صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۹ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۹

بیشترین قربانیان کرونا در فرانسه فقرا هستند

آمارها نشان می‌دهند که میزان مرگ‌ومیر و ابتلا به کووید-۱۹ در فرانسه در حومه‌های فقیر و محروم بسیار بیشتر از محله‌ها و مناطق اعیان‌نشین است.
کد خبر : 482166

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، این جمله را بسیار شنیده‌ایم: «ویروس کرونا فقیر و غنی نمی‌شناسد» با این حال اعداد و ارقام اشتباه نمی‌کنند و خلاف آن را ثابت می‌کند. از قربانیان در ایالات‌متحده که اکثریت را سیاه‌پوستان محله‌ها و شهرهای کم‌درآمد و فقیر تشکیل می‌دهند تا دیگر نقاط دنیا از جمله در فرانسه.


آمارها نشان می‌دهند که میزان مرگ‌ومیر و ابتلا به کووید-۱۹ در فرانسه در حومه‌های فقیر و محروم بسیار بیشتر از محله‌ها و مناطق اعیان‌نشین است. نمونه آن «سن سن دنی» حومه شمالی پاریس است؛‌حومه‌ای که سال‌هاست نماد فقر و اختلاف طبقاتی در فرانسه است، امروز بیشترین قربانیان را در میان بیماران مبتلا به کویید-۱۹ دارد.


ژروم سالومون، دبیر کل سلامت و بهداشت فرانسه، هفته گذشته اعلام کرد آمار مرگ‌ومیر در سن سن دنی، در هفته پایانی ماه مارس، ۶۳ درصد بوده است در حالی که همین آمار در شهر پاریس در همین هفته ۳۲ درصد گزارش شده است.


البته هنوز مقامات فرانسوی توضیحی درباره نابرابری نرخ مرگ‌ومیر ارائه نکرده‌اند اما بی‌تردید یکی از دلایل آن استانداردهای پایین سلامت در حومه‌های فقیر فرانسه است.


استانداردهای پایین سلامت در حومه‌های فقیرنشین


آمارها نشان می‌دهند ساکنان این حومه پاریس که اغلب مهاجرنشین هستند، اغلب با بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت دست‌وپنجه نرم می‌کنند.


هم‌چنین بسیاری از افراد بالای ۶۵ سال در این حومه برخلاف بسیاری از فرانسوی‌ها رفتار درستی با بیماری‌های مزمن خود ندارند و آن‌طور که توصیه‌های پزشکی تأکید دارند، به‌طور منظم به دیدار پزشک نرفته و آزمایش‌های لازم را انجام نمی‌دهند. دلیل اصلی آن را می‌توان مشغولیت‌های فراوان قشر مستضعف دانست.


آمار بالای کشته‌ها در این حومه باعث شد تا امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری، این هفته به سن سن دنی برود و با شهروندان دیدار کند. وی از شهروندانی که بیماری‌های مزمن دارند خواست «حتی در صورت عدم بروز علائم بیماری کرونا به دیدار پزشکان و پرستاران بروند.»


در سراسر فرانسه پزشکان بیماران مزمن را تشویق می‌کنند تا درمان بیماری‌هایشان را خودرأی متوقف نکنند و به دیدار پزشکان متخصص بروند.


عامل دیگر حرفه اغلب شهروندان در حومه‌های محروم فرانسه است.


شغل‌های کلیدی که «دورکاری ناپذیرند»


بسیاری از ساکنان سن سن دنی، شغل و حرفه‌هایی دارند که انجام آن تنها با حضور فیزیکی امکان‌پذیر است. این در حالی است که در سراسر فرانسه ۴۰ درصد از شهروندان در حال دورکاری هستند اما بسیاری از کارگران روزمزد، کارمندان سوپرمارکت‌ها، کارمندان نظافت شهرداری‌ها و پیک‌های دوچرخه و موتوری امکان دورکاری ندارند و حقوق پایه آن‌ها به‌اندازه‌ای پایین است که امکان پس‌انداز و مرخصی در این روزها را نیز ندارند. اغلب این کارگران، به دلیل گرانی پایتخت فرانسه، پاریس،در حومه‌های اطراف از جمله در سن سن دنی اقامت دارند.


آن‌ها در اولین روزهای شیوع ویروس کرونا، کمترین امکانات از جمله دست‌کش و یا ماسک نداشتند و همین مسئله کافی بود تا بسیاری مبتلا به ویروس کرونا شده و یا عمال انتقال آن باشند. هم‌زمان به دلیل گرانی اجاره‌ها، حتی در حومه‌های پاریس، تراکم جمعیت در آپارتمان‌ها بسیار بالاتر از استانداردهاست و شیوع ویروس آسان‌تر صورت می‌گیرد.


اتهام راست افراطی: «عدم رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی»


گروه‌های راست افراطی فرانسه ادعا می‌کنند که عامل اصلی قربانیان در حومه‌های این کشور عدم رعایت قوانین و محدودیت‌های مربوط به قرنطینه است.


راست‌های افراطی که از هر فرصتی برای حمله به مهاجرتباران فرانسوی دریغ نمی‌کنند می‌گویند شهروندان حومه‌های پاریس به دلیل «فرهنگ پایین» فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را رعایت نمی‌کنند. البته شواهد خلاف آن را ثابت می‌کند. رئیس‌جمهوری فرانسه در دیدار از سن سن دنی از صبر و در خانه ماندن شهروندان و احترام فاصله‌گذاری‌های اجتماعی تشکر کرد.


استفان پو، نماینده سن سن دنی، در مجلس ملی فرانسه معتقد است سخنان راست‌گرایان افراطی دراین‌باره کاملاً بی‌اساس است و موجب خشم می‌شود. وی می‌گوید: « باید به این مردمی که کارهای کلیدی این روزها را انجام می‌دهند، افتخار کرد. آن‌ها هر روز صبح زود از خواب بیدار می‌شوند و اجازه می‌دهند تا در روزهای بحرانی، فرانسه هم چنان به زندگی ادامه دهد. بیاید همه باهم به تلاش و خدمت‌رسانی آن‌ها احترام بگذاریم.»


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر