صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۰ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۹
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور:

در دوران شیوع کرونا رژیم غذایی مناسب 85 درصد نیاز بدن را تأمین خواهد کرد

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا یک رژیم غذایی مناسب 85 درصد نیاز بدن را تأمین خواهد کرد.
کد خبر : 479969

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، جلال الدین میرزای رزاز ظهر امروز در کنفرانس خبری با اصحاب رسانه گفت: از طریق معاونت درمان وزارت بهداشت و دفتر تغذیه وزارت بهداشت و سایر دست اندرکاران دستورالعمل تغذیه‌ای تدوین و ابلاغ شد؛ همچنین دستورالعمل دیگری برای نقاهت بیماران کرونایی آماده شد که ابلاغ شده است تا بتوانیم شرایط خاصی را برای مردم در بعد تغذیه‌ای فراهم کنیم.


وی افزود: در شرایط عادی بیمارانی که در دنیا بستری می‌شوند دچار سوء تغذیه هستند و در کشور ما 24 درصد بیماران بستری دچار سوء تغذیه هستند از لحاظ تعداد کارشناسان و متخصصان تغذیه کشور در شرایط خوبی قرار دارد و تعداد فارغ‌التحصلان تغذیه ما در کشور 11 نفر به ازای هر صدهزار نفر است که به نسبت سایر کشورها آمار خوبی است.


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور درباره استفاده از مکمل‌ها در دوران کرونا گفت: در یک رژیم غذایی مناسب که تبعیت می‌کند از هرم غذایی، شعار تعادل  باید رعایت شود و این رژیم متعادل غذایی 85 درصد نیاز بدن به مکمل را تامین می‌کند و نیازی به مصرف مکمل نیست مگر با مشورت پزشک آن هم در موارد خاص.


وی گفت: برنامه تاک با صد نفر از اعضای آی تی فعال شد و حدودا 700 نفر از فارغ‌التحصیلان رشته تغذیه در این نرم افزار به صورت رایگان در این نرم افزار پاسخ می‌دهند. نسخه اندروید این نرم افزار منتشر شده است و در این برنامه اصول تغذیه سالم قابل مشاهده است.


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور درباره نقش مصرف مکمل‌ها بر تقویت سیستم ایمنی اظهار کرد: ویتامین A و ویتامین E از طریق غذا تامین می شوند اما از آنجا که اغلب مردم ایران دچار کمبود ویتامین D هستند و استراتژی وزارت بهداشت مکمل یاری یا غنی سازی موادغذایی است. ویتامین D در دوز 50 هزار در داروخانه ارائه می‌شود که مصرف آن را در شرایط عادی توصیه نمی‌کنیم و توصیه ما این است که افراد 6 روز در هفته ویتامین دی 800 تا هزار واحد مصرف کنند البته اگر افراد موادغذایی غنی شده مصرف می‌کنند می‌توانند مکمل مصرف نکنند.


رزاز اظهار کرد:‌ مصرف زینک و سلنیوم با مشاوره پزشک توصیه شده است و این مواد مغذی در برخی مواد غذایی وجود دارد و باید توجه داشت که مکمل‌های غذایی بدون نسخه به فروش می رسد و می‌تواند این مسئله فواید و مضراتی به دلیل مصرف خودسرانه را می تواند به دنبال داشته باشد.


وی در پاسخ به پرسشی درباره استفاده از متخصصان تغذیه بر بالین بیماران کرونایی گفت: 2 دهه گذشته از فارغ التحصیلان تغذیه در بالین بیماران کمتر استفاده شده است و به دنبال این هستیم که به دلیل محوری بودن تغذیه در بهبود بیماران و کاهش مدت بستری کارشناسان تغذیه بر بالین بیمار حاضر شوند تا هم به بهبود بیمار کنیم و هم هزینه‌های نظام سلامت را کمتر کنیم.


رزاز گفت: تهیه سبد غذای برای اقشار آسیب پذیر را 20 روز پیش توصیه کردیم و سازمان هایی مثل کمیته امداد و بهزیستی اطلاعات اقشار آسیب پذیر را در اختیار دارند و بسته‌های تغذیه ای حمایتی در اختیار اقشار آسیب پذیر قرار خواهد گرفت و در برنامه آتی پیشنهاد ارائه مکمل‌ها به این اقار نیز ارائه خواهد شد.


رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه از دیدگاه ما طب سنتی می‌تواند به عنوان طب مکمل نقش آفرینی داشته باشد گفت: اینکه برخی به بیماران توصیه می‌کنند که با مصرف برخی گیاهان دارویی مصرف داروها را قطع کنید اشتباه است و ما این موضوع را قبول نداریم. البته مصرف برخی دمنوش‌ها که می‌توانند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شوند نیز توصیه می‌شود.


انتهای پیام/4076/


انتهای پیام/

ارسال نظر