شاهزادههای مطرحی که در دوره ولیعهد سعودی بازداشت شدهاند/انتقام بنسلمان از رقبا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، محمد بن سلمان از سال ۲۰۱۷ میلادی که ولیعهدی عربستان را برعهده گرفت، سیاست قلع و قمع و بستن دهان مخالفان حکومتی را در پیش گرفت. وی در ابتدا شخصیتهایی را که مخالف سیاستهای وی بودند، به طور گسترده بازداشت کرد که در میان آنها تعدادی از شاهزادگان و فعالان سیاسی و حقوقی عربستان حضور داشتند.
ولیعهد عربستان در آخرین اقدام خود سلسله بازداشتهایی را در حق سه امیر برجسته سعودی احمد بن عبدالعزیز برادر پادشاه عربستان، محمد بن نایف ولیعهد سابق و برادرش امیر انجام داد.
در ادامه، شاخصترین بازداشتهای امیران و شخصیتهای سعودی که به دستور ولیعهد عربستان انجام شده است، ذکر میشود:
مفتیان سعودی
سلمان العودة
در سپتامبر 2017 محمد بن سلمان بازداشتهای خود را با اقدامات قهری علیه مفتیان سعودی و در رأس آنها «سلمان العودة» به اتهام بیعت نکردن با ولیعهد، انتقاد از سیاستهای دولت امارات (شریک و دوست عربستان)، جاسوسی برای طرفهای خارجی و برهم زدن امنیت کشور آغاز کرد.
سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که عودة به اتهامات مذکور به اعدام محکوم شد.
عوض القرنی
دادگاه عربستان در مارس ۲۰۱۷ حساب کاربری این مفتی سعودی را در توئیتر بست و وی را به یک صد هزار ریال سعودی محکوم کرد. پادشاهی عربستان وی را به انتشار مطالب جنجالآمیز، فریب افکار عمومی و برهم زدن روابط پادشاهی سعودی با کشورهای دیگر متهم کرد.
همچنین دادگاه عربستان القرنی را به داشتن گرایشهای اخوانی و نزدیکی مواضعش با دولت قطر متهم کرد. با وجود این نهادهای حقوق بشری اعلام کردند که عربستان بدون ارائه دلیل مستند این هفته القرنی را محکوم کرده و به دنبال توجیه حکم اعدام وی است.
علی العمری
این مفتی برجسته سعودی و رئیس دانشگاه مکه سپتامبر ۲۰۱۷ بازداشت شد و پادشاهی عربستان شبکه «فور شباب» به مدیریت وی را بست. العمری به دلیل اتهامات وارد شده در زمینه «حمایت از تروریسم» به زندان محکوم و در آنجا مورد شکنجه زندانبانان سعودی قرار گرفت.
سفر الحوالی
این مفتی سعودی ۶۹ ساله از شاخصترین مفتیان این کشور به شمار میرود. مصاحبههای وی با رسانههای داخلی بارها پخش شده و در نقاط مختلف جهان اسلام جنجالی بوده است.
پادشاه عربستان در جولای ۲۰۱۸ وی را به همراه سه فرزند و برخی از پیروانش بازداشت کرد و به نقطه نامعلومی برد.
بازداشت مفتی سعودی پس از آن انجام شد که وی کتابی در زمینه باج چند میلیارد دلاری عربستان و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به آمریکا پس از سفر دونالد ترامپ به ریاض در تابستان سال ۲۰۱۷ میلادی منتشر کرد.
چهرههای قضایی
خالد الرشودی
قضات عربستان سعودی نیز از ظلم و ستم بنسلمان در امان نماندند تا جایی که هفت نفر از قضات دادگاه کیفری عربستان که در صدر آنان «خالد الرشودی»، قاضی شهر «الخبر» است که همراه تعدادی از کارمندان وزارت دادگستری در اکتبر 2017 دستگیر شدند.
متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود
در نوامبر 2017 بنسلمان بسیاری از شاهزادگان خاندان حاکم را روانه زندان کرد که سرشناسترین آنان «متعب بن عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود» و نیز وزیر سابق گارد ملی و عضو سابق شورای امور سیاسی و امنیتی بودند.
ترکی بن عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود
همچنین شاهزاده «ترکی بن عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود»، امیر سابق منطقه ریاض که پسر هفتم ملک عبدالله بن عبدالعزیز آلسعود بود، در نوامبر همان سال دستگیر شد و بنسلمان او را راهی زندان کرد.
فهد بن عبدالله بن محمد بن عبدالرحمان آل سعود
دریابان «فهد بن عبدالله بن محمد بن عبدالرحمان آل سعود»، معاون وزیر دفاع از 20 آوریل 2013 تا ششم اوت همان سال از دیگر افرادی بود که در سال 2017 دستگیر شد.
فهد در سال 1941 در ریاض متولد شد، پدر بزرگش محمد بن عبدالرحمان بن فیصل آل سعود برادر ملک عبدالعزیز بود و پدرش شاهزاده عبدالله بن محمد بن عبدالرحمان برادر ناتنی ملک فهد بن عبدالعزیز بود.
محمد بن نایف بن عبدالعزیز و نواف بن نایف
شاهزاده محمد بن نایف بن عبدالعزیز آلسعود ولیعهد عربستان و معاون رئیس شورای وزیران و وزیر کشور عربستان بهاضافه برادرش شاهزاده نواف بن نایف نیز در فهرست دستگیرشدگان بودند.
شاهزاده محمد بن نایف بن عبدالعزیز آلسعود متولد 30 اوت 1959 تا زمانی که در 21 ژوئن 2017 برکنار شد، ولیعهد عربستان و وزیر کشور بود.
ناظران سیاسی تصمیم برکناری تعداد زیادی از امیران و وزیران و در صدر آنان امیر متعب بن عبدالله و ولید بن طلال میلیاردر معروف را بهمثابه زلزله سیاسی در این کشور ارزیابی کرده بودند.
دستگیری این شاهزادگان به بهانه مبارزه با فساد و تروریسم انجام شد، ولی از نظر مخالفان سعودی این بازداشتها در راستای انتقام بنسلمان از رقبا و دشمنان احتمالی وی انجام شده است که ممکن بود در آینده مانعی در مسیر اهداف وی باشند.
انتهای پیام/4106/4033/پ
انتهای پیام/