اولویت دولت جلوگیری از قحطی در بحران کرونا است
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، معاون اول رئیسجمهوری افغانستان میگوید اولویت دولت در حال حاضر جلوگیری از گرسنگی عمومی ناشی از کمبود و گرانی مواد غذایی (قحطی) در جریان بحران کرونا است.
صالح در مصاحبهای با تلویزیون یک افغانستان گفت که برنامه رساندن غذا به ۱۲۵ هزار خانواده را در کابل روی دست داریم که به دلیل ممنوعیت ناشی از شیوع کرونا درآمد روزانه خود را از دست دادهاند. از والیان نیز خواسته شده که خانوادههای نیازمند را معرفی کنند.
او گفت برای نخستین بار به والیان تمامی ولایات افغانستان صلاحیت داده شده تا شیوه مصرف بودجه ولایتی را خودشان تعیین کنند و همه والیان امکان شرکت در جلسات کابینه را به دست آوردهاند. حکومت تلاش کرده که مانع بسته شدن گذرگاههای مرزی شود.
تازهترین آمار اعلام شده از سوی وزارت صحت افغانستان حاکی است که شمار مبتلایان به کرونا در افغانستان به ۴۸۴ نفر رسیده و ۱۵ نفر در نتیجه این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
نگرانیهای وجود دارد که ممکن به دلیل محدودیت آزمایش کرونا در افغانستان، شمار مبتلایان به مراتب بیشتر از آنچه تشخیص شده باشد.
در حال حاضر محدودیتهای شدید در کابل پایتخت، در هرات که مرکز شیوع این ویروس در افغانستان است، وضع شده است.
بعلاوه کابل و هرات، بیماران کرونا تاکنون در ولایتهای سمنگان، نیمروز، لوگر، بلخ، زابل، غزنی، بدخشان، قندهار، ننگرهار، دایکندی، کاپیسا، بادغیس، سرپل، پکتیکا، بغلان، اندوز، غور، پکت یا، تخار و فاریاب شناسایی شدهاند.
صالح هشدار داد که تلفات ناشی از کرونا در افغانستان افزایش خواهد یافت و اگر حتی دولت بتواند تلاشهای کنونی را ادامه دهد، پیشبینیها حاکی از مرگ ۳۰۰ هزار نفر است.
او همچنین گفت که برای دسترسی به محصولات ضدعفونیکننده به چهار شرکت داخلی وظیفه داده شده تا از انگور افغانستان این محصولات را تولید کنند.
صالح گفت: انتقادهای وزارت خارجه آمریکا از طریق توییت ها و بیانیهها تلاشی است برای اینکه ما را مجبور بسازند تا کار خلاف قانون اساسی انجام بدهیم.
او گفت مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیر به کابل "توصیههای اخلاقی داشت که ما آن را خیرمقدم میگوییم." صالح تأکید داشت که آمریکا کمک یک میلیاردی را "کاهش نداده، بلکه تهدید به کاهش کرده"
از طرف دیگر، به گفته آقای صالح "کمک جهانی قطع شود نه دریای هلمند خشک میشود و نه دریای پنجشیر و نه کمر هندوکش میشکند."
در روزهای اخیر وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد کشورش به دلیل آنچه ناتوانی رهبران سیاسی افغانستان در "ایجاد یک دولت فراگیر" خواند، یک میلیارد دلار کمک واشنگتن به کابل را قطع میکند و تهدید کرد به قطع کمکهای بیشتر به افغانستان کرد.
آقای صالح درباره ناکامی میانجیگری برای حل اختلاف سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله نیز گفت که "دکترعبدالله با شرکت پنج ساله درحکومت چی عرضه کرد؟"
او افزود که قانون اساسی درباره سطح پایین مشارکت "سکوت" کرده و "ما سر اصل انتخابات معامله نمیکنیم."امرالله صالح، معاون اول رئیسجمهوری افغانستان میگوید اولویت دولت در حال حاضر جلوگیری از گرسنگی عمومی در جریان بحران کرونا است.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/