صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۰ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
روایتی بر رویدادهای فرهنگی ۹۸/ 9

همراهی کردن مردم کتابخوان؛ آبی بر آتش کتابخانه تفکر شهریار

پس از آتش‌سوزی «کتابخانه تفکر شهریار» نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی بی‌نظیر مردم، اهالی فرهنگ و کتاب‌دوستان برای بازسازی این کتابخانه اقدام کرده‌اند.
کد خبر : 478142

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سال ۱۳۹۸ سالی بسیار پر حادثه و اتفاق بود که بعید است سالیان سال، خاطرات تلخ و بعضاً شیرین آن از یاد ایرانیان محو شود. حالا که شمارگان روزهای این سال به آخر رسیده و سال نو آغاز شده است، سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا در قالب پرونده‌ای نیم‌نگاهی به رویدادهای فرهنگی و هنری رخ داده در سال ۹۸ داشته که تا پایان تعطیلات هر روز یک شماره از رونمایی خواهد شد. پس هر روز حوالی ساعت ۱۳ منتظر گزارش‌های جذاب این پرونده باشید.





در حوادث آبان‌ماه سال گذشته و در ادامه سوءاستفاده عناصر آشوبگر از اعتراضات مردمی، در روز 26 آبان‌ماه کتابخانه تفکر شهرستان شهریار استان تهران به دست تعدادی آشوبگر به آتش کشیده شد و حدود ۱۳ هزار جلد کتاب در آتش جهل و کینه اشرار سوخت.


بدون شک متأثرکننده‌ترین و شوکه‌کننده‌ترین اتفاق در تخریب‌ها و خسارات واردشده به اموال عمومی در حوادث آبان‌ماه سوزاندن و تخریب کتابخانه عمومی تفکر شهریار بود. آتشی که اغتشاشگران به جان این کتابخانه انداختند، ۱۳ هزار جلد کتاب را به خاکستر تبدیل کرد. طبق برآورد انجام شده خسارت واردآمده به این کتابخانه در حدود ۲۰ میلیارد ریال ارزیابی شد.


کتابخانه تفکر شهریار در سال ۱۳۹۱ با زیربنای ۶۰۰ مترمربع در منطقه نصیرآباد باغستان از توابع شهرستان شهریار تأسیس شد و مجهز به بخش‌های مخزن، کودک و سالن‌های مطالعه مجزا بود که در دو شیفت و توسط دو کتابدار اداره می‌شد. این کتابخانه ۱۳ هزار جلد کتاب داشت.


آتش‌سوزی این کتابخانه عمومی موجب تأثر و تأسف نویسندگان، ناشران و اهالی کتاب و کتاب‌خوانی شد و واکنش‌های زیادی در فضاهای فرهنگی و شبکه‌های اجتماعی را در پی داشت و بسیاری از دغدغه‌مندان از همان روزهای نخست این اتفاق ناگوار به فکر بازسازی و شروع دوباره فعالیت این کتابخانه افتادند.


پس از چند روز از این اتفاق تلخ که بسیاری از اهالی ادبیات و کتاب را متأثر کرده بود و در پی خسارت‌های واردآمده به این کتابخانه که موجب محروم شدن مردم شریف آن منطقه از خدمات و دسترسی به کتابخانه عمومی گردید، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به‌عنوان نهاد مسئول این کتابخانه با اعلام فراخوانی با تشکر از همراهی همیشگی مردم غیور و فهیم، از عموم مردم، اهالی فرهنگ و کتاب دوستان برای مشارکت در بازسازی کتابخانه تفکر، در حوزه‌های مختلف دعوت به همکاری کرد.


یکی دیگر از اقدامات مفید برای کمک به بازسازی کتابخانه تفکر راه‌اندازی پویشی با عنوان «#آباد_بمان_ایران» از طرف مجمع ناشران انقلاب اسلامی با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود. در این پویش فراخوانی برای جمع‌آوری کتاب و تجهیزات برای این کتابخانه و کمک‌های نقدی برای بازسازی آن داده شد که بسیاری از ناشران، فعالان حوزه چاپ و نشر و کتاب هدایای نقدی و کتاب‌های زیادی را برای کمک به آغاز مجدد این کتابخانه اهدا کردند.


طبق آخرین اخباری که در پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر شده است تاکنون ۳۶۸ نسخه کتاب از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهریار، ۱۵۰ جلد از سوی کتابخانه‌های عمومی قشم، ۲ هزار جلد از سوی اداره کتابخانه‌های عمومی دامغان، ۵۰۰ جلد از سوی دبیرخانه پویش مردمی کتاب نذری، ۱۰۰ عنوان کتاب از سوی خبرگزاری فارس، ۲۰۰ جلد کتاب از سوی انتشارات امیرکبیر، ۱۰۰ جلد از سوی نشر ستاره‌ها، ۵۰۰ عنوان از سوی انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) و ۱۶۰ عنوان کتاب از سوی انتشارات جمکران برای راه‌اندازی مجدد کتابخانه عمومی تفکر اهدا شده است.


همچنین خیران و اعضای کتابخانه‌های عمومی نیز در سراسر کشور کتاب‌هایی را به این کتابخانه اهدا کردند؛‌ که تاکنون اعضای کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران ۴۵۰ نسخه کتاب، اعضای کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه ۲۵۶۰ نسخه کتاب، اعضای کتابخانه مرکزی امام خمینی (قدس سره) مشهد بیش از ۳۰۰ نسخه کتاب، اعضای کتابخانه بحرالعلوم شهرستان خلیل‌آباد ۵۰۰ نسخه کتاب و اعضای کتابخانه عمومی شهید مطهری شهر صایین قلعه ۱۲۰ نسخه کتاب اهدا کرده‌اند.


همچنین ۹۰۰ نسخه کتاب از سوی خیرین و اعضای کتابخانه آیت‌الله حیدری ایلامی و نیز ۲۰۰ نسخه از سوی رضا دیندار، کارمند بازنشسته فرمانداری شهرستان فریمان برای بازسازی کتابخانه عمومی تفکر اهدا شده است.


این همراهی مردمی در قالب اهدا کتاب به جز کمک‌های نقدی و غیرنقدی دیگری است که همچنان هم ادامه دارد که امیدها برای شروع به کار دوباره و هرچه زودتر این کتابخانه را برای کتاب‌دوستان آن منطقه زنده کرده است.


گفتنی است کمک‌های مردمی به بازسازی این کتابخانه همچنان ادامه دارد به همین دلیل علاقه‌مندان برای کمک به بازسازی این کتابخانه در حوزه‌های عمرانی، جمع‌آوری کتاب‌های اهدایی، تأمین تجهیزات اعم از قفسه، میز و صندلی می‌توانند به نزدیک‌ترین کتابخانه عمومی محل زندگی خود مراجعه کنند و جهت واریز کمک‌های نقدی نیز شماره‌حساب ۲۶۷۷۲۱۰۰۹ و یا شماره کارت ۵۸۵۹۸۳۷۰۰۵۸۲۱۷۸۶ به نام انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهریار، نزد بانک تجارت اعلام شده است. علاقه‌مندان باید در فیش‌های واریزی عبارت «کمک به بازسازی و تجهیز کتابخانه تفکر» را قید کرده و تصویر آن را به ایمیل ravabetomoomi@tehranpl.ir ارسال کنند. اهالی فرهنگ و کتاب دوستان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تماس ۸۸۸۶۴۶۱۲ روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران تماس حاصل فرمایند.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر