صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۴ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

//////عیدانه17//////

/
کد خبر : 476687

محمد بقایی هستم عضوگروه جهادی فدک خراسان رضوی، عضو بخش عمرانی و مسئول بخش آموزش


 


 


به نظر من یک نکته مهم در مورد کشور، وجود و نفوذ روحیه جهادی در مردم هست و هرجا بستر بروز این امر مهیا بوده این نکته خودنمایی کرده ، مثل کمکهای مردم در زمان های بحران اعم از سیل، زلزله و ... بنابراین اولا از نظر کمی، افراد علاقمند زیادی وجود دارند که الان در گروه های جهادی حضور ندارند و باید شرایطی را فراهم نمود که بتوان از ظرفیت آنها استفاده نمود که این امر مورد تاکید رهبری معظم انقلاب هم هست.ثانیا افرادی هم که حضور دارند به نظر بنده باید مسئله محور عمل کنند و در این راستا آموزش لازم را هم در حوزه مسئله یابی و هم حل مسئله ببینند.


کشور دارای مسئله های متعددی در حوزه های مختلف اعم از فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... است. از نظر بنده، مهمترین چیزی که باید برای حل این مسائل وجود داشته باشد، روحیه جهادی به معنای واقعی است. یعنی هم در مرحله علمی و فنی حل مسائل و هم در مرحله عملیاتی آنها، باید جهادی عمل نمود. هر گروه جهادی ابتدا باید مشکلات موجود در محیط خود را شناسایی کند و سپس آنها را در قالب مسئله، شفاف کند. قدم بعدی اولویت بندی مسائل و حل مسائل اولویت دار باتوجه به ظرفیت گروه جهادی هست.


اولا حل مسائل کشور نباید محدود به یک تیپ شخصیتی خاص شود، ما باید بتوانیم بسترهایی تعریف کنیم که هر عضو جامعه با هر سلیقه اما عاشق کشور، بتواند سهم خود را در حل مسائل کشور داشته باشد. هر فردی اگر یکبار طعم حضور در گروه های جهادی را بچشد، سخت می شود این حس خوب را از وی بازپس گرفت. دوم، اینکه ما بتوانیم این فعالیت های جهادی و اثرات آن در شادابی جامعه را بصورت هنرمندانه به اطلاع مردم برسانیم که برای تحقق این امر نیاز است ما هرچه بیشتر روی فعالیت های رسانه ای سرمایه گذاری کنیم. سوم، استفاده از دانش و حضور اساتید دانشگاه و نخبگان علمی در مراحل مختلف حل مسائل که قطعا می تواند همراه با استفاده از دانش روز در حل مسائل باشد و این را ما در گروه جهادی خودمان تجربه کرده ایم.


البته مشکلاتی هست ولی مهم آنست که یک اراده محکم هم برای حل این مشکلات وجود دارد. از مهمترین مشکلات گروه های جهادی می توان به انحصار بیشتر گروه های جهادی به بخش مشخص و محدودی از جامعه اشاره کرد که خود این امر باعث تکراری شدن شیوه حل مسائل و عدم استفاده از همه ظرفیت ها برای حل مسائل می گردد. همچنین عدم بهره گیری از شیوه های علمی و سیستماتیک برای احصاء مشکلات و حل آنها، عدم استفاده لازم از ظرفیت اساتید دانشگاه و به تبع آن به روز نبودن شیوه های حل مشکلات و در نهایت نبود کار رسانه ای مطلوب در ارائه نتایج و دستاوردهای گروه های جهادی از دیگر سرفصلهای مشکلات گروه های جهادی است.


در بخش آموزش، یک مسئله چند بعدی که با آن روبرو بودیم فعال و شاداب نبودن و کم انگیزه بودن فضای علمی و فرهنگی دانشگاه ها بود. برای حل این مشکل، مدلی را طراحی کردیم که با استفاده از آن افراد موثر انقلابی وارد فضای دانشگاه های مهم و موثر رفته و بتوانند طی یک دوره ۱۰ ساله هم فضای فعلی را در بطن دانشگاه به نفع جریان انقلابی تغییر دهند و هم بتوانند در قالب اساتید آینده، نقش موثرتری در حل مسائل کشور داشته باشند. این مدل طی ۲سال اخیر در رشته مدیریت در مقاطع تحصیلات تکمیلی پیاده شده و خروجی آن حضور مجموعه ای از افراد انقلابی در دانشگاه های برتر کشور از جمله تهران(۵نفر)، شهید بهشتی(۱نفر)، تربیت مدرس(۱نفر) و فردوسی مشهد (۱۱نفر) و ... در مقطع ارشد و دکتری و نیز ارائه مقالات علمی کاربردی در راستای حل مسائل کشور بوده است.


در بخش عمرانی، با توجه به مشکل عمده ای که در بسیاری از مناطق محروم و حاشیه شهرها از نظر تامین آب شرب وجود دارد گروهی از دانشجویان ارشد و دکترا توانستند با بهره گیری از نظر اساتید دانشگاه دستگاهی را بسازند که با استفاده از همگرایی در چند فناوری نوین از جمله نانوفیلتراسیون ، نانو حباب و پلاسما، هر نوع آبی را تسویه تصفیه و به آب شرب و یا آب مورد نیاز  صنعت و کشاورزی و غیره تبدیل نماید. همچنین برای حل مشکل گرمایشی مدارس در مناطق دور افتاده و محروم که طی سال های اخیر مشکلاتی را برای هم وطنان ایجاد کرده بود، طرحی را تحت عنوان ((اتاقک انرژی)) برای حل این مشکل و افزایش راندمان گرمایش در این مناطق ارائه نموده اند.


شعار این گروه جهادی ، فناوری ، دانش و کارآمدی است که به اختصار در نام گروه جهادی ((فدک)) قابل مشاهده است. ارائه بسترهای مناسب برای کارآفرینی نیز از اهم فعالیت های گروه جهادی فدک است.


انتهای پیام/

ارسال نظر