آیا پیک بیماری کرونا در ایران مشخص شده است؟
به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا در کشور به روز چهلم رسید و سوال مردم این است که آیا پیک بیماری منحوس کویید-۱۹ در ایران مشخص شده است یا خیر؟ آیا ویروس کرونا بهزودی از میان ما میرود یا قرار است طولانی باشد؟
حجتالاسلام روحانی رئیس جمهور امروز در جلسه هیئت دولت گفته است: " پرسیدیم که ما کجای داستان هستیم در ماجرای کرونا، در ایران آیا ما از نقطه اوج و پیک عبور کردهایم، در نقطهای هستیم که بهسمت شرایط بهتر داریم حرکت میکنیم، پاسخ دوستانی که صحبت کردند این بود که در بعضی از استانها، از پیک عبور کردهایم و در شیب پایین قرار گرفتیم، اما در بعضی استانها هنوز نمیتوانیم با اطمینان صحبت کنیم".
وی میگوید: "برخی از آنها هم میگفتند باید منتظر پایان تعطیلات عید نوروز باشیم و بعد قضاوت کنیم که ما در چه وضعیتی هستیم، اما یک نکته بسیار مهمی بود که میخواهم خدمت مردم عزیز کشور عرض کنم این است که، ماجرای کرونا این نیست که ما یک هفته و یا 10 روز دیگر به زمانی برسیم که ویروس کرونایی در عالم و یا ایران نباشد، این ویروسی است که آمده و وارد جامعه شده و هست، البته ممکن است، یک سال و یا دو سال دیگر باشد، اما باید شرایط جامعه را برای نوعی مواجهه شدن با این ویروسی که، به هر حال شرایطش ضعیف میشود و اکثریت جامعه ما قدرتمند میشوند و بدنها در برابر این ویروس توانمند میشود، قابل تحمل کنیم". به گفته روحانی، پیک کرونا بعد از تعطیلات نوروزی مشخص خواهد شد.
همچنین علیاکبر حقدوست، معاون آموزشی وزیر بهداشت و رئیس کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا میگوید: "براساس مدلسازیها تصور میکنیم، حدودا در اردیبهشتماه بتوانیم بیماری را تا حدودی کنترل نسبی کنیم؛ البته امیدوارم اتفاقاتی مانند سفرها و دید و بازدیدهای نوروزی تاثیری بر مدلسازی ما نداشته باشد".
در بعضی از شهرهای ایران، ویروس کرونا زودتر از سایر شهرها شیوع پیدا کرده است و بهنظر میرسد که طبق نمودارها نزدیک به نقطه قله ابتلا به کرونا باشند و انتظار پیک مجدد بیماری کووید-۱۹ در فصل بهار نداشته باشند. ضمن اینکه باید امیدوار باشیم که با گرم شدم هوا میزان سرایت بیماری کمتر شود.
البته شهر تهران هنوز به پیک کرونا نرسیده است چراکه پایتخت کشور بوده و میزان رفت و آمد در این شهر بالاست و افراد در تهران در معرض ابتلای بیشتری به کرونا هستند.
بهنظر میرسد بیماری کووید ۱۹ پدیده عجیب و غریبی در علم پزشکی نباشد، اپیدمیها میآیند و میروند چراکه انسان به لحاظ بیولوژیک و طبیعت، مکانیزمهای دفاعی در مقابله این بیماریها دارد.
حال باید منتظر ماند و دید تا چه اندازه پیشبینی مسئولان و کارشناسان که بر مبنای تجربه و دانش پزشکی است به وقوع میپیوندد. اما طبق اظهارات متخصصان، کرونا ویروس نسبت به گرما و حرارت ناتوان بوده و قدرت فعالیت ندارد و باید امیدوار بود که بهزودی ایرانیان کرونا را شکست خواهند داد و این ویروس منحوس از سرزمین ما خواهد رفت.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/