صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹

منشأ بوی منحصربه‌فرد باران چیست؟

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد بوی خوش پس از باران توسط نوعی باکتری خاص تولید می‌شود.
کد خبر : 481542

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، نتایج بررسی‌های یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی حاکی از آن است که بوی زمینی و خاصی که بلافاصه پس از بارش باران در هوا احساس می‌شود، کار گروهی از باکتری‌ها برای جذب نوعی بندپای خاص و پخش هاگ‌های خود در محیط است. بوی باران نمونه‌ای 500 ساله از برقراری ارتباطات به روش شیمیایی است که نوعی باکتری مشخص برای پخش هاگ‌‌های خود در محیط تکامل داده است.


دانشمندان مدت زیادی به دنبال منشأ بوی خاص و منحصربه‌فرد پس از بارش باران بودند. این بو در ابتدای بارش باران به زمین خشک شدیدتر است. نتایج یک مطالعه در دهه 1960 حاکی از آن بود که گیاهان در فصل خشک روغن خاصی تولید می‌کنند که پس از بارش باران در هوا پخش می‌شود. این امر باعث شد که دو دانشمند استرالیایی بوی باران را «پتروشور» بنامند.


یکی از ترکیبات اصلی پتروشور المنت طبیعی به نام «ژئوزمین» است.  باکتری‌های سرده «استرپتومایسس» به طور طبیعی ژئوزمین تولید می‌کنند. به گفته دانشمندان، باکتری‌های این سرده وقتی می‌میرند ژئوزمین رها می‌کنند اما تاکنون مشخص نبود که چرا این بوی خاص را تولید می‌کنند. نتایج جدیدترین تحقیق یک گروه بین‌المللی نشان می‌دهد این بوی خاص برای جذب نوعی بندپای کوچک به نام «دم فنری» است که هاگ‌های این باکتری را در محیط پخش می‌کند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر