرندی روز چهارشنبه در نشست کارشناسی در خصوص مسایل پرشکی و فقهی مرتبط با روزه داری و سلامت در ایام اپیدمی بیماری کووید – ۱۹ که در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، اظهار داشت: مقاومت بدن افراد روزه دار در مقابل کرونا بیشتر می شود، اما رعایت اصول بهداشتی حتمی است و همان طور که در ماه های دیگر این موارد را رعایت می کردیم، در این ماه هم باید در همان حد و حتی بیشتر رعایت کنیم.
وی درباره فواید روزه داری گفت: روزه داری قند خون را تا حدود زیادی تنظیم می کند، وزن را کاهش می دهد، از چاقی افراد کم می کند، ایمنی بدن را افزایش می دهد و در مقابل استرس مقاومت ایجاد می کند.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه روزه رشد سرطان ها را کند و طول عمر را زیاد می کند، گفت: این موضوعات در کشورهای غربی به اثبات رسیده است.
مرندی به بیمارانی که به کرونا مبتلا شده و بهبود یافته اند، توصیه کرد که حداقل تا ۶ هفته پس از برطرف شدن علایم، اقدام به روزه داری نکنند.
وی ادامه داد : این زمان به طور متوسط است و در همه افراد یکسان نیست، چون برخی افراد زودتر مداوا می شوند و بهبودی برخی طولانی تر بدست می آید.
مرندی افزود: بیماران در طول دوره درمان تحت نظر پزشک هستند و پزشک آنان بسته به شرایط آنها مشخص می کند که این افراد توانایی روزه گرفتن را دارند یا نه.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی در مورد بیمارانی که پیوند اعضا شدهاند، تاکید کرد که این افراد نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن برای بیماران پیوند دست یا قرنیه بلامانع است و اصلا مشکلی برای روزه گرفتن این افراد وجود ندارد .
وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد مبتلایان یا علائمی ندارد یا علایم آنان خفیف است، افزود: ۳۰ درصد افرادی که مبتلا می شوند، هیچ علامتی ندارند، ۵۵ درصد مبتلایان علائم خفیف و متوسط دارند و در بین این افراد هم مرگ و میر وجود ندارد.
مرندی ادامه داد: بیشتر نگرانی در مورد کرونا برای بیماران شدید است که بستری می شوند و در بین آنان، حدود ۱۵ درصد مرگ و میر وجود دارد و درصد بسیار کمی از بیماران دچار وضعیت خیلی شدید شده و در بخش مراقبت ویژه بستری می شوند که مرگ و میر بین آنان به ۵۰ درصد هم می رسد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/