صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۰ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۸

سه‌شنبه هفته آینده؛ آخرین‌مهلت فراکسیون‌های پارلمان عراق برای معرفی نخست‌وزیر

رئیس‌جمهور عراق سه‌شنبه هفته آینده را آخرین‌مهلت معرفی نخست‌وزیر جدید از سوی فراکسیون‌های عمده مجلس این کشور تعیین کرد.
کد خبر : 477477

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، رئیس‌جمهوری عراق اواسط هفته آینده (احتمالاً سه‌شنبه ۱۷ مارس/۲۷ اسفندماه) را به‌عنوان آخرین‌مهلت برای معرفی نخست‌وزیر جدید از سوی فراکسیون‌های عمده مجلس این کشور اعلام کرده است.


برخی منابع سیاسی امروز (چهارشنبه) به خبرگزاری عراق «نینا» گفته‌اند که «برهم صالح» به احزاب شیعه ابلاغ کرده آخرین‌مهلت معرفی نخست‌وزیر جدید اواسط هفته آینده است.


به گفته این منابع، به‌منظور نقض نشدن زمان‌بندی قانونی که در قانون اساسی عراق به آن تأکید شده، صالح خواستار معرفی نخست‌وزیر حداکثر تا این تاریخ شده است.


به دنبال پایان مهلت قانونی کابینه «محمد توفیق علاوی» نخست‌وزیر مکلف در دوم مارس (۱۲ اسفندماه) و کسب نکردن رأی اعتماد از پارلمان، طبق قانون اساسی عراق، رئیس‌جمهوری موظف است تا ۱۵ روز نخست‌وزیر جدید را مأمور تشکیل دولت کند.


طبق توافق طبقه سیاسی حاکم در عراق، پست نخست‌وزیری سهمیه شیعیان است و احزاب شیعی پارلمان بر اساس فراکسیون اکثریت یا توافق سیاسی می‌توانند نخست‌وزیر موردنظر خود را به رئیس‌جمهوری معرفی کرده تا به‌نوبه خود، رئیس‌جمهوری، نخست‌وزیر منتخب را مأمور تشکیل دولت جدید کند.


در این راستا به دلیل اختلافات سیاسی درباره فراکسیون بزرگ شیعی در پارلمان، احزاب شیعه برای پشت سر گذاشتن این اختلاف‌ها با ایجاد یک کمیته ۷ جانبه، درصدد معرفی نخست‌وزیر جدید شده‌اند.


این کمیته متشکل از فراکسیون‌های «سائرون» (مقتدا صدر)، «الفتح» (هادی العامری)، «جریان حکمت»(سید عمار حکیم)، «النصر»(حیدر العبادی)، «دولت قانون» (نوری المالکی)، «عطاء» (فالح الفیاض) و «حزب فضیلت» (شیخ محمد العقوبی) هستند.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر