صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۱۸ فروردين ۱۳۹۹

«هنر معاصر» به چاپ سوم رسید / تحلیلی بر هنرِ دوران پسامدرن

سومین چاپ «هنر معاصر» توسط نشر ماهی منتشر شد. تحلیل وضعیت هنر متاخر غرب و جریان‌های هنری معاصر بحث مهم این کتاب است.
کد خبر : 481310

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مجموعه مختصر و مفید نشر ماهی شامل کتاب‌هایی کم حجم قطع پالتویی در حوزه‌های گوناگونی چون جامعه شناسی، فلسفه، سیاست، فلسفه‌های مضاف، اقتصاد و… است. این مجموعه که در زبان اصلی توسط انتشارات آکسفورد منتشر می‌شوند، در تلاش است تا به زبان ساده مفاهیم مطرح در حوزه‌های مطرح شده را برای مخاطب عام توضیح دهد. از این مجموعه تاکنون مجلداتی چون «جامعه شناسی» نوشته استیو بروس، «سیاست» نوشته کنت میناگ، «اقتصاد» نوشته پارتا داسگوپتا، «هنر معاصر» نوشته جولیان استلابراس، «فاشیسم» نوشته کوین پاسمور و… منتشر شده‌اند.


نشر ماهی از این مجموعه سومین چاپ کتاب «هنر معاصر» نوشته جولیان استالابراس و ترجمه احمدرضا تقاء را با شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۲۰۸ صفحه و بهای ۲۵ هزار تومان را به تازگی منتشر کرده است. چاپ پیشین این کتاب سال ۱۳۹۴ با شمارگان هزار نسخه و بهای یازده هزار و ۵۰۰ تومان منتشر شده بود. نخستین چاپ این کتاب نیز بهار سال ۹۲ با شمارگان هزار نسخه و بهای هشت هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفت. «هنر معاصر» سیزدهمین جلد از مجموعه «مختصر و مفید» است. نشر چشمه نیز ترجمه‌ای از این کتاب را به قلم بهرنگ پورحسینی منتشر کرده است.


جولیان استالابراس مورخ هنری، موزه‌دار و عکاس مشهور بریتانیایی است. او کتاب خود را در ۶ فصل سامان داده که عناوین آنها به ترتیب از این قرار است: «منطقه آزاد»، «نظام نوین جهانی»، «فرهنگ مصرفی»، «استفاده‌ها و قیمت‌های هنر»، «قواعد امروز هنر» و «تناقض‌ها».


استالابراس در این کتاب تلاش می‌کند تا گوشه‌ای از وجوه سیاسی و اقتصادی هنر دوران معاصر را برای مخاطبان مطرح کند. تمرکز اصلی استالابراس بر هنر از سال ۱۹۸۹ به بعد، آن هم عمدتاً از زاویه تحلیل سیاسی و اقتصادی است. تحلیل‌های او مفهوم معاصریت از هنر را به خوبی روشن می‌کند.


وی در این کتاب علاوه بر طیف مسائل سیاسی و اقتصادی که پیرامون وضعیت متاخر هنر غربی مطرح کرده، بخش‌هایی را هم به بحث درباره هنر کوبا، چین، هنر روسیه و کشورهای اسکاندیناوی اختصاص داده است.


همچنین این کتاب را می‌توان تحلیلی بر هنر در دوران پسامدرن قلمداد کرد. اشارات بسیار نویسنده به شاکله‌های هنری مختلف در دوران پسامدرن چون هنر چیدمان، هنر اجرا و ویدیوآرت و همچنین آثار هنرمندانی چون «دیمین هرست» و بیان ویژگی‌های پست‌مدرنیستی این آثار، مخاطب را با تحلیلی از هنر دوران پسامدرن آشنا می‌کند.


یکی از ویژگی‌های مهم این کتاب مطرح شدن نام و آثار تنی چند از نظریه‌پردازان هنری مانند «آرتور دانتو» و همینطور هنرمندان معاصر جهانی چون «توبیاس ربرگر» است که پیشتر منابع چندانی از آنها در زبان فارسی وجود نداشت.


مترجم کتاب، احمد رضا تقاء نامی آشنا در حوزه ترجمه منابع فلسفه، هنر معاصر، زیبایی شناسی و… است. از دیگر ترجمه‌های منتشر شده او می‌توان به این موارد اشاره کرد: «نقاشی پسامفهومی: وداع طولانی گرهارد ریشتر» نوشته جیسن گایگر، «انسان شناسی اجتماعی و فرهنگی» نوشته جان ماناگن و پیتر جاست، «تاریخ» نوشته جان ایچ. آرنولد، «اسطوره» نوشته رابرت سیگال، «شاه‌عباس و هنرهای اصفهان» نوشته آنتونی ولش، «فلسفه چامسکی» نوشته ‏مورتون وینستون، «فلسفه عیسی» نوشته داگلاس گروت‌هوپس، «در شکم نهنگ: درآمدی بر هنر پست‌مدرنیستی» نوشته پل وود و...


انتهای پیام/4028/


انتهای پیام/

ارسال نظر