صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۱ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۸

آشنایی با ۱۳ بازی خانوادگی برای روزهای قرنطینه در ویکی آنا

بازی ها به ما فرصتی می دهند تا برای ساعتی از فضای مجازی دل بکنیم.
کد خبر : 476361

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بهترین راه برای این روزها که به طور اجبار در خانه هستیم و حوصله مان سر می رود، بازی های خانوادگی است‌. برای این کار لازم است چند بازی خوب جمعی انتخاب کرده و بقیه را هم سرگرم کنید. اگر کسانی که با شما بازی می‌کنند مانند شما ذوق داشته باشند، هیجان و شادی ناشی از این بازی‌ها چند برابر می‌شود. برای همین ما برایتان فهرستی از بازی‌های جذاب و جمعی تهیه کرده‌ایم.


۱- شاه، دزد، وزیر
این بازی را می‌توان 4 نفره انجام داد اما اگر با تعداد بیشتری بازیکن انجام شود، بازی جذاب‌تر و حساس‌تری را شاهد خواهید بود. برای شروع این بازی باید دست به کار شوید و چند تکه کاغذ و یک خودکار لازم بردارید. روی 4 تکه کاغذ کلمات شاه، دزد، وزیر و جلاد را بنویسی و اگر تعداد بازیکنان بیشتر بود به تعداد‌شان کلمه سرباز را روی کاغذ بنویسید. این کاغذ‌ها را تا کنید و به هم بریزید و به هرکس اجازه دهید یک کاغذ به طور تصادفی انتخاب کند. سپس بازیکنی که کاغذ شاه را برداشته، اعلام می‌کند که شاه است و دستور می‌دهد وزیر خودش را معرفی کند. بعد از این‌که وزیر خود را معرفی کرد، باید دزد را از میان بقیه بازیکنان شناسایی کند. اگر وزیر درست حدس زد و دزد را پیدا کرد، شاه به جلاد دستور می‌دهد تا دزد را تنبیه کند اما اگر حدس وزیر غلط بود، شاه به جلاد دستور می‌دهد تا وزیر را مجازات کند. مشهور‌ترین مجازات این بازی، سبیل آتشین است. البته ما پیشنهاد می‌کنیم مجازات‌ها را با لطافت بیشتری اجرا کنید تا در پایان بازی، هدف سبیل آتشین بقیه بازیکنان قرار نگیرید!


۲- حدس بزن!
با چند قطعه کاغذ و خودکار و بیشتر از چند نفر به راحتی می‌توانید این بازی را انجام دهید. به این صورت که یک نفر را انتخاب می‌کنید و او را به بیرون از اتاق می‌فرستید. سپس با بقیه تصمیم می‌گیرید، نام یک شخص تخیلی یا حقیقی یا نام یک کارتون یا فیلم را انتخاب می‌کنید و آن را روی یک قطعه کاغ می‌نویسید. سپس آن بازیکنی را که  برای شروع انتخاب کرده‌اید صدا می‌کنید تا بیاید و رو‌به‌رویان بنشیند و شما آن کاغذ را به پیشانی‌اش می‌چسبانید. سپس باید از او بخواهید تا نامی را که روزی کاغذ نوشته شده حدس بزند. شما می‌توانید برای جذاب‌تر شدن این بازی زمان و تعداد سوال‌ها را محدود کنید. مثلا تعداد 30 سوال در 15 دقیقه. شما می‌توانید برای بازیکنانی که نمی‌توانند درست حدس بزنند،‌ مجازات تعیین کنید و به برنده‌ها پاداش دهید. هرچقدر نام‌هایی انتخاب کنید که کمتر عجیب و غریب باشند از عواقب احتمالی بعد از بازی در امان خواهید بود!


۳- چشمک مرگ
هر تعدادی که در بازی شرکت کنند به همان اندازه هم باید کارت سفید در اختیار داشته باشند روی دو کارت کلمه کاراگاه و قاتل را مینویسند و روی بقیه کلمه کاراگاه نوشته می شود و بعد به هر شرکت کننده در بازی به طور تصادف یک کارت می دهند فردی که کارت قاتل نصیب او شده به صورت مخفیانه به بقیه چشمک میزند و دریافت کننده ی این چشمکها در واقع قربانی قاتل شده می میرند و اما کاراگاه ،کسی که کارت کاراگاه را دارد باید قاتل را پیداکند و زمانی که کاراگاه قاتل را پیدا کند، قاتل قبلی کاراگاه می شود و کارت ها باز هم به صورت کاملا تصادفی در بین بازیکنان پخش می شود و دوباره بازی جریان پیدا می کند.


۴- دروغ یا حقیقت
این بازی به این شکل است که ابتدا افرادی که قرار است در بازی شرکت کنند به صورت دایره وار در کنار هم می نشینند و هر نفر شرکت کننده درباره ی خودش دو حقیقت و یک دروغ را در نظر می گیرد.
نفر اول شرکت کننده دو حقیقت و یک دورغ را در مورد خودش می گوید و حالا فردی که سمت راست او نشسته باید حدس بزند که کدام یک از حرفهای او دروغ است اگر درست حدس بزند و جواب درست را بگوید آن شخص بازی را ادامه خواهد داد و اگر جوابش اشتباه باشد از بازی حذف می گردد.کسی برنده نهایی در این بازی است که تا آخر دایره بماند.


۵- صندلی موزیکال
هرچند که این بازی از نوستالژی‌های کودکی بسیاری از ماست، می‌توانید آن را در دورهمی‌های بزرگ‌ترها نیز انجام دهید. تعداد شرکت‌کنندگان را در نظر بگیرید و یکی کمتر از کل این تعداد صندلی را به صورت دایره‌ در کنار هم بچینید. مثلا اگر 9 نفر هستید، 8 صندلی را به شکل دایره کنار هم قرار دهید. یک آهنگ پخش کنید. زمانی‌که آهنگ تمام شد، همه باید سعی کنند روی یک صندلی بنشینند و کسی که موفق به نشستن نشود، بازنده است. این بازی را چند دور اجرا کنید. کسی که در دور آخر، یعنی مرحله‌ی دونفره برنده شود، برنده کل بازی است.


۶- پانتومیم
اگر تعدادتان زیاد باشد و موضوعات جالبی را برای بازی کردن انتخاب کنید،‌ دیگر دلتان نمی‌خواهد این بازی تمام شود. برای شروع این بازی ابتدا باید به دو گروه تقسیم شوید و در هر گروه که هستید با مشورت با اعضای دیگر، موضوعی را انتخاب می‌کنید. سپس یک نفر از گروه مقابل را انتخاب کرده و موضوع انتخابی را به او می‌گویید. او هم باید تلاش کند تا در مدت زمان یک دقیقه آن موضوع را با ادا و اشاره، به گروه خود بفهماند. در صورتی که گروهی نتواند جواب را حدس بزند، یک امتیاز به گروه مقابل داده می‌شود و در پایان هر گروهی بیشتر امتیاز گرفت برنده می‌شود.
کمی خلاقیتتان را به کار بیندازید و موضوعاتی را انتخاب کنید که دود از کله گروه مقابل بلند شود!


۷- بله و نه معکوس
بازی جالب و هیچان انگیز دیگری که علاوه بر شادی و نشاطی که ایجاد میکند به تمرکز بالا هم نیاز دارد بازی بله-نه است.در این بازی کسی را به عنوان سوال کننده انتخاب میکنند و نفر دیگری هم باید به سوال های او جواب دهد به اینصورت که به سوالات واضحی که پرسیده میشود بجای جواب بله نه بگوید و بالعکس.
در این بازی باید از قبل سوالهای زیادی مطرح شده تا شخص سوال کننده بتواند سوالها را بدون مکث و پی در پی بپرسد و باعث شود که ذهن شخص مورد سوال شده را درگیر کند برای اینکه تمرکزش را پایین بیاورد.در این بازی کسی برنده است که بتواند تمرکز خود را حفظ کند و به سوال زیادی پاسخ دهد.


۸- دبلنا
هنوز کسی نمی داند اسم دقیقش «دبرنا» است یا «دبلنا» اما با این وجود در شکل برگزاری اش اختلافی بین علمای فن نیست؛ هر کسی چهارتا کارت چهارخانه دارد که توی بعضی خانه هایش اعدادی از یک تا نوشته شده. کیسه سفیدی هم هست که تویش مهره هایی در همین بازه وجود دارند. 
در هر دور از بازی، به هر کس چند کارت می رسد و یک نفر کیسه را دستش می گیرد و شروع می کند به هم زدن مهره ها. بعد مثلا سه تا مهره را بیرون می کشد و عددش را می خواند. اگر شماره مهره با شماره یکی از خانه های کسی یکی باشد، مهر به او داده می شود تا روی همان خانه بگذارد. بقیه  هم اگر این شماره را داشته باشند، باید با نخودی، لوبیایی چیزی پرش کنند. هر کسی خانه هایش را پر کند، این دست را برده. بعدش کیسه دست به دست می چرخد و همین چرخه ادامه پیدا می کند. همانطور که ملاحظه می فرمایید، دبلنا از معدود بازی هایی است که جرزنی در آن کاری را پیش نمی برد و همه چیز به شانس و اقبال شما برمی گردد. به خاطر هنیم جماعت کثیری هستند که به اصل فلسفه بازی بودن آن شک دارند و از خودشان می پرسند مگر بازی بی کلک و جرزنی هم وجوددارد؟


۹- مشاعره
بازی دیگری که در دورهمی هایی که افراد به شعر و شاعری علاقه دارند انجام میشود مشاعره است.بازی به این صورت است که نفر اول شروع به خواندن یک بیت شعر می کند و با حرف آخر بیت نفر قبلی، نفر بعدی باید شعری بخواند.قاعده بازی به این صورت است که نباید مکث طولانی کرد و شعر ها هم نباید تکراری باشد.
شخصی را هم مانند آقای دکتر آذر را که مجری همه ی مسابقه های مشاعره است را تعیین کنید که حافظه قوی در به خاطر سپردن شعرها داشته باشد که تقلبی صورت نگیرد.این بازی بیشتر در بین کسانی که به شعر و شاعری علاقه دارند بیشتر رواج دارد.در این بازی سعی کنید شعرهایی را حفظ کنید که حرف آخر آنها به ز و یا مانند آنها ختم شود تا بتوانید رقیب های خود را از میان بردارید.


۱۰- مار و پله
مارو پله هم یکی دیگر از بازی های جالب و هیجان انگیز است که به صورت دسته جمعی انجام میشود و زیاد بودن تعداد افراد شرکت کننده مشکلی را در بازی به وجود نمی آورد.همه شما این بازی را حتما در دوران کودکی حتی برای یک بار هم شده انجام داده اید.بازی که فقط به مهره هایی با رنگ های متفاوت نیاز دارد و یک عدد تاس و یک صفحه طراحی شده با شماره ها و شکل هایی از چند مار بازی به اینصورت است که هر نفر با رعایت نوبت خود تاس را می اندازد و هر عددی که آمد به تعداد همان،خانه ها را طی میکند و اگر در خانه ای قرار گرفت که دهن مار هست باید به خانه ای که دم همان مار است برگردد و اگر به پایین نردبانی رسید باید به خانه برود که بالای نردبان به آن می رسد.در ضمن هر کس بتواند موقع انداختن تاس شش بیاورد مجددا میتواند تاس را بیاندازد.


۱۱- نخند
در ابتدا افراد به صورت میزگردی می نشینند و هر فرد شرکت کننده به نوبت ،باید به فردی که در کنار دستش نشسته به صورت او نگاه کند و او را با ادا و اطورا بخنداند و اگر آن شخص بخندد بازی را می بازد و کسی در این بازی برنده تلقی می شود که در طول بازی حتی لبخند هم نزند این بازی اگرچه ساده است اما با انجام دادن آن شاید یک دل سیر بخندید پس به امتحانش می ارزد.


۱۲- گل یا پوچ
یکی از بازی های قدیمی که تا کنون هم در بین افراد رایج است بازی گل یا پوچ است.روش سنتی این بازی به این صورت است که یک تکه کاغذ کوچک را شخصی در مشت خود نگه میدارد و نفر مقابل باید حدس بزند که در کدام دست او گل است.اگر درست حدس بزند دست عوض میشود یعنی گل را طرف دیگر باید در مشتش پنهان کند و امتیاز را هم شخصی میگیرد که درست حدس زده باشد.
این بازی زمانی هیجان انگیز می شود که تعداد شرکت کننده ها زیاد باشد و بازی به صورت گروهی انجام شود.کسی که در این بازی تبحر در پنهان کردن و جابجایی داشته باشد میتواند امتیاز گروه را افزایش دهد و گروه مقابل را در کف بازی بگذارد.با قرار دادن امتیاز برای هر حرکت در این بازی میتوانید آن را جذاب تر هم بکنید.


۱۳- اسم و فامیل
این بازی جزو بازی هایی است که همه با آن خاطره داریم و چه در خانه و مدرسه و حتی میهمانی ها نیز این بازی را به کرات انجام داده ایم و قطعا از آن لذت برده ایم این یک بازی ساده است که به وسایل چندانی هم نیاز ندارد فقط کاغذ و خودکار. و به این روش است که در ابتدا روی صفحه چند ستون عمودی کشیده و بعد هر آنچه مد نظرمان باشد مانند اسم ،فامیل ،میوه ،حیوان ، شهر ، رنگ و... روی کاغذ می نویسیم و بعد به نوبت هر کدام یکی از حروف الفبا را نام می بریم و باید با حرف گفته شده مواردی که گفتیم برای هر کدام یک مثال بنویسیم در این بازی حضور ذهن فعال و سرعت عمل در نوشتن بسیار حائز اهمیت است در امتیاز هم به هر گزینه 5 امتیاز می دهیم . هرچه تعداد شرکت کننده ها بیشتر باشد هیجان بازی نیز بیشتر خواهد شد در آخر برنده کسی است که بیشترین امتیاز را بگیرد.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
ناشناس
22:07 - 1401/06/10
من چیز بهتری میخواستم
کیمیا باقری
14:38 - 1399/05/11
بد نبود