ویروس کرونا برخلاف پیشبینیها مرگبارتر از آنفلوآنزاست/ آلوده شدن وسائل حمل و نقل عمومی پس از اولین مسافرگیری
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کیانوش جهانپور در کنفرانس خبری مجازی امروز خود در ارتباط با صحبتهایی مبنی بر اینکه مصرف داروهای قلبی همچون لوزارتان و والزارتان در افراد مبتلا به کرونا باعث تشدید بیماری آنها میشود، اظهار کرد: تا امروز میتوان گفت قطع مصرف این داروها برای این بیماران توصیه نمیشود و قطع ناگهانی آن میتواند باعث تشدید بیماری آنها شود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر دفن برخی اجساد بدون رعایت پروتکلهای وزارت بهداشت گفت: همه اجساد توسط آمبولانس مخصوص تحویل گرفته شده و باید بیمارستان مورد را ثبت کرده و موضوع را به شبکه بهداشت منطقه اطلاع میداد تا کارشناس بهداشت با حضور در آرامستان و رعایت الزامات بهداشتی دفن صورت میگرفت. اگر مواردی در این زمینه مشاهده شده احتمالاً مربوط به آرامستانهای غیررسمی بوده و یا بیمارستان امکان تماس با کارشناس بهداشت را نداشته است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به سؤالی در ارتباط با تفاوت کرونا و آنفولانزا براساس میزان بیماریزایی و تلفات آن عنوان کرد: یافتههای قبلی نشان میداد که آنفولانزای تیپ A میتواند مرگبارتر باشد ولی یافتههای امروز ما حاکی از آن است که کرونا علاوه بر اینکه سریعالانتقال و انتشار است بلکه میزان مرگ و میر آن نیز نسبت به آنفولانزا بیشتر است.
جهانپور در ارتباط با بحث ترافیک پایتخت پس از تعطیلی ایام نوروز و ارتباط آن با لغو مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا اظهار کرد: مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا مربوط به تاریخ هشتم تا بیست و سوم فروردین ماه است و همچنان واحدهای صنفی و کاری تعطیل هستند. طبق اطلاعات بهدست آمده ترافیک ایجاد شده بسیاری از این رفت و آمدها شخصی بوده و به کار و اشتغال ارتباطی نداشته است.
وی درباره کمکهای دریافتی در زمان شیوع ویروس کرونا در شرایط تحریم عنوان کرد: در شرایطی که ما همچنان با وجود گسترش ویروس کرونا تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا هستیم کشورهایی در کنار ما مانده و از لحاظ دارو و تجهیزات ما را پشتیبانی کردند. دولت و ملت چین با اختلاف بیشترین پشتیبانی را در حوزه تجهیزات پزشکی به ما داشته و این یک واقعیت است و در حافظه تاریخی ما باقی خواهد ماند.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ارتباط با بحث اجبار استفاده از ماسک نیز گفت: آنچه در گذشته وجود داشت مبنی بر عدم استفاده از ماسک بود چون نمیتوانست در پیشگیری از بیماری داشته باشد اما اکنون میگوییم استفاده از ماسک برای جمعیت عادی میتواند به پیشگیری یا جلوگیریکننده از انتقال بیماری بهصورت داوطلبانه باشد. اجباری شدن استفاده از ماسک موضوع دیگری است که در همه مکانها اینگونه نبوده و صرفاً براساس پروتکلها در مکانهای خاص و توسط گروههای پرخطر مطرح میشود.
جهانپور در خصوص فاصلهگذاری هوشمند نیز گفت: از روز اول طرح فاصلهگذاری اجتماعی که در فازهای اول و دوم بهصورت فیزیکی اجرا شد بسیاری از شکست خوردن آن سخن بهمیان میآوردند اما دیدیم که این طرح در دو فاز اول موفقیتآمیز بوده و امیدواریم در فاز سوم نیز با اقدامات معاونت بهداشت در کنار همکاری و مشارکت مردم بتواند منجر به تأثیرگذاری آن شود.
وی در پایان در ارتباط با تأثیر ضدعفونی حمل و نقل عمومی در پیشگیری از انتشار کرونا هم اظهار کرد: زمانیکه گروه اول سوار بر وسایل نقلیه عمومی میشوند تاریخ انقضای آن فرا میرسد و نمنیتوان آن را بارها و بارها ضدعفونی کرد به همین منظور نکات بهداشتی از سوی مردم در این مکانها بیشتر باید رعایت شود.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/