صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۳ - ۰۱ فروردين ۱۳۹۹
صادقی در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

ویروس کرونا چه بلایی بر سر بدن انسان می‌آورد؟/ سالی که کرونا متولد شد

استاد میکروبیولوژی گفت: «کرونا از طریق  بینی به مجاری تنفسی حمله می‌کند و بعد از مدت زمان انکوباسیون تا سه روز در سلول‌های اپیتلیوم مژک‌دار تکثیر شده و موجب آسیب سلولی می‌شود.»
کد خبر : 479140

محمدحسین صادقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: «کرونا ویرس ها خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که بیماری‌زایی آن از سرماخوردگی ساده گرفته تا بیماری‌های شدیدتر است که می‌تواند از سندروم حاد تنفسی خاورامیانه (MERS-Cov) تا سندروم تنفسی حاد شدید (SARS-Cov) متغیر باشد.»


وی با بیان اینکه ویروس کرونا زئونوتیک است؛ به این معنی که از حیوانات به انسان منتقل می‌شود، اضافه کرد: «تحقیقات نشان داده که ویروس (مرس) MERS از شتر و ویروس (سارس) SARS از گربه به انسان انتقال یافته است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند درباره علائم شایع ویروس کرونا یادآور شد: «علائم شایع عفونت تنفسی، تب، سرفه، تنگی نفس و اشکالات تنفسی است. در موارد شدیدتر، عفونت می‌تواند موجب ایجاد ذات‌الریه، سندرم حاد تنفسی ، نارسایی کبدی - کلیوی و حتی مرگ شود.»


صادقی، توصیه‌های استاندارد برای پیشگیری از شیوع عفونت را شستن منظم دست‌ها با مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده، پوشاندن دهان و بینی هنگام  سرفه و عطسه و پختن گوشت و تخم‌مرغ عنوان کرد و افزود: «همچنین باید از تماس نزدیک با هر فردی که علایم تنفسی مانند سرفه و عطسه دارد، خودداری کرد.»


وی با بیان جزئیات رشد کرونا عنوان کرد: «ویروس کرونا متعلق به راست  (Nidovirales) ویروس‌های تولیدکننده پیام‌های  آشیانه‌ای موقع تکثیر خانواده (Coronaviridae) و جنس (Coronavirus) هستند. جنس دیگری از ویروس‌ها به نام Torovirus در این خانواده وجود دارند که به دلیل شباهت آنها در غشاء و ویژگی‌های مشابه بیوشیمیایی و تکثیر در کنار این ویروس‌ها قرار گرفته‌اند.»


استاد میکروبیولوژی یادآور شد: «ویروس کرونا ویریون‌های با تقارن مارپیچی و پلی مورف چند شکلی (غشادار، دارای اسید نوکلئیک RNA تک رشته‌ای تک مولکولی سنس مثبت) به همراه نوکلئوپروتئین است که درون یک کپسید حاوی پروتئین ماتریکس می باشد که اندازه این ویروس‌ها بین ۷۰ تا ۱۶۰ nm متغیر است.»


ویروس کرونا با بدن انسان چه می‌کند؟


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند افزود: «ویژگی بارز مورفولوژیک این ویروس‌ها، قرار گرفتن برجستگی‌ها شبیه گلابی معکوس یا تاجی شکل در غشاء آنهاست که در زیر میکروسکوپ الکترونی E.M قابل مشاهده هستند.»


صادقی تشریح کرد:‌ «ویروس کرونا برای نخستین‌بار در سال ۱۹۶۰ میلادی از  یک بیماری برونشیت عفونی طیور و دو مورد از ناحیه بینی افراد بیمار ابتلا به سرماخوردگی جدا شدند که به کروناویروس‌های انسانی ۲۲۹E و OC۴۳ معروف هستند.»


وی ادامه داد: «ویروس کرونا در حیواناتی از گونه‌های مختلف پرندگان و پستانداران یافت می‌شود و از نظر مورفولوژی و ساختار شیمیایی به کروناویروس‌های انسانی شباهت دارند. کروناویروس‌ها در حیوانات به بافت‌های مختلفی  حمله کرده و انواع مختلفی از بیماری‌ها را ایجاد می‌کنند، اما در انسان ثابت شده که تنها موجب ایجاد عفونت‌های تنفسی فوقانی و سرماخوردگی می‌شوند و در موارد نادر کرونا عامل  عفونت در دستگاه گوارش و ایجاد اسهال در کودکان بوده است.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند افزود: «ویروس کرونا در دام‌های بالغ، ملایم  و اغلب در حیوانات جوان ممکن است شدید باشد. پریتونیت عفونی گربه‌ها، عفونت  در سگ‌سانان و گاوها، اسهال اپیدمیک در خوک‌ها از جمله بیماری‌هایی هستند که کرونا در دام‌ها ایجاد می‌کند.»


این استاد دانشگاه تأکید کرد: «ورود ویروس کرونا به داخل سلول به واسطه وجود گیرنده‌های خاص از جنس آمینوپپتیداز و یک گیرنده حاوی اسید سیالیک است. تکثیر این  ویروس‌ها در داخل سیتوپلاسم‌های سلول میزبان صورت می‌گیرد و نه هسته آن. وقتی ویروس وارد سلول میزبان می‌شود، پوشش خود را از دست می‌دهد و این ژنوم بدون پوشش رونویسی می‌شود.»


واکنش بدن انسان به فعالیت کرونا


صادقی مطرح کرد: «در مرحله رونوشت‌برداری ایرنویروس، ۷ نوع mRNA تولید می‌شود که این سلول‌ها یک مجموع آشیانه تو در تو  می‌کند که  دارای یک انتهای اشتراک 3ʹ است. هر کدام از این mRNAها مسئول ساختن یک پروتئین برای غشاء و ژنوم ویروس هستند  و به دنبال آن عمل مونتاژ صورت می‌گیرد.»


وی ادامه داد: «ویروس‌‌های جدید تولید شده در داخل سلول ایزبان در غشای  سلول تجمع یافته و با روش جوانه زدن Budding خارج و آزاد می‌شوند. دوره کمون این بیماری بین سه تا ۱۴ روز بوده و احتمال انتقال بیماری در این مرحله کمتر از سه درصد بوده و شایع‌ترین علائم  تب، سرفه‌خشک و تنگی نفس است. بدن‌درد، دل‌درد، دل‌پیچه و اسهال در این بیماری نسبت به  ویروس آنفلوآنزا از شیوع کمتری برخوردار است. گلو درد و سرفه خلط‌دار از نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا نیست.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه مرند افزود: «انتقال ویروس از طریق قطرات هوا و (آئروسل) به مخاط بینی صورت می‌گیرد. کرونا از طریق  بینی به مجاری تنفسی حمله می‌کند و بعد از مدت زمان انکوباسیون تا سه روز در سلول‌های اپیتلیوم مژک ‌دار تکثیر شده و موجب ایجاد  التهاب و آسیب سلولی می‌شوند.»


صادقی اظهار کرد: «این واکنش‌ها به نوبه خود موجب تحریک عطسه، انسداد بینی، سرفه، آبریزش بینی و گاهی تنگی نفس می‌شود. در برخی موارد این ویروس‌ها می‌توانند موجب ایجاد بیماری در مجاری هوایی تحتانی شوند.


وی یادآور شد: «هنگامی که بیمار هستید در خانه بمانید. به‌طور مستمر دستان خود را با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه بشویید و درصورتی‌که آب و صابون در دسترس نبود، از یک ماده ضدعفونی‌کننده دست پایه الکلی با حداقل ۶۰ درصد الکل استفاده کنید.»


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر