صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۴۵ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۹

کرونا بی‌بی‌سی را رسوا کرد

بحران کرونا به لحاظ همه گیری و نیز تقدم و تأخر درگیر کردن کشور‌ها به گونه‌ای رقم خورد که امکان مقایسه مواضع افراد، دولت‌ها و رسانه‌های مختلف را پیرامون کرونا در کشور‌های مختلف فراهم آورد.
کد خبر : 481441

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، یکی از رسانه‌هایی که درگیری کرونا به رسوایی سیاست زدگی و دروغ پراکنی آن بسیار کمک کرد، بی بی سی فارسی بود. کرونا اول در ایران اعلام شد و بعد در اروپا و امریکا؛ چرخش مواضع بی بی سی فارسی و خبرنگارانش در این مدت، مورد اشاره و اعتراض کاربران مجازی و رسانه‌های ایرانی قرار گرفت.


۶ اسفند ۹۸ زمانی که حسین باستانی تیتر «چرا این تعداد از مسئولان حکومت ایران کرونا گرفته اند؟» را برای مطلب خود در مورد ابتلای معاون وزیر و نماینده مجلس ایران به کرونا، انتخاب و آن را برای همکارانش در بی بی سی فرستاد، تصور نمی‌کرد یک ماه بعد، خبر ابتلای بالاترین مقام دولت انگلیس به کرونا تیتر رسانه‌های جهان شود و وزیر بهداشت انگلیس هم کرونا بگیرد و به مادرش هم منتقل کند.


روشن بود که حسین باستانی نمی‌تواند همان نتیجه‌ای را که برای ابتلای مقامات میانی ایران نوشته است، برای ابتلای مقامات عالیرتبه انگلیسی هم بنویسد. چه آنکه بی بی سی فارسی گرچه در عنوان و زبان و خط «فارسی» است، اما به لحاظ سیاست گذاری ها، مرکز استقرار و منبع مالی یک رسانه انگلیسی محسوب می‌شود.


رسانه‌ای انگلیسی که از سر دلسوزی! دولت بریتانیا برای مردم ایران، بخش فارسی پر و پیمانی دارد. ماجرای بی بی سی، اما به همین گزارش مغرضانه ختم نشد. بی بی سی فارسی طبق روال همه اتفاقات ناگوار در ایران، به شدت بر حجم اخبار خود افزود، مردم را نسبت به آمار‌های رسمی و اطلاعاتی که از جانب دولت دریافت می‌کنند، بی اعتماد کرد و در نتیجه بخشی از ایرانیان که اخبار خود را از بی بی سی می‌گیرند عملا توصیه‌های مقامات ایران برای مصون ماندن از کرونا را اجرایی نکردند.


از سویی دیگر، اعلام اولین مورد کرونا از شهر مذهبی قم، این فرصت را در اختیار بی بی سی قرار داد که هر خبری در مورد شیوع کرونا در ایران را با تصویری از حرم حضرت معصومه (س) کار کند و اینگونه اسلام ستیزی را قدم به قدم و در خلال اطلاع رسانی پیرامون یک موضوع بی ربط دنبال کند.


ایران ستیزی، بی اعتماد کردن مردم به مسئولان، اسلام هراسی؛ بی بی سی اهداف دیگری را هم با سانسور هوشمندانه پیگیری کرد. یک روزنامه نگار افغان می‌نویسد: "بی بی سی فارسی تاکنون هیچ گزارش قابل توجه و مهمی از کمک‌های بلاوقفه و گسترده چین به کشور‌های دیگر را نشر نکرده است. چین از معدود کشور‌هایی است که برای مقابله با کرونا به افغانستان امکانات طبی فرستاد، اما بی بی سی گزارشی در این مورد نشر نکرد. کمک‌های چین به ایران، پاکستان، هند، کشور‌های آسیایی، اروپایی، امریکا، کانادا و حتی انگلیس را بی بی سی پوشش خبری نداده است و نمی‌دهد. چرا؟ "


بی بی سی تلاش کرد اخبار تصاحب (دزدی) محموله‌های مبارزه با کرونا توسط دولت‌های اروپایی برجسته نشود. جمهوری چک محموله ماسک‌هایی را که چین برای ایتالیا فرستاد، تصاحب کرد؛ ایتالیایی‌ها محموله موادضدعفونی را که در مسیر تونس بود، برای خود دزدیدند؛ آلمانی‌ها همین اقدام را با محموله‌های سوئیس و اتریش انجام دادند و امریکا محموله دولت آلمان را دزدید. دزدی دولتی پدیده‌ای بود که دولت‌های غربی در جریان کرونا از آن رونمایی کردند!


انتشار یک ویدئو با توضیحات دروغین از غسالخانه قم در بی بی سی بخش دیگری از اعتراضات را متوجه این رسانه کرد. رضا نصری، کارشناس مسائل بین الملل در واکنش به ادعای بی بی سی فارسی در مورد غسالخانه قبرستان قم، در حساب توئیتری خود نوشت: «رفتار غیرحرفه‌ای و غیراصولی بی بی سی فارسی در بحران کرونا در تاریخ روزنامه نگاری ثبت خواهد شد. یک نفر ناشناس، از یک مکان نامعلوم یک ویدئو منتشر و ادعا‌های بی اساسی پیرامون آن مطرح کرده است. بی بی سی وظیفه خود دیده ادعای او را «شواهد» بخواند و به میلیون‌ها مخاطب انتقال دهد!»


یکی دیگر از اقدامات بی بی سی مقصر جلوه دادن ایران در شیوع ویروس کرونا به جهان بود! در حالی که آمار‌های کشور‌های دیگر از ایران بالاتر و حتی شناسایی اولین مورد کرونا هم در آن کشور‌ها زودتر از ایران بود، بی بی سی مدام نام ایران را تکرار می‌کرد. یک آمار که در ۱۴ اسفند ۹۸ منتشر شد، نشان داد که کشور چین بیشترین تعداد مبتلایان به بیماری کرونا را دارد، اما «بی بی سی چینی» در یک ماه گذشته تنها پنج خبر در این رابطه و «بی بی سی عربی» هم تنها چهار خبر پیرامون کرونا منتشر کرده اند.


با این وجود «بی بی سی فارسی» از مجموع ۴۱۸ پست خود طی دو هفته گذشته ۲۹۳پست را به اخبار کرونا اختصاص داده است. بی بی سی مشخصا هم خبر‌هایی را پوشش می‌داد که می‌داد که ایران را باعث انتقال ویروس به کشور‌های مختلف می‌دانست. در حالی که آن‌ها ایران را کشوری منزوی می‌دانستند و روشن نیست اگر ایران منزوی بود، چگونه توانست ویروس را به همه جا منتقل کند!


از مواضع دیگر بی بی سی، مانور روی قرنطینه نشدن شهر‌های ایران به عنوان یک تصمیم اشتباه بود، اما ناگاه دو دقیقه سخنرانی نخست وزیر خودشان یعنی بوریس جانسون همه مواضع بی بی سی را بر باد داد. او گفت که قرنطینه‌ای در انگلیس در کار نیست و طبیعتا تعدادی از مردم می‌میرند. ناگاه ورق در بی بی سی برگشت و دیگر موافق قرنطینه نبودند.


پیش از این‌ها و در مواردی که فراتر از تفاوت نظرات، برای همه ایرانیان مهم و حیاتی بود، بی بی سی فارسی کوس رسوایی خود را به صدا درآورده و نمونه‌هایی از جنگ رسانه‌ای علیه مردم ایران را رقم زده بود که شدیدا مورد اعتراض فعالان مجازی و رسانه‌های ایران قرار گرفت. تروریست ندانستن عاملان حمله به مردم ایران در بهارستان و حرم امام و نیز رژه اهواز یکی از این موارد بسیار جنجالی بود.


منبع:روزنامه جوان


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر