از امیدواری به کنترل اپیدمی کرونا تا تولید محفظه ایزوله بیمار
گروه استانهای خبرگزاری آنا - حسین بوذری؛ وضعیت در استان خراسانرضوی قرمز است و تا اطلاع ثانوی مردم باید از مسافرت به مشهد مقدس نیز پرهیز کنند.
هرگونه تجمع در مشهد مقدس ممنوع بوده، به همین دلیل نیز با تصویب ستاد مقابله با کرونا حرم امام رضا(ع) فعلاً بسته شده و مردم حق حضور و تجمع در اطراف حرم را نیز ندارند.
در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیز اقدامات مثبتی در کاهش شیوع ویروس کرونا داشته و تا حد توان به مقابله با این ویروس منحوس پرداخته است.
خبرنگار آنا به همین منظور گفتگویی را با ناصر سنجرموسوی رئیس ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی ترتیب داده تا چگونگی فعالیت این دانشگاه را در مقابله با کرونا جویا شود.
مشروح این گفتگو در پی میآید:
آنا: عملکرد ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد را چگونه ارزیابی میکنید؟
سنجرموسوی: ستاد کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا به طور رسمی به پیشنهاد معاونت علوم پزشکی استان خراسانرضوی، موافقت رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی و در راستای دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه در تاریخ 3 اسفند 98 آغاز به کار کرد.
اگرچه فعالیتهای مرتبط با فضاهای اداری آموزشی این ستاد در ایام تعطیلات کاهش یافته یا متوقف شده، اما بخشهای ستادی، کمیته دانشجویی، فنی و اجرایی مشغول فعالیت هستند.
آنا: درباره ساختار این ستاد بیشتر توضیح میدهید؟
سنجرموسوی: ساختار ستاد شامل رئیس، دبیر و کمیتههای اطلاعرسانی و روابطعمومی، کمیته آموزش، کمیته فنی، کمیته اجرایی، کمیته روانشناسی و مشاوره، کمیته مشارکت دانشجویی و کمیته نظارت و پایش تعیین شد و هریک از کمیتهها بلافاصله فعالیت خود را آغاز کردند.
همکاری واحد مشهد و استانداری خراسانرضوی برای کنترل کرونا
همچنین 16 کارگاه آموزشی برحسب رده شغلی به تفکیک دانشکدهها و اماکن توسط اعضای هیئتعلمی و متخصصان حوزه علوم پزشکی برگزار و کلاسهای آموزش آنلاین درباره پیشگیری و کنترل بیماری کرونا توسط کمیته آموزش برنامهریزی و اجرا شد.
آنا: کمیته فنی ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا چه فعالیتهایی داشته است؟
سنجرموسوی: همکاری با استانداری خراسانرضوی در راستای کنترل اپیدمی کرونا با استقرار نیروی متخصص و دستگاه تصویربرداری حرارتی FLIR T 62101 توسط مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خراسانرضوی و مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی بهمنظور غربالگری حرارتی در پایانههای 1 و 3 فرودگاه بینالمللی شهید هاشمینژاد مشهد مقدس از ابتدا تاکنون، پشتیبانی از تولید محفظه ایزوله بیمار که در گروه مهندسی پزشکی طراحی و ساخته شد. (این محفظه مراحل اولیه تایید خود در دانشگاه علوم پزشکی مشهد را گذرانده است.)، راهنمایی و همکاری با کمیته اجرایی برای خرید مواد اولیه، گندزدا و در دسترس قرار دادن آنها برای آزمایشگاه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برای تهیه ترکیبهای موردنیاز در راستای تولید ماده ضدعفونیکننده دست مطابق فرمولاسیون WHO و مواد گندزدا برای اماکن عمومی دانشگاه، تولید ژل ضدعفونیکننده دست توسط مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی به تعداد محدود برای کارمندان واحد مشهد، پشتیبانی فنی کمیته دانشجویی برای ایجاد پایگاه تولید ماسک، شیلد محافظ و محلول ضدعفونیکننده دست از جمله اقدامات کمیته فنی ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بوده است.
آنا: فعالیت کمیته اجرایی ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا چگونه بوده است؟
سنجرموسوی: سفارش و پیگیری خرید 600 عددهندراب، نصب 70 عدد هندراب در محیطهای اداری(با توجه به تعطیلی دانشجویان، قبل از آغاز به کار مجدد دانشگاه، هندراب فضاهای دانشجویی نصب خواهد شد)، سفارش و خرید مواد ضدعفونیکننده فضاها (وایتکس) به مقدار 500 لیتر، خرید مخزن 500 لیتری برای مواد ضدعفونیکننده، خرید 60 عدد اسپری نیملیتری برای فضاهای خاص ( مشهد ذوب و ...)، فراهم کردن انبار برای محلولهای آماده شده گروه شیمی برای شارژ مجدد، سفارش خرید و تحویل لباسهای ایمنی و وسایل حفاظت شخصی برای نیروهای خدمات دانشکدهها و سایر اماکن به منظور ضدعفونی کردن روزانه، سفارش و خرید دستگاههای پاشش به منظور ضدعفونی روزانه اماکن و نصب هندراب در خودروهای دانشگاه، تهیه امکانات لازم برای ضدعفونی آنها و آموزش پرسنل مرتبط از جمله این فعالیتها بوده است.
آنا: در فضای کنونی استرس و اضطراب بر دانشجویان و مردم مستولی شده و ویروس کرونا بسیاری از مردم را خانهنشین کرده است، در راستای کاهش اضطراب دانشجویان و مردم چه اقداماتی انجام دادهاید؟
سنجرموسوی: در این راستا کمیته روانشناسی و مشاوره تشکیل شده و اقدامات خوبی صورت گرفته؛ از جمله این اقدامات انجام مشاوره تلفنی روزانه برای کاهش اضطراب دانشجویان و همکاران، تهیه پادکستهای آموزشی برای کاهش اضطراب ناشی از بحران بیماری، تهیه کلیپهای آموزشی و پیامهای انگیزشی برای مقابله با استرس بیماری، برگزاری جلسات مکرر مجازی با اعضای دفتر مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برای هماهنگی امور و تولید پیامهای بهداشتی در راستای کاهش اضطراب کودکان بوده است.
آنا: وظایف کمیته دانشجویی در راستای کاهش شیوع ویروس کرونا و کمک به کمک به مردم قطعاً بسیار حیاتی است. اقدامات این کمیته را تشریح کنید.
همانطور که گفتید این کمیته نقش حیاتی در کاهش شیوع ویروس کرونا و مقابله با این ویروس دارد.
پایش دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برای شکست کرونا
پیشبینی و سازماندهی گروههای دانشجویی برای حضور و نظارت بر بهداشت محیطهای دانشجویی، تشکیل پایگاه تولید ماسک، شیلد محافظ و محلول ضدعفونی دست با همت بسیج دانشجویی و نظارت کمیته فنی ستاد پیشگیری و کنترل ویروس کرونا در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، توزیع محصولات بهداشتی در مناطق نیازمند حاشیه شهر مشهد به همت بسیج دانشجویی از مهمترین اقدامات کمیته دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بوده است.
آنا: رصد و پایش دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی مشهد چگونه صورت میگیرد؟
سنجرموسوی: اعضای کمیته نظارت و پایش همهروزه از دانشکدهها و حوزههای اداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بازدید میکنند و پایش فعالیت و عملکرد حوزههای اجرایی درباره نصب دستگاه هندرآپ، ضد عفونی و نظافت اماکن و... انعکاس نقاط ضعف و قوت آن به رئیس ستاد و سایر مبادی مربوط گزارش میشود.
همچنین رصد و پایش افراد مبتلا یا مشکوک به ویروس کرونا، توزیع ژلهای ضدعفونیکننده، نظارت نامحسوس بر رفتوآمد و کنترل تردد افراد به داخل دانشگاه و توجیه افراد مراجعهکننده بر استفاده از امکانات ضد عفونی فراهم شده در درهای ورودی توسط نیروهای حفاظت فیزیکی مستقر در محل توسط کمیته نظارت و پایش انجام شده است.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/