سیارات فراخورشیدی تصویربرداری میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وایرد، کهکشان ما پر از سیارات قابلسکونت است. حال گروهی از دانشمندان برنامه دارند که خورشید را تبدیل به یک لنز دوربین عظیم کرده و از یکی از سیارات فراخورشیدی عکسبرداری کنند.
مدت زیادی از زمانی که انسان فکر میکرد تنها سیاراتی که در کهکشان وجود دارد، آنهایی هستند که به دور خورشید میچرخند، نمیگذرد. طی چند دهه اخیر، ستارهشناسان موفق به کشف هزاران سیاره فراخورشیدی شدند. این امر بدین معناست که در کهکشان ما تعداد سیارات از ستارهها بیشتر است. بسیاری از این سیارات ویژگیهای خاصی مانند اقیانوسهایی از گدازههای آتشفشانی و ابرهایی با بارشی از جنس آهن دارند.
برخی از این سیارات فراخورشیدی شبیه به زمین هستند. با این حال بشر تاکنون نتوانسته از نزدیک این دنیاهای دور را ببیند. شاید این رویا با انجام یک مأموریت بینستارهای جسورانه به حقیقت بپیوندد. آژانس فضایی آمریکا برنامه دارد از سطح یک سیاره فراخورشیدی عکسبرداری کند. این ایده از نظریه آلبرت انیشتین الهام گرفته شده است. براساس محاسبات انیشتین، گرانش یک ستاره باعث میشود که نور یک ستاره دیگر در اطرافش خم شود که این امر باعث به وجود آمدن یک لنز عظیم میشود.
اگر شخصی در منطقه کانونی که نور خم شده و همگرا میشود، بایستد لنز گرانشی خورشید میتواند هر آنچه پشت ستاره باشد را به طور چشمگیری بزرگنمایی کند. نظریه انیشتین در خصوص لنزهای گرانشی ثابت شده و واقعیت به شمار میرود. یکی از دانشمندان ناسا قصد دارد با استفاده از این تئوری از سطح یکی از سیارات فراخورشیدی عکسبرداری کند.
ناسا هفته گذشته اعلام کرد که سال آینده گروهی از دانشمندان در برنامه مفاهیم پیشرفته و مبتکرانه این آژانس فضایی بر توسعه مأموریتهای فضایی تمرکز میکنند که گویی از کتابهای علمی تخیلی الهام گرفته شدهاند.
تبدیل یکی از دهانههای ماه به تلسکوپ رادیویی، توسعه سیستم کاهش سرعت و نقشهبرداری از داخل یک سیارک از جمله پروژههایی است که از برنامه مفاهیم پیشرفته و مبتکرانه ناسا گرانت تحقیقاتی دریافت میکنند. با این حال جالبترین پروژه این برنامه ابتکاری ناسا، عکسبرداری از سطح یک سیاره فراخورشیدی با استفاده از خورشید به عنوان لنز دوربین است.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/