صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۴

ساخت  شبیه‌ساز واقعیت مجازی برای موش‌ها + ویدئو

گروهی از دانشمندان آمریکایی برای موش‌های لابراتواری خود یک اوکیولس ریفت یعنی هدست واقعیت مجازی ساختند تا از این طریق روی عملکرد مغز پستانداران و شکل‌گیری حافظه در مغز آنها مطالعه کنند.
کد خبر : 47730

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، این هدست با هدست‌های معمولی واقعیت مجازی که برای انسان‌ها ساخته شده‌اند کاملا متفاوت است و در حقیقت، شکل و شمایل آن شبیه به هدست نیست ولی دیوارهایی را شبیه‌سازی می‌کند تا حرکت سبیل‌های موش را در دو طرف لمس کند.


این دستگاه واقعیت افزوده به موش‌ها القا می‌کند که در یک مارپیچ قرار دارد و باید در میان مسیرهای آن حرکت کند. در حالی که در واقعیت روی یک تردمیل کروی کوچک دارد حرکت می‌کند.


محققان این سیستم را به غیر از برای سرگرمی موش‌های آزمایشگاهی، بلکه برای مشاهده عملکرد مغز یک پستاندار چطور در موارد جراحت و یادگیری یافتن مسیرها و شکل‌گیری خاطرات برای نگه داشتن مسیرها در ذهن‌شان ساخته‌اند.


محققان معتقدند که با درک بهتر شکل‌گیری حافظه در این موش‌ها، می‌توان درک بهتری نیز از بیماری‌هایی که باعث از دست رفتن خاطرات همانند آلزایمر می‌شود، به دست آورند.


واقعیت مجازی چیست؟


واقعیت مجازی یا Virtual Reality که به اختصار با حروف VR نمایش داده می‌شود فناوری است برای برداشتن مرزهای بین فضای واقعی و فضای مجازی. سال‌هاست که محققان به دنبال راهی برای ادغام کردن فضای مجازی و فضای واقعی هستند و این همه تحقیق برای آسان کردن زندگی انسان‌ها و ایجاد جذابیت در میان مشغله‌های فراوان کاری در اجتماعات امروزی که همه درگیر زندگی روزمره هستند، به شدت احساس می‌شد.


هدست‌های واقعیت مجازی در واقع هدست‌هایی هستند که کاملا روی چشم را می‌پوشانند و فضایی شبیه‌سازی سه‌بعدی را جلوی چشم کاربر به نمایش می‌گذارند. این فضا آنچنان واقعی به نظر می‌رسد که کاربر خود را غرق در فضای شبیه‌سازی شده می‌بیند و حرکات دست و بدنش دقیقا همانند زمانی است که گویا آن فضا واقعی است.


مترجم:‌ نسترن صائبی




دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر