انتقاد از «بیخیالی» و داشتن حس «خوشگذرانی» در مقابل ویروس کرونا/ باید برای رفع اضطراب جامعه کاری کرد
اصغر کیهاننیا در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با اشاره به مشکلات پدید آمده ناشی از شیوع بیماری کرونا در جامعه گفت: مسئولین هر شهر یا استان حق دارند برای آن منطقه تدبیری بیندیشند و یکی از مشکلاتی که این روزها دامنگیر کشور شده است انتقال بیماری کروناست بنابراین مسئولین مجبورند بهصورت غیرمستقیم منطقه تحت مدیریت خودشان را قرنطینه کرده و با تدابیری که اتخاذ کنند از ساکنین آن منطقه در برابر انتشار این بیماری مراقبت نمایند.
وی افزود: درست است که ورود مسافران به شهرهای مختلف به شهر مقصد کمک اقتصادی قابلتوجهی میکند ولی بین کمک اقتصادی و سلامتی افراد باید اولویت را بهسلامت داد
این روانشناس اجتماعی با اشاره به اینکه برای ایجاد جو روانی آرام در اجتماع باید چند موضوع مهم را مورد توجه قرارداد گفت: نخستین موضوع این است که مسئولان باید با مردم باصداقت رفتار کنند و زمانی که مردم متوجه شوند که قصد و نیت مسئولان در هر سطح مدیریتی که قرار دارند، رویکرد حمایت از امنیت سلامت است، همکاری لازم را انجام میدهند.متأسفانه این حس اعتماد بین مردم و مسئولان از بین رفته است و تذکرات متعدد و مهم از طرف مردم نادیده گرفته میشود.
وی تصریح کرد: موضوع بعدی ناشی از بهاصطلاح « بیخیالی » مردم است که موضوع را جدی نگرفته و با این تصور نادرست که گویا مرگ تنها برای همسایه است و بااحساس کاذب رویینتن بودن نسبت به جدیت موضوع این بیماری بی توجه شدهاند.
این متخصص مشاوره تأکید کرد : یک مسئله دیگر نگاه خوشگذرانی داشتن در تعطیلات است و افراد جامعه ما بلافاصله بعد از تعطیلیهایی که به هر دلیل اتفاق میافتد عازم مسافرت به شهرهایی مثل مناطق شمالی کشور میشوند.
کیهاننیا خاطرنشان کرد: برخی نمایشها و تظاهرها از طرف افراد نوکیسه که از اقتصاد بیمار کشور به ثروتی رسیده و زندگی آنچنانی را از خود به نمایش میگذراند، ایجاد نوعی حس تبعیض، ناکامی و محرومیت در افراد فرودست جامعه میکند و به واکنشهایی مثل مسافرت رفتن به هر قیمتی دامن میزند.
وی توضیح داد: مجموعه این عوامل دستبهدست هم میدهد و منجر به این میشود که در شرایط خاصی مثل اوضاع فعلی کشور، همه توصیهها به عدم مسافرت و امثال اینها غالباً از طرف مردم نادیده گرفته شود.
این متخصص روانشناسی اجتماعی گفت: برای حل این موضوع باید روانشناسها و جامعهشناسها بهعنوان افراد مرجع نظراتشان مطرح شود. گروه این متخصصان میتوانند در رسانههای جمعی مثل رادیو و تلویزیون مردم را مخاطب قرار داده و با طرح نظرات تخصصی اجتماعی و روانی، افکار عمومی را اقناع کرده و مردم را به در پیش گرفتن یک رفتار خاص و اجتناب از رفتارهای نادرست در مواقع مختلف ترغیب کنند.
وی تصریح کرد: حضور متخصصان جامعه و روانشناسی بجای مسئولی که احتمالا قبلا هم خبری را به نادرست منتشر کرده اثر بیشتری بر روی مردم میتواند داشته باشد.
کیهان نیا گفت: اطلاعرسانی لحظهبهلحظه و صادقانه و شفاف به مردم، میتواند مخاطبان مسئولین را به تصمیمات این افراد مطمئن کند و از این طریق در شرایط خاص مردم با اعتماد بیشتر به مدیران خود، رفتار بهتری را در پیش بگیرند.
وی در پایان تأکید کرد: برای پیشگیری از شدت گرفتن شیوع بیماری کرونا باید به نیازهای روانی اجتماع هم توجه ویژه داشت چراکه میزان مقاومت بدن افراد علاوه بر نیازهای فیزیولوژیک به مقاومت روحی و روانی افراد نیز وابسته است و ضرورت دارد با اتخاذ راهکارهای مناسب هرچه زودتر استرس، اضطراب، التهاب و نگرانی پدید آمده در جامعه را برطرف کنیم.
انتهای پیام/4145/
انتهای پیام/