صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

کلاف سردرگم در دوومیدانی/ وزارت ورزش تسلیم ابطال انتخابات شد

انتخابات فدراسیون دوومیدانی با اعلام وزارت ورزش و جوانان ابطال شد و این در حالی که باوجود حواشی زیاد اما وزارت به صحت انتخابات تأکید می‌کرد.
کد خبر : 478796

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، انتخابات فدراسیون دوومیدانی با حواشی زیاد و البته اصرار وزارت ورزش و جوانان روز 19 اسفندماه سال جاری برگزار شد. این انتخابات در حالی برگزار شد که پیش از این چند هیئت استانی درخواست کرده بودند که به دلیل شرایط کشور و شیوع ویروس کرونا انتخابات به زمان دیگری موکول شود. موضوعی که از نظر وزارت ورزش و جوانان رد شد چراکه به گفته معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان بلاتکلیفی بدتر از ویروس کروناست و باید انتخابات برگزار شود چراکه در صورت عدم برگزاری با توجه به مسابقات المپیک برگزاری مجمع به بعد از المپیک موکول می‌شود و این رشته المپیکی که در واقع مادر رشته‌هاست نباید با سرپرست در المپیک حضور داشته باشد.


با تمام حرف‌وحدیث‌ها انتخابات برگزار شد البته عدم حضور ۱۴ رئیس هیئت استانی که پیش از برگزاری مجمع اعلام کرده بودند به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور حاضر نیستند به تهران سفر کنند، باعث شد تا در روز انتخابات حواشی مختلفی از جمله شائبه مهندسی انتخابات پررنگ شود.


همچنین نمایندگان چهار استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر و خراسان جنوبی بدون امضا و معرفی هیئت‌های استان خود در مجمع حاضر شدند و رأی رئیس هیئت استان سیستان و بلوچستان هم از طریق فکس ارسال شده بود در حالی که رستم زهی (رئیس هیئت سیستان و بلوچستان) رأی نداده و اداره کل استان این کار را انجام داده است.


همین حواشی انتخابات در نهایت باعث شد تا کیهانی رئیس سابق فدراسیون دوومیدانی که اتفاقاً خودش هم از نامزدهای این فدراسیون است به شرایط انتخابات اعتراض کند؛ البته کیهانی معتقد بود به‌هیچ‌عنوان مهندسی از سوی وزارت ورزش و جوانان صورت نگرفته و این وزارت خانه از شخص خاصی حمایت نکرده است اما تخلفاتی صورت گرفته که سازمان بازرسی کل کشور باید به آن ورود کند.


کیهانی معتقد است برخی مفاد آیین‌نامه عدول شد و برخی مفاد رعایت نشد و در واقع منجر به اعتراض به شیوه و شکل برگزاری انتخابات شد. همچنین 22 رئیس هیئت که عضو مجمع فدراسیون دوومیدانی هستند، نیامدند. نمایندگانی از آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر و خراسان جنوبی جایگزین رئیس هیئت شدند، بدون آنکه مدارک آن‌ها بررسی شود. توجه به بند 2 از ماده 9 تخلف نماینده آذربایجان شرقی را نشان می‌دهد که با نامه مدیرکل شرکت کرده است. از آذربایجان غربی هم کسی که آمد، سرپرست هیئت کشتی استان است و عضو هیئت‌رئیسه هم نیست. او حتی نامه رئیس هیئت استان را هم نداشت و نامه به امضای دبیر هیئت رسیده بود.


کیهانی همچنین مدعی بود که از بوشهر فردی آمد که عضو هیئت‌رئیسه نبود و نامه‌ای از هیئت نداشت. او با امضای مدیرکل آمده بود. درباره خراسان جنوبی هم دبیر با نامه‌ای که خودش فراهم کرده بود، آمده و رئیس هیئت گفته بود که نماینده‌ای نداشته است.


البته معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان معتقد بود:« کسانی که به مجمع آمده بودند از هیئت‌های استانی بودند یا معرفی‌نامه از هیئت‌ها داشتند‌. ما این مستندات را داریم. اینکه گفته می‌شود معرفی‌نامه نداشتند، درست نیست. خودم معرفی‌نامه را رؤیت کردم و اجازه دادم که حضور داشته باشند. دوستان می‌گویند نامه مدیرکل بوده است، نه هیئت‌رئیسه. بله، نامه مدیرکل هم بوده است نه اینکه نامه هیئت‌رئیسه نبوده باشد. علاوه بر این، یک رأی هم وجود داشت که غیرحضوری بود و فکس شد‌. افراد شرکت‌کننده در مجمع 27 نفر بودند و برای اینکه تعداد مجمع به دو سوم برسد یک نفر غیرحضوری رأی داد تا تعداد افراد شرکت‌کننده به 28 نفر برسد. آن فردی که شرکت نکرد خودش گفت مشکوک بوده و بیمار هستم و اگر در مجمع شرکت کنم ممکن است افراد دچار خطر بیماری کرونا شوند‌. در این شرایط خاص وزارت ورزش این اختیار را دارد که وقتی مصلحت ایجاب می‌کند رأی را غیرحضوری دریافت کند. یعنی شرایط طوری بود که وزارت از اختیار خود استفاده کرد. تأکید می‌کنم شرایط خاص بوده است و قرار نیست روال شود. بنابراین من به‌عنوان رئیس مجمع تصمیم گرفتم آن شخص رأی غیرحضوری بدهد و با اینکه رأی او همراه با فردی که انتخاب‌شده نبود توانستیم تعداد افراد در مجمع را به دو سوم برسانیم‌ و مجمع را برگزار کنیم. ما باید به این فکر کنیم که برگزاری مجمع به مصلحت کشور بود.»


صحبت‌های علی نژاد صحت انتخابات فدراسیون دوومیدانی را تأیید کرد و تقریباً جای حرف‌وحدیثی باقی نگذاشت. انتخابات فدراسیون دوومیدانی با انتخابات فدراسیون جانبازان و معلولین به فاصله دو روز برگزار شد و در حالی که انتخابات فدراسیون دوومیدانی زودتر برگزار شده بود اما از سوی وزیر ورزش و جوانان حکم افشین داوری به‌عنوان رئیس صادر نشد اما اسبقیان که دو روز بعد از انتخاب داوری به‌عنوان رئیس فدراسیون جانبازان و معلولین انتخاب‌شده بود با حکم وزیر ورزش و جوانان در فدراسیون جانبازان به‌عنوان رئیس مستقر شد. همین موضوع حرف‌وحدیث زیادی به همراه داشت که چرا وزارت ورزش حکم ریاست داوری را نمی‌زند؛ البته که داوری هم از این موضوع بی‌اطلاع بود و روز گذشته در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر اینکه چرا هنوز حکم او صادر نشده و چه زمانی قرار است او به‌عنوان رئیس فدراسیون مشغول به کار شود اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت من بی‌خبر هستم و هیچ اطلاعی از زمان صدور حکمم ندارم. داوری در حالی اظهار بی‌اطلاعی کرد از این موضوع که برای حضور در فدراسیون هم برنامه‌ریزی کرده بود.


اما امروز معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با پایگاه خبری وزارت ورزش از ابطال انتخابات فدراسیون دوومیدانی خبر داد و گفت:« یکی از روسای هیئت‌ها نامه معرفی که ارسال شده از سوی دبیر هیئت بوده ، هرچند که بعد اعلام کرد آن نامه که دبیر معرفی‌شده مشکلی ندارد اما به‌واسطه اینکه ما می‌خواهیم آیین‌نامه و ملاحظات قانونی را رعایت کنیم و قواعد و قوانین برای ما مهم است و اینکه در آن نامه که روز مجمع ارائه‌شده ، رئیس هیئت امضا نکرده است ؛ در نتیجه عملاً ما یک رأی را نمی‌توانیم منظور کنیم و این بدان معناست که اعضای حاضر در مجمع از دوسوم کمتر خواهد شد و هرچند اکثریت مجمع حضور داشتند اما چون الزام به دوسوم برای رسمیت یافتن است؛ جمع‌بندی این شد که انتخابات را تجدید کنیم. بنابراین با انتصاب سرپرست جدید سعی می‌کنیم انتخابات را در اولین فرصت برگزار کنیم.»


به این ترتیب انتخابات فدراسیونی که حواشی بسیار زیادی داشت ابطال شد و قرار است به‌زودی سرپرست جدید برای این فدراسیون انتخاب شود. حالا سؤال اصلی اینجاست که با توجه به شرایط فعلی چه اصراری به برگزاری انتخابات وجود داشت؟! مگر نباید قبل از برگزاری یک مجمع انتخاباتی همه جوانب سنجیده شود و صحت برگزاری مجمع تأیید شود چرا این کار پیش از این صورت نگرفته بود آن هم برای انتخاباتی که تا این اندازه حاشیه داشته است.


البته این نخستین بار نیست که داوری با چنین اتفاقاتی روبه‌رو می‌شود او پیش از این که به‌عنوان سرپرست در فدراسیون والیبال حضور داشت برای حضور در انتخابات خیز برداشت اما وزارت ورزش با استعفایش از سرپرستی فدراسیون والیبال موافقت نکرد و به همین خاطر مجبور به کناره‌گیری از انتخابات شد و این بار هم که به‌عنوان رئیس برای فدراسیون دوومیدانی با رأی اکثریت آرا انتخاب‌شده بود از سوی وزارت ورزش انتخابات باطل اعلام شد و عملاً داوری باید کنار برود.


فدراسیون دوومیدانی پیش از این هم با حواشی زیادی روبه‌رو بود؛ بحث سپرده‌های بانکی و گرفتن سود از بانک‌ها و همچنین بحث پاداش ملی پوشان و مربیان مشکلاتی بود که باعث شد چند وقت پیش سازمان بازرسی کل کشور در این فدراسیون مستقر شود و در کنار نهادهای نظارتی دیگر به بررسی مسائل مختلف بپردازد.


قرار بود با برگزاری انتخابات فدراسیون این رشته ورزشی رنگ آرامش بگیرد اما گویا این رشته مادر هیچ زمانی قرار نیست به شرایط عادی برگردد و همیشه باید مسائل حاشیه‌ای در این فدراسیون وجود داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر