صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۲ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۸
آشوبی که کووید 19 در آمریکا و اروپا به پا کرده است؛

توصیه شگفت‌انگیز ترامپ به فرمانداران برای مقابله با کرونا / برنده جایزه نوبل: مردم آمریکا فقط برای زنده ماندن پول دارند

ویروس کرونا با سرعت بیشتری در سراسر آمریکا در حال شیوع است اما ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور متمول‌ترین کشور دنیا با ارائه توصیه‌ای به فرماندارانش برای مهار این بیماری، آنان را شگفت‌زده کرد.
کد خبر : 478752

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از سی.ان.ان، دولت ترامپ دستورالعمل‌های جدیدی برای کاهش سرعت انتشار ویروس کرونا ازجمله تعطیل کردن مدارس، جلوگیری از تشکیل تجمعات بیش از ۱۰ نفر، ممنوعیت مسافرت‌های غیرضروری و تعطیلی کافه‌ها و رستوران‌ها صادر کرد.


 ترامپ به همراه اعضای کارگروه مقابله ملی آمریکا با ویروس کرونا ازجمله دکتر «آنتونی فاشی»، مدیر انستیتو ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی اعلام کرد که این دستورالعمل‌ها به مدت ۱۵ روز اعمال می‌شوند. اقدامات جدید در آمریکا حاکی از افزایش فزاینده تلاش‌ها برای مهار ویروس است که دولت‌ها در سراسر جهان از کانادا تا مجارستان ازجمله بستن مرزهای خود به روی مسافران خارجی به کار بسته‌اند. ترامپ افزود: «اگر این تغییرات اساسی و فداکاری‌ها را همین حالا هر فردی انجام دهد، می‌توانیم ویروس را شکست دهیم و جشن بزرگی را با هم برگزار کنیم.»


از سوی دیگر، دانشمندان می‌گویند که به ازای هر مورد تأییدشده کرونا احتمالاً پنج‌ تا ۱۰ نفر دیگر وجود دارند که عفونت آن‌ها تشخیص داده نشده است.



«جفری شامان»، اپیدمیولوژیست دانشگاه کلمبیا و نویسنده برجسته گزارش کرونا که در مجله «ساینس» منتشر شد، می‌گوید: «اگر به‌عنوان‌مثال 3 هزار و 500 نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شده باشند، پزشکان باید به دنبال 35 هزار نفر آلوده به این بیماری باشند.»



شگفتی فرمانداران آمریکایی از توصیه ترامپ / ادعای تست واکسن کرونا


این در حالی است که ترامپ ساعتی پیش از آن، به گروهی از فرماندارانش گفته بود که نباید منتظر بمانند تا دولت فدرال به تقاضاهای فزاینده برای ارسال دستگاه تنفس مصنوعی به بیماران مبتلا به کرونا پاسخ مثبت دهد. وی در این خصوص تصریح کرد: «دستگاه تنفس مصنوعی، هواکش و تجهیزات مرتبط با آن را سعی کنید خودتان تهیه کنید»؛ پیشنهادی که باعث شگفتی برخی از فرمانداران شده که سعی در مهار شیوع بیماری دارند و به این منظور از دولت فدرال تقاضای پرسنل و کمک‌های مالی کردند.


در آمریکا تاکنون 4 هزار و 734 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این میان، 93 نفر درگذشته‌اند و 74 نفر نیز بهبود یافته‌اند.


بیشتر بخوانید:


پای کرونا به ناوگان جنگی آمریکا باز شد


6 شهرستان در کالیفرنیای شمالی به همه شهروندانش دستور داده است که در خانه‌های خود بمانند. این دستورالعمل از روز شنبه به مرحله اجرا درمی‌آید و انتظار می‌رود زندگی میلیون‌ها نفر از ساکنان این مناطق را مختل کند. این بدان معناست که افراد جز برای کارهای بسیار ضروری و مجاز به ترک خانه‌های خود نیستند.


افزون بر این، تعداد بیشتری از شهرها و ایالت‌های آمریکا اقدامات مهمی را برای کند کردن سرعت شروع کرونا شامل تعطیل کردن مدارس، رستوران‌ها، کافه‌ها، سالن‌های سینما و باشگاه‌های بدن‌سازی انجام داده‌اند. در نیویورک، پیاده‌روها خالی از جمعیت شده و مدارس دولتی نیز تعطیل شدند.



