صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۸

کشتن سلول‌های سرطانی با نانوذرات باردار

نانوذرات باردار با مسدود کردن واحد دفع سلول‌های سرطانی، باعث از بین رفتن آنها می‌شوند.
کد خبر : 478928

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، سرطان از ابزارهای زیادی برای بقا و گسترش استفاده می‌کند، بنابراین راه‌های احتمالی زیادی برای جلوگیری و از بین بردن آن وجود دارد. یکی از راه‌های احتمالی واحد دفع سلولی یا لیزوزوم است که در سلول‌های سرطانی آسیب‌پذیرتر از سلول‌های سالم است.


دانشمندان کره جنوبی با الهام از این روش و استفاده از نانوذرات باردار موفق به کشف راهی برای کشتن سلول‌های سرطانی شدند. لیزوزوم کیسه‌های کوچکی مملو از آنزیم و اسید هستند که بخش‌های ناخواسته سلول‌ را، پیش از اینه که بازیافت یا دفع شوند، تخریب می‌کند. نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که لیزوزوم می‌تواند نقش کلیدی در بروز آلزایمر داشته باشد چراکه یک سیستم دفع ناکارآمد است که می‌تواند ساخت و انباشت پروتئین‌های سمی را در مغز فعال کند.


دانشمندان از موسسه علوم پایه در کره جنوبی با به کارگیری لیزوزوم‌های ناکارآمد راهی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی پیدا کردند. وقتی راه دفع لیزوزوم مسدود می‌شود، مواد زائد را درون سلول می‌ریزد که باعث مرگ سلول می‌شود. یکی از مزایای این روش این است که لیزوزوم سلول‌های سرطانی آسیب‌پذیرتر از سلول‌های سالم هستند.


 گروه تحقیقاتی ترکیب خاصی از نانوذرات باردار با بار مثبت و منفی را ایجاد کردند که سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد. نانوذرات بارداد به صورت خوشه‌ای سطح سلول سرطانی را می‌پوشانند، سپس وارد لیزوزوم شده که باعث ورم کردن آن و در نهایت مرگ سلول می‌شود.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

برچسب ها: سلول سرطانی
ارسال نظر