کدام کشورها در برابر کرونا موفق بودند؟
به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، ویروس کرونا تاکنون در بسیاری از کشورهای جهان مشاهده شده است و از آن بهعنوان ویروس بدون مرز نام میبرند که میتواند در همه کشورهای مختلف برود.
برخی از کشورها با اقدامات موثر بهداشتی و درمانی و فرهنگسازی درست توانستهاند در مقابله با کرونا موفق عمل کنند که به تعدادی از آنها اشاره میشود:
چین
اقدامات ضربتی و سختگیرانه دولت چین در استانهایی که درگیر بیماری کرونا بودند موجب شد تا چرخه زندگی و اقتصاد دهها میلیون شهروند چینی دچار اختلال شود اما باعث شد تا بیشتر از یک میلیارد نفر دیگر از جمعیت چین مصون بمانند و تا حد امکان خسارت کمتری به این کشور وارد شود. به همین دلیل میتوان از تجریه پکن برای نابودی هرچه زودتر کرونا در سطح جهان بهره برد.
ساخت دو بیمارستان بزرگ در دو هفته، محاصره شدید و قرنطینه بیش از ۵۰ میلیون نفر، تعطیلی شبکههای حمل و نقل، بسته شدن کارخانهها و مدارس و نظارت شدید و قاطعانه دولت بر اجرای این مقررات از جمله نکاتی بود که منجر به موفق عمل کردن کشور چین در مقابله با کرونا شد.
ایران
در کشور ایران روز به روز تعداد بهبودیافتگان بیماری کرونا افزایش بالایی پیدا میکند و مسئولان مختلف در سطح کشور در حال خدمترسانی موثر در این راستا هستند. با طرح فاصلهگذاری اجتماعی که اخیرا اجرا شده تا حد مطلوبی در جلوگیری از افزایش ابتلا به بیماری کرونا موثر بوده است.
دستور مقام معظم رهبری به نیروهای مسلح موجب شده تا سپاه، ارتش، ناجا و وزارت دفاع همه امکانات خود را در اختیار ستاد مدیریت ملی بیماری کرونا قرار دهند و همچنین اقدامات فراوان نیروهای جهادی و بسیجی در سطح کشور موجب شده که با همافزایی و همدلی ارگانهای مختلف کشور اتفاقات خوبی در زمینه مقابله با کرونا در کشور ایران اتفاق بیفتد. در مجموع مدیریت جمهوری اسلامی در شرایط کرونایی مطلوب بوده و امید میرود که در آینده نزدیک الگویی موفق در سطح جهان برای مقابله با کرونا شناخته شود.
کره جنوبی
کره جنوبی از لحاظ تامین امکانات پزشکی و سرعت در مقابله با بیماریهای واگیردار از موقعیتی ممتاز در سطح جهان برخوردار است. آمادگی این کشور به مقابله با بیماریهای مسری به برنامه این کشور در ارتباط با بیماری مرس(بیماری تنفسی خاورمیانه) بازمیگردد. کره جنوبی در سال ۲۰۱۲ برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری، بر آمادگی خود در برابر بیماریهای واگیردار افزود.
یکی از شیوههایی که کره جنوبی برای مقابله با بیماری کرونا به کار گرفته است، استفاده از راهکار تستهای خیابانی "درایو این" است. بر اساس این شیوه افراد بدون نیاز به پیاده شدن از خودروی خود، توسط کادر پزشکی تست کرونا میدهند. در شماری از پارکینگهای کره جنوبی امکان تست "درایو این" پیش بینی شده است. راننده خودرو پس از ورود به این پارکینگ توسط یک کادر پزشکی سه نفره مورد معاینه قرار میگیرد.
تایوان
متوقف کردن سفرها و پروازها ابتدا از مبدأ ووهان (کانون شروع شیوع کرونا در چین) به تایوان و سپس از تمامی نقاط چین به تایوان، از جمله تدابیر کشکر تایوان برای مقابله با کرونا بود. همچنین در برابر هر ساختمان دولتی گروهی برای اندازهگیری درجه حرارت شهروندان مستقر شدهاند.
تایوان نیز، از تجربه گذشته خود برای مقابله کردن با کرونا استفاده کرد، ۱۷ سال پیش ویروس سارس در این کشور شیوع پیدا کرد و در تایپه، پایتخت تایوان ماهها وضعیت اضطراری حاکم بود.
سنگاپور
پس از انتشار خبر شیوع کرونا در کشورهای همسایه، سنگاپور بهسرعت واکنش نشان داد و کنترلهای مرزی را تشدید کرد و محدودیتهایی برای مسافران اعمال کرد. در فرودگاههای سنگاپور، دفاتر کاری، سینماها و مراکز خرید حرارت بدن مسافران و شهروندان اندازهگیری میشد.
در این کشور شهروندان همچنین میتوانند از اپلیکیشنی بر روی گوشیهای همراه خود استفاده کنند که با استفاده از آن میتوان پی برد، چه کسی بیش از نیم ساعت در فاصله کمتر از دو متری فردی مبتلا ایستاده یا به سر برده است.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/