تنگی نفس افراد مبتلا به کرونا چگونه است؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با توجه به اینکه نشانه های ویروس کرونا با برخی بیماری های عفونی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا مشابهت دارد، این سؤال مهم در ذهن مردم پیش می آید که چگونه میتوان علائم مربوط به ویروس کرونا را تشخیص داد.
بیشتر بخوانید:
قرنطینه خانگی پیامدهای اجتماعی و فرهنگی دارد
کارشناسان مهمترین علامت ابتلا به کرونا را تنگی نفس می دانند و معتقدند که به محض مشاهده این علامت باید به مراکز درمانی مراجعه کرد. یک متخصص عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در این باره گفت که شایعترین علامت بیماران مبتلا به کرونا تنگی نفس است. گرچه سرفههای خشک نیز موردی آزار دهنده در بیماران مبتلاست، اما صرف وجود سرفههای خشک نمیتواند علامت خطرناکی تلقی شود.
متخصصان عفونی برمبنای شاخصی معین، اکسیژن خون افرادی که وارد بیمارستان میشوند را چک میکنند و اگر اکسیژن خون ۹۳ یا کمتر باشد، بیمار بستری میشود.
چه زمانی افراد باید به بیمارستان مراجعه کنند؟
آرمایشی که برای تشخیص تنگی نفس میتوان در خانه انجام داد، آزمایش تنفس ۲۰ ثانیه است که باید نفسشان را نگه دارند؛ اگر در این مدت دچار تنگی نفس شدند آن را جدی بگیرند. همچنین با شمردن تعداد نفس هایشان میتوانند به وضعیت تنفسی خود پی ببرند. یک فرد عادی در مدت یک دقیقه به طور متوسط میان ۱۲ تا ۱۶ بار نفس میکشد. اگر تعداد تنفس به بالای ۲۰ بار افزایش یابد، وضعیت فرد نگران کننده میشود و اگر به ۳۰ بار برسد، فرد حتما باید بستری شود.
علل دیگر تنگی نفس
تنگی نفس میتواند علل دیگری ازجمله نارسایی قلبی و ریوی مانند آسم و عصبی مانند اضطراب داشته باشد. بنابراین ممکن است منشاء تنگی نفس در فرد چیزی غیر از کرونا باشد. در هر صورت تنگی نفس یک عارضه خطرناک است و در صورتی که فرد طبق آزمایش مذکور نمیتواند به درستی نفس بکشد، باید به مراکز درمانی مراجعه کند.
اگر فرد علائم خفیفی دارد و دچار وضعیت وخیمی نشده، بهتر است در خانه «خود قرنطینگی» کند و به مراکز درمانی مراجعه نکند؛ زیرا احتمال ابتلا به ویروس در این مراکز به دلیل تراکم جمعیت و آلودگی محیط بسیار بالا است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/