صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۲ - ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
آنا بررسی می کند: داستان یک سناریوی رسانه‌ای تکراری؛

آیا آمار چین درباره مبتلایان به کرونا واقعیت دارد؟

آمار منتشر شده مبتلایان به ویروس کرونا در چین طی چند روز گذشته نشان از کاهش چشمگیر ابتلا به این بیماری را نشان می‌دهد اما هجمه‌های رسانه‌ای سنگینی در مورد دروغ بودن ادعای چین در غلبه بر کرونا به راه افتاده همجمه هایی که در خاطره ملت ایران مشابهت‌هایی بسیاری دارد.
کد خبر : 480517

 گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، - مرتضی اصفهانی: شهر ووهان در چین مبدا شیوع ویروس کرونای جدید است و این کشور نزدیک به سه ماه درگیری این بیماری بود. با این حال آمار افراد مبتلا و مشکوک به ویروس کرونا در چین طی چند روز گذشته بسیار پایین بوده و این امر باعث شده که بسیاری به صحت این آمار شک کنند.


کمیسیون بهداشت چین هر روز گزارشی از شمار مبتلایان جدید، بهبودیافته‌گان و مرگ‌ومیر ناشی از ویروس کرونای جدید در 31 ایالت این کشور منتشر می‌کند. اما جنگ نرم رسانه‌ای در فضای مجازی که ایرانیان مشابه آن را کم تجربه نکرده‌اند علیه کشور چین نیز به همان شدت و بلکه با شدت بیشتر در جریان است چرا که امروز از نظر نظامی و اقتصادی چین تهدیدی به مراتب جدی تر از ایران علیه آمریکا محسوب می شود.


از همین روست که فضای مجازی چین نیز از تمسخر آمار کمیسیون بهداشت و موفقیتهای علمی و اجتماعی ملت چین در مبارزه با بیماری کرونا بی بهره نیست و گروهی تحت تاثیر تبلیغات غربی آمار اعلام شده رسمی کشور را باور نمی‌کنند. چیزی که دقیقا مشابه آن را در ایران تجربه کرده‌ایم و با کم و کیف آن رو به رو هستیم فضای مجازی بی در و پیکر و بی نظارتی که مردم بیگناه و کم اطلاعات را به خوردن الکل طبی برای مبتلا نشدن به کرونا دعوت می‌کند و بیش از 300 هموطنمان را به کام مرگ می‌فرستد؛ موفقیتهای ملی در عرصه علمی و اجتماعی را نیز به تمسخر می‌گیرد.   


در شبکه‌های اجتماعی کشور چین نیز  برخی از کاربران آمار منتشر شده از سوی کمیسیون بهداشت چین را مورد تمسخر قرار داده‌اند.


مقایسه اتهامات وارده به دولت چین در فرآیند مبارزه با کرونا با اتهامات وارده به دولت ایران سناریویی از پیش تعیین شده و تکراری سرویسهای رسانه‌ای غرب را به وضوح آشکار می کند.


مقایسه کنید اظهارات چان لیفان را با اظهارات  امثال مسیح علینژاد و سایر تحلیلگران شبکه‌های تلویزیونی ضد جمهوری اسلامی مانند من و تو و بی بی سی فارسی و ایران اینترنشنالِ سعودی:


...حزب کمونیست چین دستکاری آمار مرتبط به مسائل حساس را ضروری می‌داند. به گفته، چان لیفان تحلیلگر سیاسی و منتقد حکومت چین، وقتی یک دولت به صورت مرتب دروغ بگوید، آماری که می‌دهد نیز مورد تردید قرار می‌گیرد. دولت چین در شروع همه‌گیری ویروس کرونای جدید در ووهان، گستره واقعی آن را پنهان کرد....


 ...کمیته مرکزی حزب کمونیست چین برای مهار و کنترل ویروس کرونای جدید از ارتش استفاده بسیاری کرد اما تاکنونی گزارشی در خصوص سرایت ویروس کرونای جدید به سربازان ارتش از سوی دولت چین منتشر نشده است...


جمهوری اسلامی ایران نیز در بحبوحه مبارزه با کرونا برای نجات ملت ایران؛ توسط همین وطن فروشان به ظاهر وطن‌پرست مورد هجمه بی رحمانه‌ای قرار گرفت و دقیقا همین اتهامات به آن وارد شد:


...دولت ایران در شروع همه‌گیری ویروس کرونای جدید در ووهان، گستره واقعی آن را پنهان کرد...


... دولت ایران همواره در مسائل حساس در مورد عمق فاجعه و خسارات دروغ می گوید و آمارها را دست کاری می کند...


... معلوم نیست چه تعداد از نظامیان ایرانی که درگیر مبارزه با کرونا هستند تا کنون خود مبتلا شده اند...


و از همه خنده‌آورتر اتهامی است که برخی در فضای مجازی به دولت چین زده‌اند: 


دولت چین معتقد است که نظامیان این کشور در برابر بیماری کرونا مطلقا آسیب‌پذیر نیستند! آیا دولتی که تا این حد زیر ذره‌بین و مورد هجمه اتهامات رسانه‌های غربی است هرگز چنین ادعای غیر علمی را مطرح و خود را سوژه طنز منتقدان غربی می‌کند.


اما واقعیت در مورد شرایط امروز بیماری کرونا در کشور چین چیست؟


کارشناسان رسانه‌ای بر این بلورند که وقتی دو سری آمار متناقض از یک مساله ارائه می شود. برای پی بردن به حقیقت باید از روی قرائن و شواهد قضاوت کرد و به نتیجه گیری صحیح دست یافت.


امروزه قرائن و شواهدی وجود دارد که نشان از پیروزی ملت چین بر بیماری کرونا دارند:


نخست: بیشترین حجم مقالات منتشر شده علمی در مورد کرونا توسط  دانشمندان  چینی‌ انجام شده و این نشان می‌دهند که چینی ها تحقیقات علمی گسترده‌ای در این زمینه صورت داده اند.


دوم: امروزه تنها کشور جهان که برای درمان بیماری کرونا کادر پزشکی تعلیم دیده و ملزومات دارویی کمکی به سایر کشورهای جهان ارسال می کند کشور چین است و این نشان می‌دهد اگر چه چین حجم تولیدات خود را برای ادوات و اقلام بهداشتی و درمانی و تربیت کادر های درمانی تخصصی بیماری کرونا افزایش داده اما امروز  نیاز و مصرف این ملزومات و تیم های پزشکی در کشور چین به شدت رو به کاهش است.


سوم: امروزه تنها روش درمانی خاصی که در جهان برای درمان مبتلایان حاد کرونا تجویز می شود روش درمانی ابداعی چینی‌ها است که ترکیبی از دونوع داروی ضد ویروس، و یک یا دونوع خاص انتی بیوتیک است و سایر کشورهای جهان هنوز پترن درمانی خاصی برای مبارزه با کرونا ارائه نکرده‌اند! 


چهار: چینی‌ها رکورد زمان ساخت بیمارستان در جهان را دوبار در دوره شیوع کرونا در کشور خود شکستند که نشان از عزم جدی مردم و حاکمیت در مبارزه با بیماری بود.


همه موارد فوق و بسیاری نکات ریز دیگر نشان دهنده موفقیت تلاش همه جانبه ملت چین در غلبه بر ویروس کرونا و موفقیت نسبی به دست آمده در این کشور است. امروزه از ایران و عراق گرفته تا ایتالیا در قلب اروپا از کشور چین کمک‌های درمانی در قالب بسته‌های حمایتی و کادر درمانی دریافت می کنند و این آمریکا و اروپا هستند که برخلاف ادعاهای گذشته خود مبنی بر قرارداشتن در صدر جدول آمادگی مبارزه با بیماری ها و پیشرفت‌های علم پزشکی، امروز در مواجهه با کرونا مستاصل شده‌اند و حجم مبتلایان بیماری در این کشورها ظرف چند هفته از چین یک میلیارد و سیصد میلیونی نیز فراتر رفته و هم اکنون وخامت اوضاع در این کشور را به روایت اخبار خودشان نیز به وضوح می‌توان مشاهده کرد.


شاید کرونا پدیده ایست که پرده از راز پایان پیشتازی غربی‌ها در جهان بر می دارد.


 


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: چین ووهان کرونا
ارسال نظر