اوتیسم منجر به اختلال روده میشود
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ساینس آلارت، بسیاری از افراد اوتیسم را با صفاتی از جمله تعامل اجتماعی غیرعادی، رفتارهای تکراری و مشکلات گفتاری و ارتباطی میشناسند. با این حال یکی از واقعیتهای کمتر شناخته شده در خصوص این بیماری این باشد که بیشتر افراد مبتلا به اوتیسم از اختلالات گوارشی رنج میبرند.
نتایج بررسیها حاکی از آن است که کودکان مبتلا به اوتیسم چهار برابر بیشتر از کودکان دیگر علائم اختلالات گوارشی را گزارش میکنند. شیوع مشکلات گوارشی در دختران و پسران مبتلا به اوتیسم یکسان است. این علائم شامل یبوست، اسهال، درد شکم، نفخ، رفلاکس معده و استفراغ میشود. مشکلات روده نه تنها کیفیت زندگی افراد مبتلا به اوتیسم و خانوادهشان را کاهش میدهد بلکه بر خواب، تمرکز و مسائل رفتاری آنها نیز تأثیر میگذارد.
دانشمندان برای مدت زمان زیادی فکر میکردند که این علائم به دلیل نحوه کنترل مغز بر روده افراد مبتلا به اوتیسم است. اما نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که دلیل بروز علائم اختلالات روده در افراد مبتلا به اوتیسم نه به دلیل تأثیر مغز بر عملکرد روده بلکه به دلیل تفاوت روده این افراد است. روده سیستم عصبی اختصاصی به نام «سیستم عصبی روده» دارد که هضم و جذب را هماهنگ میکند.
اوتیسم مولفه ژنتیکی قوی دارد، تاکنون بیش از هزار جهش ژنتیکی مرتبط با این اختلال شناسایی شده که بیشتر آنها نحوه برقراری ارتباط نورونها در مغز را تغییر میدهند. نتایج مطالعات جدید نشان میدهد که این جهشهای ژنتیکی نحوه عملکرد سیستم عصبی روده را نیز تحت شعاع قرار میدهند. انقباضات روده و سرعت حرکت مواد غذایی در روده کوچک در افراد مبتلا به اوتیسم سریعتر از جمعیت معمولی اتفاق میافتد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/