ویروس کرونا هنوز در تهران کنترل نشده است/ لزوم اتخاذ الگوی متفاوت برای مقابله با کرونا در پایتخت
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این مطلب که تهران شهر پیچیدهای است و مختصات خاصی در مقایسه با سایر شهرها و استانها دارد، عنوان کرد: تهران پرجمعیتترین شهر کشور است و چگالی و تراکم حضور افراد در بسیاری از مناطق شهر بهویژه مناطق مرکزی و جنوبی باعث شده تا اتخاذ راهبرد مقابله با کرونا برای پایتخت متفاوت از سایر شهرها و استانها باشد.
وی ادامه داد: وجود شهرهای مختلف در حاشیه تهران که از نظر زیرساختهای اداری و بهداشتی دارای کمبودهایی هستند خود میتواند از کانونهای تهدیدآمیز پایتخت برای مبارزه با کرونا باشد. جمعیت شناوری که در شهر تهران وجود دارد خود معادل جمعیت یک یا دو استان کشور است که در برخی مناطق تنها 500 تا 600 هزار نفر در مناطق دانشگاهی حضور پیدا میکنند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران سکونتگاههای غیررسمی و میزبانی از ارجاعات سخت درمانی را از دیگر مواردی دانست که شرایط پایتخت را برای اتخاذ راهبرد مقابله با کرونا پیچیده میکند.
زالی مهمترین راهبرد ستاد مقابله با کرونا در شهر تهران را حفظ انسجام مجموعه حکمرانی حاکم بر شهر دانست و افزود: با توجه به حضور دستگاههای اجرایی مختلف انسجام و همگرایی و کار بینبخشی امری مهم بود که در دستور کار قرار گرفته و محقق شد. موضوع مهم دیگر در تهران بحث ایجاد راهبرد مشترک میان 25 دستگاه استانی و کشوری در پایتخت بود.
وی در ارتباط با ظرفیت درمانی شهر تهران نیز گفت: تهران پرشمارترین ظرفیت درمانی کشور را دارد و در شیوع بیماری کرونا به سرعت ظرفیت درمانی آن در مدار قرار گرفت بهطوریکه امروز 11 هزار و 900 تخت جنرال بیمارستانی متعلق به دانشگاهها را داریم که با احتساب تختهای بیمارستانی سایر نهادها و دستگاهها این میزان به 31 هزار و 200 تخت میرسد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در خصوص میزان آمار مرگ و میر نیز اظهار کرد: بر اساس آمار بیماران بستری شده 2.2 درصد از کل این بیماران فوت شدهاند که اگر کل تختهای بیمارستانی در تهران را در نظر بگیریم ۱.۳ خواهد شد که نسبت به آمار کل کشور وضعیت مطلوبی است.
زالی افزود: محور راهبرد مقابله با کرونا در شهر تهران ترویج فرآیند خودمراقبتی بهویژه برای افراد فاقد علائم بالینی جدی است.
وی در ارتباط با زمان ریشهکن شدن ویروس کرونا نیز گفت: ریشهکنی کرونا متناسب با ظرفیت، حجم و عمق مداخلات ما متفاوت است. من بهعنوان کارشناس سطح مداخلات در تهران را متوسط ارزیابی میکنم اما بهنظر باید در تهران به مداخلات سختگیرانه و پویا توجه کنیم زیرا هر چه زمان این بیماری در تهران طولانیتر شود وضعیت فعلی که در اقتصاد تأثیر زیادی دارد و نیز ادامهدار خواهد شد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه ما در تهران هنوز به نقطه اوج نرسیدیم تا پس از آن وارد سیر نزولی شویم هم عنوان کرد: اینکه ما چه زمانی به نقطه پیک برسیم بستگی به اقدامات سختگیرانه ما دارد و هر چه روند مداخلات ناقصتر باشد بازه زمانی طولانیتر و به تبع آن مشکلات اجتماعی و اقتصادی بیشتری خواهیم داشت. در صورتیکه در 2 الی 3 هفته مداخلات سنگینی اعمال میشد شاید مشکلات اجتماعی و اقتصاد را برای افراد کمتری شاهد بودیم.
زالی در ارتباط با اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی اظهار کرد: فاصلهگذاری اجتماعی در شرایطی اجرایی شد که ما شاهد افزایش مراجعهکنندگان سرپایی، افزایش بیمارانی که نیاز به بستری دارند و کاهش ترخیص افراد بستری شده هستیم و این نشان میدهد هنوز این ویروس در تهران کنترل نشده و شیب ابتلای فزاینده است.
وی تصریح کرد: الگوی ابتلا در تهران به جز تبعیت از منحنی عمومی دارای تکانههای سینوسی است یعنی روزهایی که حضور غیرمتعارف شهروندان را شاهد هستیم مانند هفته آخر اسفند ماه که بازتاب آن را در اواخر هفته اول فروردین ماه مشاهده کردیم. برگشت مسافران نوروزی نیز همچنان ادامه دارد و ما شاهد شرایط سختتر پس از طی چند روز خواهیم بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران افزود: هفته آینده با افزایش مبتلایان کرونا در تهران که در ایام نوروز به مسافرت رفتند مواجه خواهیم بود. همچنین طی سه روز اخیر که شهر تهران شاهد افزایش جمعیت و تراکم و ترافیک بوده نیز طی ۵ تا ۹ روز آینده بازتابهای خود را در میزان مبتلایان نشان خواهد داد.
زالی با بیان اینکه در شهر تهران باید به سمت فاصلهگذاری هوشمند حرکت کنیم، گفت: این تغییر باید با تأمل صورت پذیرد و عجله و شتاب در این زمینه ممکن است باعث بحرانهای جدیدی شود.
وی با اشاره به این مطلب که برخی از مراجعات اخیر مردم در شهر ناشی از اجبار و اضطرار نسبت به کسب و کارها برای اقشار فرودست بوده است، بیان کرد: باید بستههای راهبردی برای این افراد پیش بینی شود. علیرغم اقدامات حمایتی دستگاههای مختلف نیازمند نیاز به یک برنامه جامع راهبردی برای اقشار فرودست و آسیب پذیر هستیم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران همچنین ضمن اشاره به حضور معتادان متجاهر در سطح شهر در یکی دو روز اخیر نیز گفت: حضور این افراد هم بهعنوان ناقلین میتواند برنامههای ما را تحت الشعاع قرار دهد و هم آثار بدی در اذهان عمومی داشته باشد. باید یک برنامه جامع راهبردی با کمک و مشورت شورای شهر برای وضعیت پیچیده فعلی تهیه و به دولت پیشنهاد شود.
زالی در ادامه از لزوم تشکیل بانک اطلاعاتی از سوی نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و گفت: این بانک اطلاعاتی کمک میکند برنامههای حمایتی برای شناسایی و پشتیبانی از اقشار فرودست شفاف و روشن باشد.
وی با بیان اینکه بستههای حمایتی 200 تا 600 هزار تومانی چارهساز نیست نیز عنوان کرد: تهران برای مقابله با کرونا باید الگوی متفاوتتری را دنبال کند و هر گونه تصمیمات شتابزده و عجولانه در این خصوص میتواند آثار زیان بار اقتصادی را طولانیتر کند.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/