صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
قیصری در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

چه عاملی باعث مرگبارشدن مشروبات الکلی دست‌ساز می‌شود؟/ علائم مسمومیت با الکل

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان گفت: «با مصرف مشروبات الکلی بسته به میزان متانول در درازمدت یا کوتاه‌مدت عوارض مسمومیت و نهایتاً مرگ ظاهر می‌شود.»
کد خبر : 482593

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ با توجه به مرگ و میر تأثربرانگیز تعدادی از هموطنان به‌دلیل مصرف مشروبات الکلی در برخی استان‌ها با تکیه بر شایعاتی مانند تأثیر نوشیدن الکل در پیشگیری از کرونا و نیز استفاده روزافزون مردم از مواد ضدعفونی کننده الکلی، سوداگران مرگ با سوء استفاده از فضای به‌وجود آمده به عرضه گسترده مشروبات الکلی پرداختند و باعث صدمات جانی و مادی بسیاری به مردم شدند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان در این راستا و برای آگاه‌سازی بیشتر مردم با محمدمهدی قیصری عضو هیئت علمی گروه شیمی تجزیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان گفتگو کرده است که در زیر خواهیم خواند.


مشروبات دست‌ساز با افزودنی‌های غیرمجاز


قیصری با توجه به تأثیر نوشیدن الکل در پیشگیری از کرونا اظهار می‌‌‌کند: «اتانول به دو طریق مصنوعی(سنتزی) و تخمیری تولید می‌شود در روش سنتزی این ماده از مواد نفتی(هیدراسیون مستقیم و غیرمستقیم اتیلن) و در روش تخمیری از تخمیر مواد غذایی و گیاهان حاوی قند به‌دست می‌آید. به اتانولی که به روش تخمیری و با استفاده از مواد اولیه با منشأ طبیعی و نه سوخت‌های فسیلی تولید شود، بیواتانول می‌گویند.»


وی می‌افزاید: «در روش تخمیری، محصول تخمیر بی‌هوازی، اسیداستیک با فرمول شیمیایی CH3COOH بوده و محصول تخمیر هوازی نیز اتانول با فرمول شیمیایی CH3CH2OH است.»


این متخصص شیمی تجزیه با اشاره به تفاوت اتانول تخمیری و مصنوعی خاطرنشان می‌کند: «اتانول تخمیری همان ماده‌ای است که در نوشیدنی‌های الکلی با درصدهای مختلف پیدا می‌شود و همه نوشیدنی‌های الکلی حاوی اسانس‌های طبیعی مواد غذایی و گیاهان هستند در صورتی که اتانول مصنوعی(سنتزی) که اتانول صنعتی نیز نامیده می‌شود، فاقد اسانس است.»


قیصری اضافه می‌کند: «متانول با فرمول شیمیایی CH3OH به مقدار بسیار کم در تخمیر از محصولات گیاهی مانند انگور، سیب یا غلات درست می‌شود و استفاده از افزودنی‌های غیرمجاز و خطرناک، مواد شیمیایی و  اشتباهاتی مانند استفاده از چوب میوه مورد استفاده برای تهیه نوشیدنی الکلی می‌تواند موجب افزایش سطوح این ماده در محصول نهایی شود.»


وی ادامه می‌دهد: «شرکت‌های تولیدکننده نوشیدنی‌های الکلی از فناوری‌های پیشرفته(کروماتوگرافی مایع، کروماتوگرافی گازی و ... ) برای بررسی سطوح متانول و جداسازی آن استفاده می‌کنند در حالی که افرادی که مشروبات‌های الکلی را به صورت زیرزمینی تهیه می‌کنند از این شرایط بی‌بهره هستند و عملاً روند جداسازی بسیار دشوار می‌شود.»


عامل مرگبارشدن مشروبات الکلی دست‌ساز


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان عنوان می‌کند: علت اینکه مشروبات دست‌ساز در همه جای دنیا افراد را با مشکلات جدی سلامت و خطر مرگ مواجه می‌کند به این دلیل است که رعایت نکردن نکات علمی در فرایند به اصطلاح «تولیدات زیرزمینی» موجب می‌شود تا محصول نهایی تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان باشد و تمام بررسی‌ها در رابطه با این گروه مشروبات الکلی در نهایت به حضور«متانول» در آن ختم می‌شود.


قیصری اضافه می‌کند: «افزودنی‌های غیرمجاز و بی‌ربطی مانند دیازپام، هیستامین و به‌ویژه آمفتامین‌‌ها و... که خطرات بالایی داشته و همه اینها برای کاهش هزینه تولید مشروبات الکلی و سود بیشتر سوداگران مرگ است.»


وی می‌افزاید: «تمایز بین نخستین نشانه‌های مسمومیت با متانول از اثرات عادی مصرف الکل می‌تواند دشوار باشد و مصرف کننده مشروبات الکلی ممکن است علائم خفیفی مشابه با مستی ناشی از مصرف الکل را در یک ساعت تجربه کند که با حالت تهوع، استفراغ و درد شکمی همراه می‌شود و علائم اولیه مواجهه با متانول به طور معمول از شدت کمتری در مقایسه با علائم ناشی از مواجهه با همان مقدار اتانول برخوردار هستند.»


علائم مسمومیت با الکل چیست؟


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان بیان می‌کند: «پس از گذشت 12 تا 24 ساعت، علائم چشمگیرتری مانند سردرد، سرگیجه، ضعف عمومی، تاری دید یا از دست دادن کامل بینایی، افت عملکرد دستگاه عصبی مرکزی، اسیدوز، تشنج و خونریزی مغزی و حتی کما پدیدار می‌شوند و نادیده گرفتن این شرایط می‌تواند به تشخیص اشتباه یا تأخیر در تشخیص منجر شود.»


قیصری مطرح می‌کند: «مواجهه با علائم مرتبط با بینایی مانند تاری دید یا دشواری در مشاهده نور روشن از بروز دردسری بزرگ برای فرد حکایت دارند و باید برای مقابله با مسمومیت کاری کرد؛ چون با افزایش سطوح سمی اسید فرمیک در خون، مسمومیت با متانول می‌تواند به مرگ در نتیجه نارسایی تنفسی منجر شود.»


متخصص شیمی تجزیه به آنا می‌گوید: «نقطه جوش اتانول و متانول به ترتیب برابر 78.4 و 67.5  درجه سانتیگراد است این دو ترکیب را نمی‌توان توسط تقطیر ساده در کارگاه‌های زیرزمینی از هم جدا کرد؛ بنابراین مقادیر ناچیز متانول در اتانول یا مشروبات الکلی ارائه شده توسط سودجویان به هیچ وجه قابل جداسازی نیست و با مصرف این نوع مشروبات الکلی بسته به میزان متانول، در دراز مدت یا کوتاه مدت عوارض مسمومیت و نهایتاً مرگ ظاهر می‌شود.»


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر