آیا ویروس کرونا از راه تنفس به ما منتقل میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی، بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کارشناسان بیماریهای عفونی اصلیترین راه انتقال کروناویروس را انتقال فرد به فرد میدانند که با قطرات ریز تنفسی پخش میشود. همچنین در زمان رعایت نکردن فاصله یک تا دو متری با فرد بیمار قطرات ناشی از بازدم، سرفه، عطسه یا صحبت کردن وی به دیگر افراد منتقل خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
صاحبان کدام گروه خونی بیشتر کرونا میگیرند؟
در برخی رسانهها این احتمال مطرح شده بود که ویروس کرونا در هوا معلق میماند، ولی به صورت معمول چنین امکانی وجود ندارد. با وجود این، ویروس «کووید-19» میتواند در محیطهای سربسته مانند آی سی یو و جاهایی که بیماران دستگاههای کمک تنفسی استفاده میکنند از راه هوا به فرد دیگری منتقل شود.
استفاده از دستگاههای بخور در بخش مراقبتهای ویژه یکی دیگر از عوامل معلق ماندن ویروس کرونا در هواست و در این زمینه کادر درمانی باید توصیههای بهداشتی را رعایت کنند.
انتقال از راه هوا شایع نیست
موضوع بعدی که باید به آن توجه ویژه کرد این است که دانستههای ما در زمینه ویروس کرونا در مقابل نادانستهها بسیار ناچیز است، اما طبق دانستههای موجود، عمدهترین راه انتقال این ویروس با تماس فرد به فرد یا قطرات تنفسی است.
ممکن است دستهای افرادی که به ترشحات حامل ویروس کرونا آلوده باشند، با برخورد به صفحه موبایل، میز، آسانسور و هرگونه سطحی آلودگی را منتقل کنند، بنابراین دست زدن به اشیای آلوده نیز باعث انتقال ویروس میشود. در هر صورت انتقال ویروس از راه هوا شایع نیست، اما اگر فرد مبتلا به کروناویروس در اتاقی حضور داشته باشد و عطسه و سرفه کند، ممکن است هوا نیز آلوده شود.
در نقاط شلوغ مانند فروشگاهها، مکانهای زیارتی، مراسم و مکانهای پرتجمع به دلیل اینکه انسانها سینه به سینه و در کنار هم هستند، هوا آلوده است و توصیه میشود کسی وارد این تجمعات نشود، اما اگر وارد شد حتما از ماسک استفاده کند.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/