صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۹ - ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
رئیس مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی:

ظرفیت اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی باعث بی‌نیازی نسبت به غرب می‌شود

منتخب مردم تهران در انتخابات مجلس شورای اسلامی و رئیس مرکز رسانه و نشر علمی دانشگاه آزاد اسلامی، دیپلماسی اقتصادی و ظرفیت اتحادیه بین‌المجالس کشورهای اسلامی را موجب بی‌نیازی کشور از غرب برشمرد.
کد خبر : 479254

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مجتبی توانگر منتخب مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم اظهار داشت: بزرگ‌ترین مشکلی که تولیدکنندگان با آن مواجه هستند نوسانات نرخ ارز و عدم اطمینان به تغییرات مکرر بخشنامه‌های دولتی است.


وی افزود: بر همین اساس مجلس یازدهم در جهت تعادل‌بخشی به نرخ ارز و ثبات در عرصه تصمیم‌گیری نهادهای مرتبط با تولید اقدامات جدی خواهد داشت.


منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به نرخ رشد اقتصادی کشور در ماه‌های پایانی سال 98 اظهار داشت: به دلیل اینکه دست دولت از رانت درآمدهای سرشار نفتی کوتاه شده است، قدری دست تولیدکنندگان داخلی بازشده که موجب شده نرخ رشد اقتصادی کشور نه‌تنها از روند منفی خارج شود بلکه مثبت نیز شده است. بر همین اساس درصورتی‌که بتوانیم روند موجود در جلوگیری از دخالت دولت را استمرار بخشیم و مانع از سنگ‌اندازی نهادهای اجرایی شویم، احتمالاً بتوانیم در جهت «جهش تولید» گام برداریم.


توانگر معضل بدهی‌های دولتی و فشار شبکه بانکی را از دیگر موانع جهش تولید ذکر کرد و گفت: وجود بدهی‌ها و مطالبات دولت باعث شده تا بخشی از دارایی‌های پیمانکاران نزد دولت بلوکه شود و درنتیجه این شرکت‌ها با کمبود نقدینگی برای انجام فعالیت‌هایشان مواجه شوند. این وضعیت همچنین سبب شد که پیمانکاران نتوانند به بخشی از تعهدات خود در قبال بانک‌ها عمل نمایند، شبکه بانکی نیز برای وصول مطالبات خود بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی را به مرز تعطیلی یا توقف فعالیت رسانده است.


وی افزود: البته آن بخش اقلیتی از شبکه بانکی که با فرایند تولید همراهی می‌کنند، به دلیل عدم وصول مطالبات، توان تسهیلات دهی بانک‌ها خود را از دست داده‌اند؛ درنتیجه وجود مطالبات سنگین تولیدکنندگان و پیمانکاران از دولت از تحرک‌بخش تولید کاسته و می‌کاهد.


وی اضافه کرد: برای رفع این معضل قانون رفع موانع تولید تدبیری برای آن اندیشیده که نه دولت محترم به آن توجهی دارد و نه اینکه مجلس دهم نظارت مناسبی برای اجرای این قانون داشته است.


وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد از سازوکارهای موجود در این قانون مثل استفاده از اوراق تسویه خزانه موجبات تسویه بدهی‌های دولت به پیمانکاران و تولیدکنندگان صورت گیرد و بخشی از نیاز بنگاه‌ها به تأمین نقدینگی و سرمایه لازم برای جهش تولید مرتفع شود.


توانگر ظرفیت مبادلات اقتصادی کشورهای همسایه ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: دیپلماسی اقتصادی و ظرفیت بین‌المجالس کشورهای اسلامی می‌تواند موجب شود تا دیگر دست نیاز ما به سمت آمریکا و اروپا نباشد بلکه در تعامل با کشورهای همسایه بتوانیم از ظرفیت‌های اقتصادی آن‌ها بهره‌مند باشیم.


منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم، با اشاره به شیوع بیماری کرونا و احتمال استمرار آن تا پایان سه‌ماهه اول سال 1399 و تأثیر آن بر تولید گفت: در بلاهایی مانند سیل و زلزله فقط جمعیت خاصی مورد آسیب قرار می‌گیرد؛ اما در بحران کرونا تمام اقشار اجتماعی اعم از آسیب‌دیده، سالم و... نیز زمین‌گیر و از چرخه تولید خارج می‌شوند؛ درنتیجه ظرفیت کشور برای تولید کالاهای مورداحتیاج اعم از اساسی و ... به‌شدت نزول خواهد داشت.


وی افزود: وضعیت تحریمی باعث شده تا با فاصله گرفتن از دلارهای نفتی، مصونیت لازم از جنبه اختلال در درآمدهای نفتی کمتر به اقتصاد کشور آسیب وارد کند به همین دلیل می‌توان به این موضوع به‌عنوان یک پارامتر مثبت یاد کرد.


توانگر اضافه کرد: بااین‌همه در برخی از صنایع شاهد آن هستیم که گیرهای سنگینی که در همه سال‌های گذشته شاهد بودیم، مرتفع شده و تولید در آن رونق پیدا کند که در این خصوص می‌توانیم به تولید مواد شوینده، بهداشتی، بیمارستانی و ... اشاره‌ کنیم که هر چقدر دخالت دولت کمتر و حضور مردم را تسهیل کرده‌ایم، شاهد رونق بیشتری در تولید این اقلام بوده‌ایم.


وی ادامه داد: بااین‌همه تعدادی از بخش‌های اقتصادی بعد از فروکش کردن بحران کرونا با قدری تأخیر مجدداً رونق خود را به دست خواهند آورد. به‌عنوان‌مثال مصرف‌کنندگان پولی را که برای پوشاک کنار گذاشته بودند به‌جای اسفند مثلاً در اوایل تابستان متوجه صنعت پوشاک خواهند کرد.


منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: سایر صنایع هم با کمک نهادهای اجرایی و مجلس یازدهم به‌تدریج به چرخه تولید بازمی‌گردند؛ لذا از کارفرمایان محترم خواهشمندیم در مورد اخراج و تعدیل نیرو قدری صبر کنند و از سود کوتاه‌مدت خود صرف‌نظر کنند.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر