صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۹
معاون بهداشت وزارت بهداشت:

منشأ شیوع ویروس کرونا در کشور، چینی‌های کارگر ساکن قم هستند/ نگرانی وزارت بهداشت از موج بازگشت سفرهای نوروزی

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: منشأ ویروس کرونا در کشور ، چینی‌های کارگر ساکن قم هستند ولی در رابطه با گیلان اطلاعات کامل نیست.
کد خبر : 479767

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا رئیسی در نشست خبری امروز خود که به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد در ارتباط با افرادی‌که سفر کرده و اکنون قصد بازگشت دارند، گفت: از افرادی که به سفر رفتند و قصد بازگشت به شهر خود را دارند، خواهش می‌کنم در هر شرایطی که هستند یک بار دیگر در سایت salamat.gov.ir علائم و مشخصات خود را وارد کنند تا بتوانیم نظارت بهتری بر سلامت افراد و مسافران داشته باشیم.


وی افزود: در طرح بسیج ملی بیش از ۴۵ میلیون نفر از هم‌وطنان مشارکت داشتند و غربالگری شده‌اند و بسیج بیش از ۳۰ هزار تیم تشکیل داده تا بتوانند غربالگری افراد را با سرعت بیشتری انجام دهند.


معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: افرادی که از سفر برمی‌گردند، حتی اگر علائمی ندارند یا به‌تازگی از سفر برگشته‌اند به سایت اعلامی برای بررسی علائم خود مراجعه کنند.


وی در ارتباط با ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر کشف واکسن کرونا نیز گفت: چین مدعی شده است که واکسن اولیه را پیدا کرده است. همچنین کشور آمریکا نیز اقداماتی انجام داده است اما در خوشبینانه‌ترین حالت این واکسن در 6 ماه آینده تولید می‌شود. متأسفانه این ویروس مانند سارس عمل نمی‌کند و در کشور بومی خواهد شد؛ بنابراین ما نیاز بسیار زیادی به این واکسن برای سال‌های آینده خواهیم داشت.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در ارتباط با احتمال ابتلای بهبودیافتگان کرونا نیز عنوان کرد: افرادی که مبتلا می‌شوند و بهبود پیدا می‌کنند، دوباره بیمار نخواهند شد و حداقل تا چهل روز آینده بیمار نمی‌شوند.


وی در ارتباط با فعالیت‌ها در مناطق درگیر سیل گفت: تیم بیماری‌ها و بهداشت محیط ما در مناطق سیل‌خیز حضور دارند و از آنجایی که هر ساله درگیر هستیم، تجربیاتی خوبی در این زمینه داریم. در حال حاضر تمام واکسیناسیون سرخک، مادران باردار و .. انجام شده است. مراکز بهداشت درمانی در تعطیلات فعال است و دچار آسیب نشده‌اند و از نظر وزارت بهداشت شرایط خوبی وجود دارد.


معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا در مورد منشاء شیوع ویروس کرونا در ایران گفت: از روز اولی که ما موارد نخست بیماری را پیدا کردیم، یک تیم اپیدمولوژی تحقیقات را شروع کردند.


وی افزود: علت در قم به صورت واضح کارگران چینی‌ ساکن استان بودند ولی در رابطه با گیلان اطلاعات کامل نیست ولی سرنخ‌هایی وجود دارد.


رئیسی تصریح کرد: در این میان موضوعاتی دیگری از جمله این‌که تعدادی از دانشجویانی که ساکن ووهان بودند قبل از قرنطینه این شهر وارد کشور شدند که البته این موارد احتمال است.


معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این‌که پس از شیوع کرونا نماز‌های جمعه و حرم‌های مطهر و تجمعات تعطیل شدند و این‌ها اقدامات کمی نیست، گفت: مراسم‌ عروسی، عزا، سینما و تئاتر و کنسرت لغو شدند و در اقدامات بعدی تردد‌های بین‌شهری به‌شدت محدود خواهد شد و دیگر موج دوم سفر‌های نوروزی نخواهیم داشت.


وی با بیان این‌که لیستی برای محدودیت‌ فعالیت‌ها تهیه شده است، گفت: در لیست نخست اصنافی مانند داروخانه‌ها، مراکز بهداشتی و درمانی، آتش‌نشانی، تعمیر خودرو، تأسیسات منازل، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، نانوایی‌ها و قصابی‌ها به هیچ وجه نباید تعطیل باشند. اصنافی مثل فروش مبل و موکت تعطیل خواهند شد و اختیار این امور اصناف به استانداران محول خواهد شد.


معاون وزیر بهداشت در ارتباط با بی‌توجهی عده‌ای از هم‌وطنان برای اجتناب از سفرهای نوروزی بیان کرد: متأسفانه ۴۰ درصد مردم به توصیه‌ها گوش ندادند و به سفر رفتند، بسیاری از تهرانی‌ها به مسافرت نوروزی رفتند و موج بازگشت‌ها آغاز شده است و نگرانی وجود دارد و ثبت اطلاعات مسافران نوروزی در سامانه غربالگری بسیاری حائز اهمیت است.


رئیسی درباره ماجرای سفر پزشکان بدون مرز اظهار کرد: وزارت بهداشت در جریان سفر پزشکان بدون مرز نبود. باید توجه داشت خوشبختانه به هیچ وجه کمبود تخت نداریم، البته ما از کمک‌ها قدردانی می‌کنیم؛ اما در شرایط کنونی ما نیازی به تخت و بیمارستان سیار نداریم.


معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره اخبار منتشرشده درباره مشاهده ویروس جدید، «هانتا ویروس» در چین اظهار کرد: اکنون خیلی نگران این ویروس نیستیم؛ اما بنا بر پروتکل سازمان جهانی بهداشت باید مراقب هر نوع هشدار و شیوع ویروسی باشیم. به طور کلی در چین ویروس‌های مشترک انسان و حیوان بسیار مشترک هستند و «هانتا ویروس» از این نوع ویروس‌هاست.


وی درباره طرح فاصله‌گذاری اجتماعی نیز گفت: تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تأثیر مثبت در کاهش پیک بیماری دارد. بر اساس پروتکل‌های جهانی اگر کشوری بیش از ۷۰ درصد فاصله‌گذاری اجتماعی را تحقق بخشد، بسیار تأثیر دارد. یکی از استراتژی‌های مؤثر در فاصله‌گذاری این است که خروج از شهر‌ها و شهرستان‌ها و استان‌های آلوده و ورود به مناطق غیرآلوده کم شود و در حالت پاندمی که همه مناطق آلوده هستند ورود و خروج از شهر‌ها ممنوع شود که این طرح به تصویب رسید.


معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره باقی ماندن عوارض بیماری در بدن مبتلایان پس از بهبودی عنوان کرد: مطالعات انجام شده نشان می‌‌‌دهد که برخی مطالب درباره باقی ماندن عوارض این بیماری در بدن صحیح نیست هر چند که اطلاعات کمی درباره این بیماری وجود دارد و این ویروس عوارض شیمیایی بر روی بدن نخواهد داشت.


رئیسی تصریح کرد: این ویروس ممکن است آسیب‌هایی به کلیه و ریه‌ها وارد کند.  این‌گونه نیست که با خارج شدن از بدن عوارض آن در بدن باقی بماند.


وی درباره این‌که آیا فرد مبتلاشده باز هم به این ویروس مبتلا خواهد شد یا خیر گفت: بررسی‌های انجام شده روی 13 هزار مورد نشان می‌دهد که آنتی‌بادی ساخته شده در بدن تا 40 هفته در بدن خواهد ماند و این‌که فرد مجدد به این ویروس مبتلا شود، بعید است.


رئیسی افزود: مردم آمریکا طی هفته‌های آتی با شیوع بیشتر این بیماری مواجه خواهند شد.


معاون وزیر بهداشت با اشاره به نقش‌آفرینی پزشکان پرستاران و پیراپزشکان در مبارزه به کرونا گفت: بسیاری از این افراد یک ماه است که به مرخصی نرفته‌اند و در کانون ابتلا به ویروس قرار دارند. برخی از این افراد در این مسیر شهید شده‌اند و برخی دیگر نیز به بیماری مبتلا شده‌اند که آمار دقیقی از این افراد در دست نیست.


وی ادامه داد: ما به مراکز درمانی سراسر کشور اعلام کرده‌ایم که اگر پزشکی به بیماری زمینه‌ای مبتلا است در بیمارستان‌ها حضور پیدا نکنند اما این افراد همانند روزهای جنگ داوطلبانه در این کارزار حاضر شده‌اند هر چند که ما تلاش می‌کنیم امکانات حفاظتی را در اختیار این افراد قرار دهیم.


انتهای پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر