برگزاری دومین کنگره ملی داروهای گیاهی در دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی و معطر کشور در این کنگره گفت: در ایران ۲۳۰۰ گونه گیاهی وجود دارد که ۳۰ درصد آن در حال انقراض است.
دکتر محمد باقر رضایی افزود: برداشت بیرویه یکی از عوامل انقراض این گیاهان است.
وی با توجه به بازار گیاهان دارویی در سالهای اخیر اظهار کرد: برای داشتن گیاهان دارویی باکیفیت، کشاورزان بهتر است ابتدا به مراجع علمی و بررسی شرایط رشد و سپس به کشت مقدماتی اقدام کنند و در صورت ارتقای کیفیت به توسعه آن گیاه بپردازند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد نیز در این کنگره گفت: تعداد کل گیاهان دارویی در استان چهارمحال وبختیاری۱۳۰۰گونه است که از این تعداد۳۰۰گونه دارای خواص داروئی شناسائی شده اند که بعضی از این گونهها مثل بومادران و مرزه بختیاری انحصاری هستند که متاسفانه بدلیل برداشتهای بیرویه و چرای افراطی دام و خشکسالی در حال انقراض هستند و ما به عنوان دانشگاه و سایر مراکز تحقیقاتی و محیط زیست و منابع طبیعی باید به رهیافتهایی برای حفاظت از این گونههای گیاهی برسیم.
دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد رشته گیاهان دارویی در مقطع دکترای تخصصی درصدد حفاظت از این گونههای گیاهی غنی و دارای ارزش دارویی است.
وی هدف از برگزاری این گردهمایی و همایش ملی گیاهان دارویی در دانشگاه را تبادل اطلاعات با پژوهشگران و استادان پیشکسوت از استانهای دیگر دانست و گفت: حفاظت و صیانت از این گونههای ارزشمند، رسیدن به ارزش افزوده درچرخه تولید، صادرات واشتغال زایی و همچنین کمک به بحث سلامت از جمله رسالت محققان است.
قاسمی خاطرنشان کرد: دانشجویان علاقهمند از رشتههای زیستشناسی و دامپزشکی هم به دلیل داشتن تسهیلات در این زمینه به بررسی و تحلیل خصوصیات درمانی و موارد باغبانی میپردازند.
چهارمحال و بختیاری مستعد کشت گیاهان دارویی است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری هم در این کنگره گفت: چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای مستعد کشت گیاهان دارویی است.
اسماعیل عامری گلستان افزود: ایجاد پایگاههای کشت گیاهان دارویی استان علاوه بر حمایت بخش دولتی به مشارکت مردم جهت حفظ و نگهداری به منظور عدم برداشت بیرویه و ناآگاهانه نیاز دارد. وی تصریح کرد: فرهنگسازی کشت، برداشت و توسعه بومی گیاهان دارویی در استان و استفاده از تجهیزات فرآوردههای گیاهان دارویی به توسعه این صنعت در استان کمک خواهد کرد.
عامری گلستان ادامه داد: ایجاد آزمایشگاههای تحقیقاتی با حمایت دانشگاهها و توسعه تحقیقات علمی در این زمینه میتواند استان را در سطح کشور متمایز کند.
رییس ستاد گیاهان دارویی استان افزود: ۱۵۰۰ گونه گیاهی در استان وجود دارد که بیش از ۴۰۰ گونه آن دارویی است و بار پیامدهای مثبت این گیاهان باید به اطلاع همه رسانده شود.
در پایان این همایش با اهدای لوح از سخنرانان کلیدی و ویژه کنگره و همچنین از کمیته اجرایی قدردانی شد.
سخنرانان منتخب هم به ارایه مقالات خود پرداختند.
انتهای پیام/