صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۳۰ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸
آنا گزارش می‌دهد؛

ردیابی ویروس کرونا با هوش مصنوعی

این روزها با شیوع ویروس کرونا در اکثر نقاط جهان، همه به دنبال مبارزه و جلوگیری از انتشار این ویروس هستند. در این مطلب به نقش هوش مصنوعی در این موضوع پرداخته‌ایم.
کد خبر : 477048

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ویروس کرونا در سراسر جهان گسترش یافته و منجر به قربانی شدن تعدادی از مردم شده است. با سرایت این ویروس، پزشکان، دانشمندان و محققان تلاش زیادی می‌کنند تا اقدامات پیشگیرانه و درمانی را برای آن کشف کنند.


یک تیم پزشکی مستقر در بیمارستان کودکان شهر بوستون آمریکا، از سیستم «یادگیری ماشین» استفاده می‌کند تا از طریق پست‌های اجتماعی، گزارش‌های خبری، اطلاعات کانال‌های رسمی بهداشت و سلامت عمومی، و اطلاعات پزشکان شیوع این ویروس در خارج از چین را ردیابی کند.


دکتر براونشتین یکی از مقامات این بیمارستان گفت: داده‌های باورنکردنی در ابزارهای مختلف مانند سایت‌های خبری آنلاین، رسانه‌های اجتماعی، منابع داده و غیره  وجود دارد که فکر نمی‌کنید از آنها برای سلامت عمومی استفاده شود. اما درواقع آنها اطلاعاتی باورنکردنی دارند که شما به هیچ وجه در یک سیستم دولتی سنتی پیدا نمی‌کنید.


برخی دیگر نیز در منطقه استرالیا از «تحلیل پیشگویانه» (شاخه‌ای از هوش مصنوعی) استفاده می‌کنند تا تعداد موارد ابتلا و مرگ‌و‌میر ویروس کرونا در آینده نزدیک را پیش‌بینی کنند. بر این اساس، تا 13 مارس، تعداد مرگ‌و‌میر ویروس به بیش از 3 هزار و 913 نفر خواهد رسید.


برای تدوین برنامه‌های احتمالی و تغییر اثرات بد ویروس کرونا، دولت‌ها باید بتوانند روند آینده شیوع را پیش‌بینی کنند. اینجاست که «تحلیل پیشگویانه» می‌تواند ارزشمند باشد. این روش شامل یافتن روندها و گرایش‌ها در داده‌های گذشته و استفاده از آنها برای پیش‌بینی وقایع آینده است. در حال حاضر موارد بسیار اندکی در استرالیا هستند که می‌توانند چنین پیش‌بینی‌هایی را برای این کشور انجام دهند.


براونشتین در ادامه افزود: ما در حال تلاش برای نظارت در ایالات متحده هستیم. در صورت اختصاص منابع و مسدود کردن شیوع آن به طور موثر، تعیین اینکه ویروس‌ تا چه حدی ممکن است شیوع پیدا کند، بسیار مهم است. ما در تلاشیم تا آنچه را كه در کل جمعیت اتفاق می‌افتد بفهمیم.


براونشتین فراتر از شناسایی موارد جدید، معتقد است که این روش می‌تواند به متخصصان در یادگیری رفتار این ویروس کمک کند. ممکن است سن، جنس و محل قرار گرفتن در معرض خطر، با سرعت بیشتری نسبت به منابع پزشکی رسمی تعیین شود.


با این حال، الساندرو وسپینانی، یک استاد دانشگاه در بوستون گفت:  شناسایی موارد جدید کروناویروس از طریق پست‌های رسانه‌های اجتماعی، حتی با استفاده از پیشرفته‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی، چالش‌برانگیز خواهد بود، زیرا هنوز خصوصیات آن کاملاً واضح نیست. این چیز جدیدی است و ما داده‌های تاریخی نداریم.


اما وی معتقد است اگر این بیماری در ایالات متحده شیوع بیشتری پیدا کند، نظارت بر شیوع آن با اعمال سیستم «یادگیری ماشین» روی رسانه‌های اجتماعی، گزارش‌های خبری و اطلاعات پزشکی آسان‌تر می‌شود. چراکه ترکیب هوش مصنوعی با سایر تکنیک‌ها می‌تواند بسیار قدرتمند باشد.


علاوه بر این، گروه دیگری از محققان از داده‌های شرکت بزرگ Tencent استفاده کردند. آنها از این داده‌ها برای مدل‌سازی سرایت و شیوع این بیماری بهره بردند. چنین اقدامی حاکی از آن است که محدودیت‌های مسافرتی که توسط مقامات چینی اعمال شده ممکن است گسترش بیماری را تا چند روز کاهش داده و زمان بحرانی را برای اقدامات متقابل فراهم کند. همچنین تکنیک‌های مشابه می‌توانند پیش‌بینی شیوع این بیماری را از طریق سایر کشورها انجام دهند.


گفتنی است از زمان شروع انتشار ویروس کرونا در چین و شیوع آن در سایر کشورهای جهان، تاکنون بیش از 111هزار مورد به این بیماری مبتلا شده‌اند. همچنین 3هزار 884 نفر در اثر این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. اما بیش از 62 هزار مورد نیز پس از ابتلا، بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند. همچنین محققان و دانشمندان بسیاری در سراسر جهان، با روش‌های متفاوت به‌دنبال جلوگیری از شیوع این ویروس و راه‌حلی برای درمان قطعی آن هستند.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر