صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل خواستار شد؛

شناسایی و حل مسائل تولیدی و اقتصادی برای جهش تولید/ دولت به دانشگاه میدان و مأموریت بدهد

دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل گفت: «انتظار داریم دولت به شبکه قدرتمند دانشگاه آزاد اسلامی میدان و مأموریت بدهد تا در شناسایی و حل مسائل تولیدی و اقتصادی کشور وارد عمل شود.»
کد خبر : 479953

اسحاق رسولی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره نامگذاری سال 99 به‌عنوان جهش تولید و نقش دانشگاهیان در تحقق آن اظهار کرد: «برای ایجاد جهش تولید، دولت و مردم همه باید تدابیر هوشمندانه و همت مضاعف نشان بدهند و در این‌باره مهم‌ترین مقوله که به‌عهده دولت بوده  ایجاد بهبود اساسی در فضای کسب  و کار است.»


وی با بیان اینکه گرچه در این رابطه قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار هم تصویب شده است؛ اما تحرک جدی از سوی دولت دیده نمی‌شود، تأکید کرد: «باید با رویکرد انقلابی در قوانین دست و پاگیر و محدودیت‌های بسیاری که جلوی پای کارآفرینی و تولید هست، اقداماتی صورت بگیرد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل خاطرنشان کرد: «در دنیای رقابت و انفجار کسب و کارها، این محدودیت‌ها قابل هضم نیست؛ ۴۵ روز طول می‌کشد تا یک شرکت ثبت شود. این شرایط نشان می‌دهد که دولت و دستگاه اجرایی تسهیل‌گر کارآفرینی و تولید نیست. بین شرایط کسب‌و‌کار سه مؤلفه مهم شامل بیمه، مالیات و بانک با عنوان بمب کسب و کار مطرح هستند.»


آگاهی بخش خصوصی از قواعد کسب و کار در دنیای جدید


رسولی یادآور شد: «در کشور ما هنوز این سه عامل مشوق تولید نیستند و بیشتر تولید‌کنندگان از دست این سه عامل در تنگنا هستند. باید در شرایط کسب و کار دولت تحول انقلابی انجام دهد. رانت‌خواری‌ها باید از بخش اقتصادی حذف و شرایط عادلانه و منصفانه برای رقابت فعالان اقتصادی فراهم شود. بخش مردمی و خصوصی هم باید قواعد کسب و کار و تولید در دنیای جدید را بداند و رعایت کند.»


وی با بیان اینکه بین تمام قواعد کار و فعالیت امروزه اندیشه بازاریابی و بازارسازی در رأس قرار دارد، اضافه کرد: «باید دانست چه چیزی و چگونه و با چه کیفیتی باید تولید تا در بازار موفق شود و کیفیت به معنی برآوردن انتظارات و رضایت مردم باید در کانون توجه تولید‌کننده قرار بگیرد.»


نقش دانشگاه در تحقق جهش تولید


دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل نقش دانشگاه در تحقق جهش تولید را یادآور شد و به آنا گفت: «در دانشگاه آزاد اسلامی چند بخش مهم داریم که در جهش تولید نقش تعیین‌کننده می‌توانند داشته باشند. در وهله نخست سراهای نوآوری، مرکز رشد واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که به طور مستقیم در زمینه تولید محصولات دانش‌بنیان فعالیت دارند. این بخش‌ها می‌توانند با ارتقای سطح بهره‌وری و کارآمدی در فعالیت‌های خود جهش ایجاد کنند.»


رسولی افزود: «در وهله دوم دانشگاه می‌تواند تمام ظرفیت‌های خودش را از جمله توانمندی‌های اعضای هیئت علمی و امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی را در خدمت بخش صنعت و تولید هدایت کند و از طریق تعامل و هم‌افزایی با بخش تولید به جهش تولیدات آنها کمک کند.»


به گفته وی در وهله سوم، تحقق جهش تولید از طریق تربیت نیروی انسانی کارآمد و کارآفرین که بتوانند در بخش تولید ارزش‌افزایی داشته باشند، به عبارتی تأمین و بهبود نیروی انسانی و متخصص مورد نیاز در بخش تولید از رسالت‌های دانشگاه است.


دولت دانشگاه آزاد اسلامی را به چشم برادر ناتنی نگاه نکند


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: «مسئولان دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی را به چشم برادر ناتنی نگاه نکنند، نیروی عظیم و خلاق علمی و امکانات بسیار گسترده و به‌روز در این دانشگاه وجود دارد که به‌صورت شبکه قدرتمند علمی در سراسر کشور گسترده است و با اتخاذ رویکرد مسئله‌گرایی به میدان آمده تا از مسائل و مشکلات کشور گره‌گشایی کند.»


رسولی خاطرنشان کرد: «انتظار داریم به این شبکه قدرتمند میدان و مأموریت بدهند تا در شناسایی و حل مسائل تولیدی و اقتصادی کشور وارد عمل شود. برخی، شناخت سطحی و ظاهری خود از دانشگاه آزاد اسلامی را تصحیح کنند و بدانند که این دانشگاه توانایی ایجاد تحولات بزرگ در کشور را دارد و در این مسیر هم وارد عمل شده است.


 ۲۸ محصول دانش‌بنیان را وارد چرخه تجاری و اقتصادی کردیم


به گفته وی، سال گذشته (رونق تولید) در دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل  توانستیم به رهنمود امام و رهبر انقلاب لبیک عملی بگوییم و با جهاد علمی و فناوری ۲۸ محصول دانش‌بنیان را وارد چرخه تجاری و اقتصادی کنیم.


رسولی تشریح کرد: «تولید و عرضه چراغ‌های LED هوشمند، راه‌اندازی خط تولید گیاهان دارویی با تنوع ۲۰ محصول و عرضه محصولات آن از طریق ۳۰ نمایندگی در سطح کشور، تولید خودرو تفریحی کارتینگ، تولید دستگاه اسانس‌گیری میوه، دستگاه میوه خشک‌کنی و خشک‌کن گیاهان دارویی، تولید رنگ‌های طبیعی خوراکی، تولید پیچ صنعتی، پرورش و عرضه بوقلمون و توسعه شبکه تولید در ۹۵ کارگاه در سطح استان، اجرای طرح تلقیح بز نژاد فرانسوی با بز نژاد خلخال برای تولید شیر بیشتر و کاشت گیاهان دارویی ازجمله مهم‌ترین فعالیت‌های تولید دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی در استان اردبیل بوده است.»


دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل به آنا گفت: «جهش تولید عشق به سرزمین و مردم را می‌طلبد و جامعه قدر کسانی که برای تأمین نیاز و عزت کشور در عرصه تولید با مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند را باید بداند.»


انتهای پیام/4117/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر