صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۲ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸
سرو بلند انقلاب۲۱/ خالق یک اثر هنری از شهید سلیمانی در گفتگو با آنا:

اثر «چو ایران نباشد تن من مباد» تصویرسازی «شهید قاسم سلیمانی» در شاهنامه فردوسی است/ لزوم تقویت هنر ایرانی در دانشگاه‌ها

یک هنرمند رشته نگارگری گفت: اثر «چو ایران نباشد تن من مباد» تصویرسازی «شهید قاسم سلیمانی» در شاهنامه فردوسی بوده و دست شهید توسط سیمرغی که در مقابل اژدها به‌عنوان نماد «خیر» قرار دارد بالا می‌رود.
کد خبر : 476669

هاله رحمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری کارگاه خلق آثار هنری شهید حاج قاسم سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد (ویژه) هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان اظهار کرد: نام اثری که بنده در دانشگاه استاد فرشچیان کشیده‌ام، «چو ایران نباشد تن من مباد» است؛ این نقاشی، تصویرسازی «شهید قاسم سلیمانی» در شاهنامه بوده و سرباز ایرانی (شهید سلیمانی؛ سربازِ رهبر انقلاب) از منظر شاهنامه فردوسی دیده‌ می‌شود.




بیشتر بخوانید:


اثر «مدافع حرم» نشان‌دهنده اوج اقتدار «شهید سلیمانی» است/ دانشگاهیان می‌توانند به تولید آثار فاخر هنری در جامعه کمک کنند





وی افزود: کشور ایران همیشه مدیون سربازانی بوده که با فدا کردن جان خود از سرزمینشان دفاع کرده‌ و پیوسته مورد توجه و طمع کسانی بوده که برای تسلط به آن از هیچ کاری فروگذار نکرده‌اند.
این هنرمند رشته نگارگری با بیان اینکه در اثر «چو ایران نباشد تن من مباد» اژدها مشاهده می‌شود، گفت: از جمله عناصر بصری که برای اثر خود انتخاب کردم، اژدها بود که در ادبیات و نگارگری ایران به‌عنوان مظهر «شر» شناخته می‌شود؛ این «شر» هر زمان به شکل و صورتی ظاهر می‌شود و هر بار سرباز و پهلوانی در مقابل آن می‌ایستد، گاهی جان خود را از دست می‌دهد و گاهی پیروز می‌شود.
رحمانی ادامه داد: در این اثر و در میان نور طلایی‌رنگ، دست شهید سلیمانی را می‌بینیم و سیمرغی که در مقابل اژدها به عنوان نماد «خیر» شناخته می‌شود، آن را بالا می‌برد؛ حاشیه اثر با طرح تشعیر پر شده است و در این نقاشی، دیوها در پایین اثر نماد پلیدی و زنان مویه‌گر در کنار دو سربازی که اژدها در مسیر خود آن‌ها را به شهادت رسانده نماد زنان دربند هستند؛ همچنین فرشته‌هایی در بالای اثر، شهید را هدایت می‌کنند و طبق نور بر دست دارند.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان رشته‌های هنری می‌توانند به تولید آثار فاخر هنری کمک کنند، افزود: نگارگر چه دانشگاهی باشد و چه غیر دانشگاهی، باید کار و تلاش بسیار کند تا آثار خوب تولید کند و در عرصه هنر به جامعه خدمت کند؛ هرچقدر آثار هنری قوی‌تر باشد، ماندگارتر خواهد شد.
این هنرمند رشته نگارگری تاکید کرد: نگارگر باید در کنار تسلط به نگارگری و سبک‌های مختلف آن با عرفان، ادبیات، تاریخ و فرهنگ گذشته ایران مسلط باشد؛ ادبیات و نگارگری دو موضوع جدایی‌ناپذیر هستند و آشنایی نداشتن با ادبیات کلاسیک ایران، برای یک نگارگر نقطه ضعف بزرگی محسوب می‌شود.
رحمانی خاطرنشان کرد: با تشویق و علاقه‌مند کردن دانشجویان به مطالعه علمی و انجام کارهای عملیِ مناسب می‌توان آنان را هرچه بیشتر به سمت هنرِ ایرانی سوق داد و لازم است که مسئولان دانشگاهی برای تقویت هنر ایرانی تلاش بیشتری کنند.
گفتنی است، کارگاه خلق آثار هنری تحت عنوان «سرو بلند انقلاب اسلامی» پیرامون ابعاد زندگی و شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد (ویژه) هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با حضور هنرمندان برگزار شد.
آثار این هنرمندان در نمایشگاه «سرو بلند انقلاب اسلامی» در موزه هنرهای معاصر فلسطین واقع در خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، تقاطع بزرگمهر، شماره ۷۴ در معرض نمایش مردم و علاقه‌مندان به هنر قرار گرفت و استقبال خوبی از این آثار شد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر