صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر خبر داد؛

برنامه مرکز رشد واحد قائم‌شهر برای استقرار 40 واحد فناور/ البسه‌ یک‌بار مصرف بیمارستانی تولید می‌شود

رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر از پیش‌بینی استقرار حداقل 40 واحد و هسته فناور جدید در این مرکز خبر داد و گفت: «تولید البسه‌ یکبار مصرف بیمارستانی را در دستور کار داریم که به‌زودی محقق شود.»
کد خبر : 476069

عباس دهپوری در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره مأموریت‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر عنوان کرد: «سال 1394 استارت کار را زدیم و SWD یا طرح امکان‌سنجی ایجاد مرکز رشد را در دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر در دستور کار قرار دادیم.»


این مسئول ادمه داد: «با همکاری سازمان مرکزی و با ارتباطاتی که با پارک علم و فناوری داشتیم، توانستیم موافقت اصولی را اخذ کنیم. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی هم مجوز فعالیت این مرکز را صادر کردند.»


وی اظهار کرد: «با توجه به زیرساخت‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر داشتیم و اینکه شهرستان قائم‌شهر یکی از قطب‌های بزرگ مرکبات در کشور است، صنایع تبدیلی کشاورزی و فرآوری‌های نوین در صنایع غذایی را مأموریت خود قرار دادیم و واحدهای فناور در مرکز رشد واحد قائم‌شهر مستقر شدند.»


تولید البسه‌ یکبار مصرف بیمارستانی


رئیس مرکز رشد واحد قائم‌شهر درباره فعالیت‌های این مرکز تشریح کرد: «در بخش نساجی فعالیت‌ها و حرکت‌های خوبی انجام شده است. کارگاه دوخت و دوز لباس را راه‌اندازی کردیم و علاوه بر این، تولید البسه‌ یکبار مصرف بیمارستانی را در دستور کار داریم که  در آینده‌ای نزدیک این کار محقق شود.»


دهپوری ادامه داد: «برای سال جدید استقرار حداقل 40 هسته و واحد فناور را پیش‌بینی می‌کنیم که از این تعداد 10 مورد آنها می‌توانند به سمت دانش‌بنیان شدن و تولید انبوه و تجاری‌سازی برخی از محصولات به طور خاص و ویژه کار کنند که قطعاً در زمینه تولید گیاهان زینتی مثل رامپولی و ونوس این امر محقق می‌شود.»


فعالیت 16 هسته‌ و واحد فناور


وی افزود: «اکنون کل هسته‌ها و واحدهای فناور مرکز رشد واحد قائم‌شهر تقریباً 16 واحد و هسته هستند که بیشتر در زمینه تولید و پرورش گیاهان و نیز زیرمجموعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله خوراک دام و طیور فعالیت می‌‌کنند.»


رئیس مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر درباره فعالیت‌های واحدهای فناور مستقر در این مرکز رشد به آنا گفت: یکی از واحدهای فناور «وب اپلیکیشن جیره‌نویسی» را ساخته که به یکی استادان  علوم دامی واحد قائم‌شهر تعلق دارد. واحد دیگر با استفاده از ضایعات بخش کشاورزی غذای دام و طیور را تهیه کرده و در واحدی با استفاده از پسماندهای بخش کشاورزی «بیواتانول» یا کشت سلول بافت تولید کرده است.


دهپوری توضیح داد: ساخت «بایوراکتور غشایی» در یکی از واحدهای فناور توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر به‌صورت پایلوت انجام شد که از پسماند بخش کشاورزی تولید بیواتانول می‌کند. بیواتانول یا اتانول‌زیستی توسط تخمیر اجزای کربوهیدراتی مواد گیاهی تولید می‌شود.


وی اضافه کرد: «یکی از واحدهای فناور بسیار فعال مرکز رشد واحد قائم‌شهر در زمینه کشت و پرورش گیاهان دارویی، گیاهان زینتی و گیاهان باغی است که در خانواده بلک‌بری، ادوبری و رازقی خوب کار شده است و از آن جمله می‌توان به کشت سلول بافت گیاه زامبولیا، گیاهان گوشتی و به‌ویژه گیاهان گوشتخوار نام برد.»


رئیس مرکز رشد واحد قائم‌شهر عنوان کرد: «هنوز هیچ‌یک از واحدهای فناور و شرکت‌های این مرکز دانش‌بنیان نشده‌اند؛ اما انتظار داریم در 6 ماه نخست سال 99 حداقل دو شرکت به سمت دانش‌بنیان شدن حرکت کنند. همکاری خوبی با پارک علم و فناوری اتفاق افتاد و آنها حمایت‌های خوبی از ما انجام می‌دهند. با سفر معاون علمی رئیس جمهور به قائم‌شهر نیز حمایت‌‌های مالی را برای این مرکز در نظر گرفته شده است.»


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر