صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۱ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

استقلال پرحاشیه در سال 98/ حسرتی هشت‌ساله برای آبی‌پوشان پایتخت

قهر و قطع همکاری مدیران باشگاه استقلال تهران، رفتن مربیان خارجی و رفت و بازگشت فرهاد مجیدی در استقلال از مهم‌ترین اتفاقات این باشگاه در سال 98 بوده است.
کد خبر : 479157

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بدون اغراق اگر بگوییم استقلال در سال 98 مشکلاتی نبوده که با آن دست‌وپنجه نرم نکرده باشد. مشکلات مدیریتی، بی‌ثباتی، رفتن استراماچونی از ایران و بدهی‌های فراوان و البته که بی‌ثباتی در رأس مدیریتی که همچنان ادامه دارد. از اردیبهشت امسال موج تغییر و تحول در استقلال آغاز شد؛ پس از رفتن شفر فرهاد مجیدی به‌عنوان سرمربی هدایت آبی‌پوشان پایتخت را بر عهده گرفت اما مجیدی به‌خوبی می‌دانست، قرار نیست به‌صورت دائم نیمکت استقلالی‌ها را در اختیار داشته باشد بااین‌حال تمام تلاش خود را به کار گرفت و استقلال درنهایت با مربیگری مجیدی در سه دیدار پایانی رقابت‌های لیگ برتر به ۲ پیروزی و یک تساوی رسید و جایگاه سوم را از آن خود کرد.


پس از کسب سومی استقلال در لیگ، امیرحسین فتحی، مدیرعامل استقلال برای نیمکت خالی آبی‌پوشان به دنبال مربی خارجی بود. گزینه‌های زیادی هم مطرح شد اما درنهایت قرعه به نام استراماچونی افتاد و او به ایران آمد.


استراماچونی اوایل حضورش در ایران به دلیل ناآشنایی با فوتبال ایران نتوانست نتیجه بگیرد؛ اما کم‌کم شرایط برای او و شاگردانش فراهم شد و استقلال با او متحول شد و صدرنشینی را از آن خود کرد. بازیکنان هجومی هم در این تیم خیلی خوب کار می‌کردند به‌طوری‌که استقلال صاحب بهترین خط حمله شده بود. درحالی‌که استقلال اوج روزهای خوب را سپری می‌کرد اما به‌یک‌باره شرایط برای تیم دگرگون شد. این مربی ایتالیایی به دلیل عدم پرداخت مطالبات خود ایران را ترک کرد. البته او اطمینان داده بود اگر مطالباتش و خواسته‌هایی که دارد به‌زودی محقق شود به ایران برمی‌گردد و دوباره هدایت تیم را از سر می‌گیرد موضوعی که صحت نداشت و درنهایت او به ایران بازنگشت. استراماچونی باوجوداینکه چک خود را از مدیران استقلال گرفت؛ قصد بازگشت نکرد و به‌این‌ترتیب استقلال بدون مربی ماند.


پس از رفتن سرمربی ایتالیایی استقلال، مدیران تلاش زیادی برای بازگشت او کردند؛ تیم سه هفته بدون سرمربی به میدان می‌رفت و وریا غفوری به‌عنوان کاپیتان تیم بازیکنان را مدیریت می‌کرد. با رفتن استراماچونی و عدم بازگشت او و همچنین فشار هواداران، درنهایت امیرحسین فتحی مدیرعاملی را نیمه‌کاره رها کرد و از سمت خود استعفا کرد. نیمکت خالی استقلال هم درنهایت دوباره به دست مجیدی افتاد و او قطعاً کار خیلی سختی داشت چرا که بعد از استراماچونی به این تیم آمده بود و به گفته خیلی از پیشکسوتان این تیم، مجیدی برای قبول مسئولیت مربیگری ریسک بزرگی کرد. هرچند که ادامه تفکر استراماچونی، باعث موفقیت مجیدی شد و او توانست در آزمون اول خود که بازی در شهرآورد بود سربلند بیرون بیاید.


موفقیت‌های مجیدی با استقلال تنها در لیگ برتر خلاصه نشد؛ او در لیگ قهرمانان آسیا هم در مرحله گروهی لیگ قهرمانان مقابل الکویت و الریان قطر متفاوت درخشید و با هشت گل این ۲ تیم را شکست داد و گام به مرحله گروهی گذاشت.


اگرچه استقلال در آستانه موفقیت بود اما شکست آبی‌پوشان برابر تیم قعرنشین گل گهر استقلال را در آستانه بحران قرار دارد و حالا دیگر هیچ‌کس به قهرمانی این تیم در ادامه لیگ برتر امیدوار نیست. البته با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مسابقات لیگ هم مشخص نیست این جام قهرمانی به کدام تیم می‌رسد!


اما استقلال بی‌ثبات در روزهای پایانی سال هم شرایط عجیبی داشت؛ پس از رفتن فتحی اسماعیل خلیل زاده به‌عنوان جانشین او حدود سه ماه سرپرست این باشگاه بود؛ اما حدود سه هفته پیش علی فتح‌الله‌زاده به این سمت منصوب شد تا امور اجرایی باشگاه را زیر نظر بگیرد. فتح‌الله‌زاده در سال‌هایی که با استقلال همکاری نداشت، برای رسیدن به پست مدیرعاملی این باشگاه لحظه‌شماری می‌کرد اما مشکلات عدیده مالی باشگاه و سررسیدن موعد مطالبات خارجی باعث شد او چند روز پیش عطای مدیرعاملی استقلال را به لقایش ببخشد و استعفای خود را اعلام کند.


در روزهای پایانی سال موج شکایت طلبکاران به فیفا از استقلال به اوج خود رسید؛ تمام تلاش اعضای فعلی باشگاه در کادر مدیریتی پرداخت حدود ۳۸ میلیارد از بدهی‌ها بود، اما مشکلات فراوان باعث شد تا وزارت ورزش یک عضو جدید به هیئت‌مدیره اضافه کند که البته چهره جدیدی نبود. عبدالرضا موسوی که به‌عنوان مدیرعامل هواپیمایی زاگرس به باشگاه استقلال ملحق شده بود تا برای پرداخت بدهی‌های این باشگاه تلاش کند اما به دلیل اختلاف با فتح‌الله‌زاده از ادامه همکاری منصرف شد و در فضای مجازی استعفای داد و وزارت ورزش هم واکنشی به آن نشان نداده است.


روز گذشته مجمع استقلال برگزار شد و با استعفای فتح‌الله‌زاده موافقت شد؛ البته حجت نظری و احمد سعادتمند هم به‌عنوان اعضای جدید هیئت‌مدیره این باشگاه انتخاب شدند. در حال حاضر خلیل زاده به‌عنوان رئیس هیئت‌مدیره همه‌کاره باشگاه استقلال است تا زمانی که تکلیف اعضای هیئت‌مدیره این باشگاه مشخص شود.


درنهایت سال 98 در شرایطی برای استقلال به ساعات پایانی رسیده است که این باشگاه پرطرفدار با حواشی زیادی دست‌وپنجه نرم کرد، بی‌ثباتی در رأس مدیریت این باشگاه و ناامیدی هواداران از قهرمان لیگ که قدمت هشت‌ساله پیدا می‌کند دستاورد آبی پوشان پایتخت در سال 98 است.


انتهای پیام/4057/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر