صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۲۹ اسفند ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

مهم‌ترین رویدادهای سال 98 در یک نگاه+ جدول

اکنون که در روز پایانی سال 98 قرار داریم، فرصت را غنیمت شمرده و به طور مختصر به مرور اتفاقات و رویدادهای سال 98 پرداختیم.
کد خبر : 477936

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، یک سال گذشت و اتفاقات سال 98 با تمام تلخی‌ها و شیرینی‌هایش رو به اتمام است و روزهای آخر خود را سپری می‌کند. اکنون که در روزهای پایانی سال 98 قرار داریم، فرصت را غنیمت شمرده و در این گزارش به طور مختصر به مرور اتفاقات سال 98 اعم از اتفاقات خوشحال‌کننده و ناراحت‌کننده خواهیم پرداخت.


1- نوروز 98: سیل در استان‌های مختلف کشور


سیل بی‌سابقه و مرگبار در روزهای نخستین سال 98 یکی از تلخ‌ترین اتفاقات امسال به شمار می‌رود که بخش‌های مختلف کشور را درگیر کرده بود. افزایش بارندگی در روزهای پایانی سال 1397 منجر به جاری شدن سیل در روز اول عید نوروز 98 در استان‌های شمالی ایران شد و تلفات جانی و مالی بر جا گذاشت و به یکی از بی‌سابقه‌ترین سیل‌های 100 سال اخیر در مناطق شمالی شهرت یافت.



سیل به شیراز هم رحم نکرد و با جاری شدنش موجب تلخ شدن کام هم‌وطنانمان در شهر شعر و ادب شد؛ همچنین سیل در استان لرستان در دو مرحله خسارت‌های بسیاری به مردم خرم‌آباد، پل‌دختر و بسیاری از شهرهای دیگر تحمیل کرد و در این سیل چندین نفر از هموطنان در استان لرستان جان خود را از دست دادند. در استان خوزستان هم طغیان رودهای کارون و اروندرود و پر شدن سدها منجر به آسیب وارد شدن به زمین‌های کشاورزی و مناطق مسکونی این استان شد و نیز علاوه بر خوزستان، سیل ابتدایی سال 98، استان کرمانشاه را هم در بر گرفت.


2-  22 خرداد: سفر نخست وزیر ژاپن به ایران


شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن برای انتقال پیامی دیپلماتیک از سوی مقامات ایالات متحده آمریکا در 22 خرداد 1398 وارد تهران شد و در روز بعد با رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز دیدار کرد. این دیدار یکی از مهمترین اتفاقات سال 98 در حوزه سیاست به شمار می‌رود. شینزو آبه نخستین نخست‌وزیر ژاپن است که پس از انقلاب اسلامی وارد ایران شد.


3-  30 خرداد: ساقط شدن پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران



در 30 خرداد 1398 یک فروند پهپاد جاسوسی بر فراز حریم هوایی کشورمان توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران سرنگون شد. این پهپاد جاسوسی با نام گلوبال هاوک متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در منطقه کوه مبارک استان هرمزگان توسط سامانه پدافند هوایی سوم خرداد مورد هدف قرار گرفت.


4-  28 تیر: توقیف نفتکش انگلیسی در آب‌های خلیج فارس


نیروی دریای سپاه پاسداران در روز ۲۸ تیرماه اعلام کرد یک نفتکش انگلیسی را با عنوان استینا ایمپرو (stena impero) در تنگه هرمز به دلیل عدم رعایت قوانین بین‌المللی دریانوردی توقیف کرده است.   این نفتکش از بندر فجیره امارات حرکت خود را آغاز کرد و به سمت عربستان سعودی در حال حرکت بود.



سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران روز شنبه ۲۹ تیر، درباره توقیف این نفتکش گفت: «نفتکش انگلیسی بر خلاف قوانین و مقررات دریانوردی دستگاه موقعیت‌یاب خود را خاموش و به‌جای حرکت به سمت ورودی خلیج فارس در تنگه هرمز از مسیر خروجی در جنوب در حال ورود بود.»


5-کاهش تعهدات برجامی:


ایران در سال ۹۸ با برداشتن گام‌های چندگانه، در برابر بدعهدی‌های آمریکا و کشورهای غربی عضو برجام به کاهش تعهدات در زمینه‌های تحقیق، توسعه، غنی‌سازی و... مبادرت ورزید.


جمهوری اسلامی ایران در گام‌های پنج‌گانه به مرور زمان تعهدات خود را به حداقل رساند تا طرف‌های غربی فرصت اتخاذ یک تصمیم واحد در خصوص بقای برجام را داشته باشند، اما اروپایی‌ها تنها به ارائه برخی پیشنهادات محدود و غیرقابل پذیرش دست زدند.


همچنین ایران با پی بردن به عدم عزم جدی از سوی طرف‌های غربی برای حفظ برجام، در گام آخر؛ یعنی گام پنجم تعهدات برجامی خود را به کمترین میزان ممکن کاهش داد؛ به‌گونه‌ای که برنامه هسته‌ای کشورمان دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده و تحقیق و توسعه) مواجه نیست و من‌بعد برنامه هسته‌ای ایران صرفاً بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت.


6- 24 آبان: ماجرای گرانی بنزین


افزایش قیمت بنزین به لیتری سه هزار تومان در آبان ماه یکی از اتفاقات عجیب سال 98 محسوب می‌شود. این موضوع باعث شد تا ناآرامی‌ها و اغتشاشات در شهرهای مختلف صورت گیرد. در جریان این موضع تعداد زیادی از اموال عمومی نظیر بانک‌ها توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شد.


7- 13 دی: شهادت حاج قاسم سلیمانی


فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بامداد روز جمعه 13 دی ماه 1398 در حمله‌ای تروریستی توسط پهپاد آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد شخصاً دستور حمله را صادر کرده است.



سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی در این واقعه به همراه ابومهدی المهندس از رهبران گروه حشدالشعبی و 10 نفر دیگر به مقام شهادت نایل شدند. این موضوع در ایران بازتاب بسیار گسترده‌ای داشت؛ به‌گونه‌ای که در اقصی نقاط کشور مردم برای محکوم کردن این عملیات تروریستی به خیابان‌ها آمدند و نیز تشییع پیکر مطهر حاج قاسم سلیمانی با حضور میلیونی مردم در سراسر کشور برگزار شد؛ تشییع پیکری که نظیر آن در تاریخ کمتر دیده شده است؛ لذا موضوع ترور سردار قاسم سلیمانی یکی از تلخ‌ترین اتفاقات سال 98 به شمار می‌رود.


8- 17 دی: تروریستی اعلام شدن ارتش آمریکا توسط مجلس


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی روز هفدهم دی ماه مجلس و در جریان بررسی طرح سه فوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا، با اکثریت آرا بررسی سه فوریتی این طرح را به تصویب رساندند.


متن این طرح مذکور به شرح ذیل است:


طرح سه فوریتی اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا


ریاست محترم مجلس شورای اسلامی


احتراماً طرح ذیل که به امضای دویست و شش نفر از نمایندگان رسیده است جهت طی مراحل قانونی تقدیم می‌شود


مقدمه (دلایل توجیهی)


با توجه به اقدام نابخردانه و شرم‌آور آمریکای جنایتکار در به شهادت رساندن سردار سپهبد پاسدار شهید قاسم سلیمانی و نیاز به اقدام سخت و سریع دولت و نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا ضرورت اصلاح این قانون به شرح زیر می‌باشد لذا طرح ذیل با قید سه‌فوریت تقدیم می‌شود


عنوان طرح


اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا


ماده ۱- در ماده یک قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا مصوب ۱۳۹۸/۲/۳ عبارت کلیه اعضای پنتاگون و شرکت‌ها و موسسات وابسته و فرماندهان و عاملان شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی قبل از عبارت فرماندهی مرکزی "سنتکام" نیرو‌ها و سازمان‌ها و یا نهاد‌های تحت اختیار این فرمانده اضافه می‌شود


ماده -۲ در ماده ۴ قانون عبارت کلیه اعضای پنتاگون و شرکت‌ها و موسسات وابسته و فرماندهان و آمران شهادت سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی قبل از عبارت فرماندهان ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا سنتکام اضافه می‌شود


ماده ۳- یک ماده به شرح زیر به قانون الحاق می‌شود:


ماده الحاقی - دولت موظف است جهت تقویت بنیه دفاعی نیروی قدس سپاه پاسداران مبلغ ۲۰۰ میلیون یورو از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار این نیرو قرار دهد.


9- 18 دی: حمله موشکی به پایگاه عین الأسد



نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پاسخ به ترور حاج قاسم سلیمانی تعدادی موشک بالستیک به مواضع ارتش تروریستی آمریکا در پایگاه عین‌الأسد کشور عراق شلیک کرد. در حمله موشکی ایران به پایگاه نظامی آمریکا که از آن با عنوان رسمی عملیات شهید سلیمانی یاد می‌شود، تجهیزات کاربردی و جنگی ارتش آمریکا از بین رفت.


10- 18 دی: ماجرای پرواز شماره 752 اوکراین


ماجرای پرواز شماره 752 هواپیمایی اوکراین یکی از تلخ‌ترین اتفاقات سال 98 محسوب می‌شود. در بحبوحه بحران سیاسی بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، این هواپیما به همراه 176 نفر مسافر در 18 دی ماه 1398 از باند فرودگاه امام خمینی برخاست و در پی یک حادثه دلخراش تمامی 176 مسافر و خدمه این هواپیما جان خود را از دست دادند.



اما چند روز بعد از سقوط هواپیمای اوکراینی، ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان در 21 دی ماه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بر اثر بروز خطای انسانی و به صورت غیرعمد، هواپیمای مذکور مورد اصابت قرار گرفته است.


11- 30 بهمن: اپیدمی ویروس کرونا


درحالی‌که حدود یک ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور چین و کشورهای اطراف گذشته بود، سرانجام در 30 بهمن ماه 1398 اولین مورد از ابتلا به ویروس کرونا در شهر قم مشاهده شد. در حقیقت در روز 29 بهمن دو نفر از هموطنان قمی با علایمی شبیه به کرونا در بیمارستان‌های این شهر فوت کرده بودند که پس از یک روز تحقیق مشخص شد ویروس کرونا وارد ایران شده است؛ لذا از شیوع ویروس کرونا در کشور باید به عنوان آخرین اتفاق تلخ در سال 98 نام برد که هزاران را نفر در بیشتر نقاط مختلف کشور درگیر خود کرده است.


12- دوم اسفند: برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی


انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با رقابت پنج هزار و 500 داوطلب نمایندگی و مشارکت 42.57 درصد از واجدان شرایط رأی، روز دوم اسفند ماه برگزار شد.


بر اساس گزارش‌ها، اصولگرایان موفق شدند با 76.2 درصد، 221 کرسی پارلمان را به دست آورند و نیز سهم اصلاح‌طلبان، 18 کرسی و مستقلان و اقلیت‌های دینی، 53 کرسی بوده است.


به گزارش آنا، سال 1398 با تمام اتفاقات تلخ و شیرین در حال رسیدن به ایستگاه پایانی است؛ اتفاقاتی بسیار تلخ نظیر سقوط هواپیمای اوکراینی و ترور سردار قاسم سلیمانی که قلب مردم کشور را به درد آورد؛ بنابراین امیدواریم در سال 99، زیر سایه پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران، دیگر شاهد اتفاقاتی از این دست در کشور عزیزمان نباشیم.





























































روز و ماه شرح اتفاق

1 فروردین



سیل در گلستان، مازندران و خراسان شمالی



5 فروردین


 سیل در فارس، خوزستان و کرمانشاه

11 فروردین


سیل در لرستان و همدان
22  خرداد سفر نخست وزیر ژاپن به ایران
 30 خرداد ساقط شدن پهپاد آمریکایی توسط سپاه پاسداران
28 تیر توقیف نفتکش انگلیسی در آب‌های خلیج فارس
 24 آبان ماجرای گرانی بنزین
 13 دی شهادت حاج قاسم سلیمانی
 17 دی تروریستی اعلام شدن ارتش آمریکا توسط مجلس
18 دی حمله موشکی به پایگاه عین الأسد
18 دی  ماجرای پرواز شماره 752 اوکراین
 30 بهمن اپیدمی ویروس کرونا
دوم اسفند  برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی

انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر