ماسک محافظتی تا چه حدی در برابر کرونا سودمند است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، مردم در همهجا به گونه فزاینده ماسک تنفسی میپوشند. چندین کشور پوشیدن ماسک را حتی اجباری ساختهاند. ماسکها چه فایدهای دارند و در برابر چه چیزی میتوانند ما را محافظت کنند؟
در بسیاری از مناطق چین، از زمان شیوع ویروس جدید کرونا، پوشیدن ماسک الزامی شد. حالا شمار دیگری از کشورها نیز به آن پیوستهاند. طور مثال اتریش پوشیدن ماسک را برای مشتریان سوپرمارکتها اجباری اعلام کرد. در آلمان نیز بحث روی این موضوع جریان دارد.
اما پوشیدن ماسک از انسان در برابر میکروبها محافظت نمیکند، بلکه برعکس دیگران را از سرایت ویروسها و یا باکتریهای موجود احتمالی توسط فرد مبتلا که ماسک میپوشد، حفظ میکند؛ زیرا افراد مبتلا، قبل از ظاهر شدن علائم یک بیماری ناشی از ویروس، پخشکنندگان بالقوه ویروس به شمار میروند. منطق نهفته در پس پوشیدن ماسک این است که اگر همه به آن پایبند بمانند، درمجموع خطر شیوع و ابتلا به ویروس در جامعه کمتر میگردد.
ماسک معمولی که از مواد نازک موسوم به «پشم کاغذی» ساخته میشود، در گذشته تنها و تنها در اتاقهای عملیات جراحی در مراکز درمانی استفاده میشد.
پزشکان و پرستاران در اتاق عمل جراحی این ماسک را به این دلیل بهصورت خود میگذارند که از سرایت عوامل احتمالی بیماریزا توسط هوای تنفسی دهان و بینی خود پزشکان و پرستاران به بیمار جلوگیری کند. طور مثال هنگامی که جراح و یا پرستار در جریان عملیات سرفه کند و یا عطسه بزند، ماسک صورت جلو پخش ذرات معلق را میگیرد. این کار زمانی سودمند باقی میماند که ماسک صورت پیوسته تعویض گردد و مطابق با اصول بهداشتی دور انداخته شود. در اتاق عمل جراحی ماسک صورت اصولاً در هر دو ساعت باید تعویض گردد. اگر همان یک ماسک به تکرار پوشیده شود، خاصیت محافظتی خود را از دست میدهد.
ماسکی که از پارچه ساخته میشود نیز باید همواره تعویض گردد و هر بار در آب داغ شسته شود تا ویروسها نتوانند روی آن زنده بمانند.
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/