میلیون‌ها آمریکایی اکنون در خانه‌های خود منتظر آینده‌ای غیرقابل‌پیش‌بینی هستند.



مدیر انستیتو ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی آمریکا همچنین در جلسه توجیهی با رئیس‌جمهور مدعی شد که مرحله اول آزمایش واکسن کرونا دیروز انجام‌شده است. وی اذعان کرد که برخی از دستورالعمل‌های کاخ سفید برای مهار کرونا ناخوشایند است اما این امر درنهایت به جلوگیری از انتشار ویروس کمک می‌کند و کار طاقت‌فرسایی نیست.


افت بخش اعظم اقتصاد آمریکا


 روز دوشنبه مشخص شد که بخش اعظم اقتصاد آمریکا در حال افت کردن است و به دلیل شیوع ویروس و اقدامات گسترده‌ای که برای متوقف کردن آن انجام شود، این افت اقتصاد ماه‌ها ادامه خواهد داشت. در وال‌استریت، علی‌رغم اقدامات اضطراری بانک مرکزی آمریکا برای ایجاد رشد اقتصادی از طریق خرید اوراق بهادار اما کارگزاران و تحلیل گران به‌گونه‌ای عمل کردند که گویی سقوط اقتصادی اجتناب‌ناپذیر است.


سناتور «میت رامنی» از ایالت یوتا و نامزد پیشین ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه در سال 2016، از کاخ سفید خواسته است که بلافاصله به هر آمریکایی هزار دلار به‌صورت چک پرداخت شود.


فرماندار اوهایو دوشنبه‌شب اعلام کرد که او و مقامات پزشکی ایالت، حکم دادگاه برای برگزاری انتخابات درون‌حزبی ریاست جمهوری را نادیده گرفته و به دلیل انتشار ویروس کرونا، وضعیت اضطراری عمومی اعلام کرده‌اند.


خطوط هوایی آمریکا نیز ۵۰ میلیارد دلار از دولت درخواست کمک اضطراری، افزون بر بخشش مالیاتی کرده‌اند چراکه لغو پروازها از رزروهای جدید پیشی گرفته و کاهش تقاضا برای خرید بلیت هواپیما روزبه‌روز بدتر می‌شود. روز یکشنبه مدیران برخی شرکت‌های هواپیمایی نیز مذاکراتی را برای کاهش حقوق و دستمزدها آغاز کردند.


به گزارش نیویورک‌تایمز، «جوزف استیگلیتز»، اقتصاددانان برنده جایزه نوبل اظهار کرد: «مردم پس‌انداز ندارند و فقط پول تهیه غذا برای زنده ماندن دارند. بیشتر مردم قادر به پرداخت اجاره خود نیستند و به‌این‌ترتیب، کل اقتصاد می‌تواند فرو بپاشد.»



جوزف استیگلیتز، اقتصاددان برنده جایزه نوبل


رئیس‌جمهور ونزوئلا مسئولیت بهداشت عمومی را بر عهده گرفت


در آمریکای لاتین، جایی که شیوع ویروس کرونا دیرتر از اروپا و آمریکای شمالی به آنجا رسید، اقدامات سخت‌گیرانه‌ای به مرحله اجرا در آمده است. در ونزوئلا، «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور این کشور، خود را به‌عنوان مسئول بهداشت عمومی معرفی کرد. وی شب گذشته در یک اطلاعیه تلویزیونی اعلام کرد که قرنطینه عمومی از امروز ساعت ۵ صبح به‌وقت محلی به مرحله اجرا درخواهد آمد.


مادورو با اشاره به ۳۳ مورد بیمار کرونایی، قرنطینه سراسری را اقدامی بسیار ضروری دانست. سایر کشورهای آمریکای لاتین نیز به ده‌ها مورد تأییدشده کرونا در کشورشان واکنش نشان دادند. اکوادور و پرو از تعطیلی همه شهرها خبر دادند و «ایوان دوکه»، رئیس‌جمهور کلمبیا مرزهای کشورش را به روی مسافران خارجی بست. در کاستاریکا دولت وضعیت اضطراری اعلام کرد و مرزها را مسدود کرد.


در مقابل، «ژایر بولسونارو»، رئیس‌جمهور برزیل در تظاهرات گسترده هوادارانش که برای ابراز وفاداری به او برگزارشده بود حاضر شد. این در حالی است که وی به‌تازگی با افرادی که تست ویروس آن‌ها مثبت شده بود، در ارتباط بود اما با هوادارانش دست داد و با آن‌ها عکس گرفت.


اروپا سفرهای مسافران خارجی را به ۲۷ کشور اتحادیه ممنوع می‌کند


«اورزولا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اروپا شب گذشته اعلام کرد که پیشنهاد ممنوعیت همه سفرهای غیرضروری به قاره سبز را ارائه کرده است. «امانوئل مکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه نیز از تصویب این طرح در روز جاری خبر داد. این محدودیت به مدت ۳۰ روز ادامه خواهد داشت اما منعی برای مسافرت از یک کشور اتحادیه اروپا به کشور دیگر وجود ندارد. برخی از کشورهای اروپایی نیز پیش‌تر، اقداماتی در این راستا انجام داده بودند.



اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا


سفر و تردد در فرانسه منوط به ارائه سند توجیهی شد


 امانوئل مکرون با اعلام اینکه «ما در جنگ هستیم»، تجمعات عمومی به هر تعداد را ممنوع کرد، انتخابات شهرداری‌ها را به تعویق انداخت و به مردم گفت که جز برای رفع نیازهای اساسی از خانه‌های خود خارج نشوند. این دستور از امروز سه‌شنبه به مرحله اجرا درمی‌آید. این یکی از سخت‌گیرانه‌ترین تدابیر در اروپا به شمار می‌رود. مقامات فرانسه همچنین اعلام کردند که بیرون رفتن از خانه به‌منظور ملاقات یک دوست در خیابان یا پارک با جریمه مواجه خواهد شد.



«کریستوف کاستنر»، وزیر کشور فرانسه اعلام کرد که هر کس به سفر می‌رود یا قصد تردد دارد باید سندی که آن را توجیه کند به همراه داشته باشد.



وی افزود که برای اجرای این قوانین 100 هزار مأمور به کار گرفته می‌شود. «اولیویه وران»، وزیر بهداشت فرانسه اعلام کرد که دولت از هر فرد فرانسوی خواسته است تا تماس خود با افراد دیگر را حداکثر به پنج نفر در روز محدود کند. فرانسه 6 هزار و 633 مورد تأییدشده و ۱۴۸ فوتی را بر اثر ویروس کرونا را اعلام کرده و پیش از آن دستور داده بود که همه مشاغل غیرضروری تعطیل شوند.


62 هزار نفر در سراسر اروپا به کرونا مبتلا شده‌اند


در اسپانیا درحالی‌که ۱۰ هزار مورد ابتلا به کرونا و ۳۰۰ فوتی گزارش‌شده و به شهروندان این کشور دستور داده شده در خانه‌های خود بمانند؛ اما اکثر مردم همچنان مجاز به رفتن به محل کار هستند و هنوز تدابیر تنبیهی اعلام‌نشده است. مدارس، رستوران‌ها و کافه‌ها نیز در این کشور تعطیل هستند.


در ایتالیا که بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آن گزارش‌شده و اولین محدودیت‌های تردد در آن وضع شد، دولت برای مشاغل، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها و شهروندان، مبلغ ۲۸ میلیون دلار کمک اضطراری تصویب کرده است. تعداد بیماران کرونایی در این کشور، 27 هزار 980 نفر است که 2 هزار و 158 نفر از آن‌ها تاکنون فوت کرده‌اند.


با این حساب، سرعت شیوع کرونا در اروپا روزبه‌روز بیشتر می‌شود. روز پنجشنبه ۶ هزار مورد، جمعه ۷ هزار، شنبه ۸ هزار، یکشنبه ۹ هزار و دیروز ۱۰ هزار مورد در این قاره بیماری کرونایی گزارش شد و تعداد مجموع بیماران مبتلا به کووید 19 را به ۶۲ هزار نفر رساند. فرانسه و اسپانیا هشدار داده‌اند که سیستم‌های مراقبت پزشکی آن‌ها ممکن است از عهده درمان تعداد رو به افزایش بیماران بر نیاید.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر