صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۱۴ آبان ۱۳۹۴

انتخاب رییس تازه مبارزه با تروریسم آمریکا، زخم تازه‌ای برای طرح بستن گوانتانامو است

طرح تازه آمریکا برای بستن زندان گوانتانامو تا چند روز آینده رونمایی کند و «باراک اوباما» رییس‌جمهوری آمریکا، و «لیزا موناکو» مسئول جدید مبارزه با تروریسم او، برای این منظور شهرت خود را به خطر انداخته‌اند.
کد خبر : 47904

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، موناکو به عنوان یک مقام بلندپایه وزارت دادگستری در هفته‌های نخست ریاست‌جمهوری اوباما در سال 2009 (زمستان 1387)، به کاخ سفید فراخوانده شد تا با وی درباره چگونگی تحقق وعده انتخاباتی اوباما برای کاهش محکومیت جهانی علیه فعالیت‌های آمریکا بحث شود.


اکنون که نزدیک به هفت سال از آن زمان می‌گذرد، بسیاری از مقام‌های حاضر در دولت نخست، تغییر کرده‌اند اما موناکو همچنان در دولت حاضر است تا این ماموریت ناتمام را کامل کند.


این طرح که در ادامه تلاش‌های شکست‌خورده پیشین برنامه‌ریزی شده، زندان گوانتانامو را که به عنوان نمادی از بدرفتاری با زندانیان و بازداشت بدون تفهیم اتهام از «جرج دبیلیو بوش» به اوباما به ارث رسیده‌است، هدف می‌گیرد.


برخی مقام‌های بلندپایه دولت آمریکا به رویترز گفتند این طرح اوایل ماه نوامبر (آبان‌ماه) رونمایی می‌شود.


اوباما به عنوان یک دموکرات اصرار دارد زندان گوانتانامو پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری که آذرماه آتی برگزار می‌شود، بسته شود و این امر برای موناکو که 47 سال دارد، بزرگ‌ترین چالش حرفه‌ای به شمار می‌رود.


«سوزان رایس» مشاور امنیت ملی اوباما، در مصاحبه‌ای گفت: نمی‌توانم با اطمینان بگویم صد درصد به این هدف دست خواهیم یافت اما می‌توانم به شما بگویم که تا حد مرگ برای رسیدن به آن تلاش می‌کنیم.


موناکو مسائل کلیدی این طرح را روشن کرده است. بازداشت‌شدگان دارای صلاحیت به کشورهای دیگر فرستاده می‌شوند،‌ افراد تحت پیگرد قضایی، محاکمه می‌شوند و خارجیان متهم به تروریسم که قابل پیگرد نیستند اما آزادی آنان خطرناک تلقی می‌شود به مرکزی در خاک آمریکا برده می‌شوند که این مورد در قانون آمریکا ممنوع است.


این رویکرد و سرپرستی موناکو بر این طرح با انتقادهای زیادی روبرو شده است. قانونگذارانی مانند «جان مک‌کین» سناتور جمهوری‌خواه، از تاخیر طولانی در رسیدگی به موضوع ناامید شده‌اند. فعالان حقوق بشر نیز با توجه به چشم‌انداز طرح انتقال بازداشت‌شدگان به خاک آمریکا آن هم بدون آنکه آنان به طور رسمی اتهامی داشته باشند، خشمگینند.


قانونگذاران بتازگی یک لایحه دفاعی را تصویب کردند که انتقال از زندان را محدود می‌کرد اما اوباما آن را وتو کرد. با این همه، جمهوری‌خواهان همچنان با بهره گیری از شماری از مقررات این طرح را پیگیری می‌کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر