چرا قیمت ارز در نبود مشتری بالا میرود؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا قیمت ارز در آخرین روزهای اسفند ماه در حالی روندی افزایشی را طی میکند که بررسیها نشان میدهد تقاضا برای اسکناس ارزی به پایینترین حد رسیده است.
سؤال مهمی که در این میان مطرح است این است که در شرایط نبود مشتری، قیمتها با تکیه بر چه عواملی در حال افزایش هستند. قیمت دلار در روزهای ابتدایی هفته در کانال ۱۴ هزار تومان و در محدوده قیمتی ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان جا خوش کرده بود اما از میانه هفته، بازارساز با هدف کاهش فاصله قیمتی در بازار آزاد و صرافیهای بانکی دست به اصلاح قیمت زد و افزایش ۸۵۰ تومانی قیمتها را به جان خرید. با این حال قیمت خرید دلار از مردم همچنان فاصله قابل توجه ۸۰۰ تومانی را حفظ کرد تا سیگنالی باشد به بازار مبنی بر این که منتظر کاهش قیمتها باشید.
خالی فروشها قیمت را بالا بردند؟
عبدالناصر همتی که در صفحه شخصیاش در شبکه اجتماعی اینستاگرام واکنشهای مستقیم به تغییرات قیمتی ارز و همچنین دیگر امور مرتبط با حوزه تحت تصدیاش دارد، این باز نیز با رشد قیمتها انگشت اتهام را به سمت خالیفروشان و معاملهگران فردایی نشانه رفت و تأکید کرد: «خالیفروشان و سفتهبازان که از مدتها پیش با امید زیادی برای بالا رفتن نرخ ارز در بازار معاملاتی داشتهاند، تلاش میکنند با عملیات روانی و اعلام نرخهای بالا در کانالهای خود در فضای مجازی معاملات فردایی خود را سودآور نمایند و یک گروه دیگر نیز تلاش میکنند از فرصت آربیتراژ به خاطر اختلاف قیمت واقعی و فردایی بهرهمند شوند.»
این نکته البته از سوی معاملهگران در بازار ارز تأیید میشود. آنها میگویند قیمتها در بازار نه به دلیل افزایش معاملات اسکناسی بلکه به دلیل رشد معاملات فردایی افزایش یافته است. به نظر میرسد این بار معاملهگران با زمینگیرشدن معاملات نقدی، تحت تاثیر شیوع کرونا و منتفی شدن سفرهای خارجی و ... دست به کار شدهاند و میانبری را برای بالا بردن قیمتها یافتهاند. این دسته از افراد حوالهها را با قیمتهای بالا خرید و فروش میکنند تا بلکه بتوانند شرایط را به نفع خود تثبیت نمایند. این چنین است که بالاترین رکورد قیمتی در بازار ارز به ثبت رسیده است. دلار در حالی مرز ۱۶ هزار تومان را تجربه میکند که رئیس کل بانک مرکزی میگوید کاهش قیمتها در راه خواهد بود.
دلار از آبان ماه خیز خود را برای تغییر قیمت برداشت، با سهمیه بندی بنزین در آخرین روز آبان ماه، روند رشد قیمت از پس ماه ها مهار دلار در کانال ۱۴ هزار تومان از سر گرفته شد اما حالا سرگردانی دلار بین کانال ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان و نوسانات قابل توجه دلار در این محدوده قیمتی نشان میدهد تلاش جدید خالیفروشان و معاملهگران فردایی در جریان است.
لیست سیاه و بازار ایران
در شرایطی که دلالان تلاش عمدهای را برای بالا بردن قیمت ها به کار گرفته بودند، ورود ایران به لیست سیاه اف ای تی اف چون ابزاری کمکی در اختیارشان قرار گرفت تا روند رشد قیمتها را سرعت ببخشند. صرافان در تماس های تلفنی متعدد میگویند اسکناس دلار مشتری ندارد، وانگهی حجم خرید و فروش اسکناس ارزی نیز چیزی در حدود ۸ تا ۱۰ درصد کل خریدهای بازار ایران است اما آن چه قیمتها را بالا میبرد حوالههای دلاری است؛ چرا که بسیاری معتقدند به دلیل مبهم بودن آینده بهتر است دست به خرید فروش حواله بزنند با این امید که در ماههای آتی افزایش یابد. در واقع تقاضا و سفتهبازی زیاد برخی از معاملهگران فردایی موجب شد که خالیفروشان ارزی نیز به طور غیر مستقیم دلیلی برای افزایش تقاضا در بازار شوند.
به نظر میرسد در آخرین روزهای سال ۱۳۹۸، باید با دلار در کانال ۱۵ هزار تومان خداحافظی کرد و منتظر ماند تا بازگشایی بازار در فرودین روشن کند سال ۹۹ بازار به کدام سو خواهد رفت.»
منبع:خبرآنلاین
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/