کوهی از کاه به نام «کرونا»/ یک بیماری بهبودیافته که بهراحتی میتوان آن را شکست داد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، «کرونا» این روزها به غول ترسناک زندگی مردم ایران تبدیل شده است. حساسیت مردم نسبت به بهداشت فردی بالا رفته طوری که طی چند هفته گذشته نگاه مردم نسبت به افرادی که دچار آب ریزش بینی و یا سرفه هستند تغییر کرده، همچنین ویروس کرونا در چند هفته اخیر به تیتر نخست اخبار رسانههای بینالمللی تبدیل شده است و در فضای مجازی نیز بهسرعت بالایی برای انتشار اخبار این ویروس پرداخته می شود.
وزارت بهداشت و درمان روزانه آمار مبتلایان به بیماری کرونا را اعلام میکند و از سوی دیگر آمار درمانشدهها را پررنگتر از همیشه میگوید اما ترس مردم به دلیل مسموم بودن فضای مجازی در خصوص مبتلایان کرونا باعث شده تا فشار روانی بسیاری به جامعه و افکار عمومی وارد شود و اگر این روزها شما سرفه یا عطسهای کنید، انگشت اتهام ابتلا به کرونا به سمت شما گرفته می شود.
مردم از من فاصله گرفتند
بسیاری از افرادی که مبتلا به بیماری کرونا می شوند، نگران هستند که چه سرنوشتی انتظار آنها را میکشد و قرار است تا کی زنده بمانند.
این ترس و دلهره از بیماری کرونا چنان بر جامعه سایه انداخته است که وقتی به صورت اتفاقی با یک فرد بهبودیافته از بیماری کرونا همصحبت شدیم، تازه بر اثر روانی ترس خودساخته از کرونا در جامعه پی بردیم؛ ترسی که واقعا بیدلیل شکل گرفته و صحبت از کرونا را دلهرهآور کرده است.
ندا سفیری یکی از افرادی است که در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا از حس خود پس از ابتلا به بیماری گفت: «این بیماری اسم وحشتناکی دارد که با مشکلات تنفسی و سرفه و تب شدید همراه است و وقتی در همان ابتدای ابتلا به بیماری به بیمارستان مسیح دانشوری مراجعه کردم، از ترس خود را باخته بودم؛ اما بهمرور از نظر روحی خود را ترمیم کردم و زیر نظر پزشکان متخصص قرار گرفتم و در حال حاضر دوران گذر از بیماری را طی میکنم.»
او در ادامه گفت: «روحیه بالای کادر پزشکی باعث میشد که ترس از بیماری در وجودم کم شود و امیدوارم از پزشکان و پرستاران بهدرستی تشکر و قدردانی شود؛ همچنین وقتی فردی دچار بیماری میشود ابتدا روحیه پایینی دارد و باید خانواده نگاه مثبت خود را به فرد بیمار بدهند تا بتواند با روحیه به دنبال درمان برود.»
ندا سفیری در پاسخ به این سوال که نگاه مردم نسبت به او به عنوان مبتلا به کرونا ویروس چگونه بود گفت: «وقتی که در بیمارستان بودم برخی از مردم هنگامی که متوجه میشدند به کرونا مبتلا شدم از من فاصله میگرفتند و با وحشت به من نگاه میکردند؛ البته معتقد هستم که این موضوع با توجه به فشار روانی ایجاد شده در فضای مجازی و رسانهها طبیعی است اما من پس از چند روز فهمیدم ترس از کرونا آن چیزی نیست که مردم تصور دارند و این بیماری را میتوان شکست داد.»
آموزش و آگاهسازی مردم، باعث کاهش ترس جامعه از کرونا میشود
بسیاری از روانشناسان بر این باور هستند که باید از جو روانی ایجادشده بر اساس شیوع بیماری کرونا جلوگیری شود و این موضوع نیز راهکارهایی دارد که باید پیگیریهای لازم در این زمینه صورت بگیرد.
غلامرضا ترابی، روانپزشک در گفتگو با خبرگزاری آنا در مورد جلوگیری از استرس ایجاد شده در جامعه و نگرانیهای مردم نسبت به فرد مبتلا شده به کرونا گفت: در شیوع بیماریهای ویروسی انگ اجتماعی به مبتلایان بیماری زده میشود و مردم نگاه بدی به مبتلایان دارند و ممکن است برچسبهایی به آنها بزنند که واقعیت نداشته باشد.
وی افزود: اگر آموزش درست به جامعه داده شود با این موضوع که افراد مبتلا به کرونا ویروس مقصر نیستند و لزوماً به بهداشت فردی بیتوجه نبودند میتواند به کاهش استرس در جامعه کمک شایانی کرد؛ همچنین در خیلی از مواقع بعضی از نگاههای قومی و قبیلهای نیز باعث ایجاد نگرانیهایی در جامعه میشود برای مثال شاهد هستیم که میگویند مردم فلان شهر باعث انتشار این ویروس در کشور شدند که ممکن است به استرس مردم دامن بزند؛ این درحالی است که تمامی موضوعهای ذکر شده نیاز به آموزش از رسانههای جمعی دارد.
ترابی در خاتمه گفت: همیشه در سلامت همگانی آموزش و صداقت مهمتر از امید دادن است که باید همیشه در راس امور قرار بگیرد.
بیماران مانند خانواده ما هستند
امین کوهساریان، عضو هیئت مدیره نظام پرستاری تهران هم در گفتگو با خبرگزاری آنا در مورد شایعات ایجاد شده در فضای مجازی نسبت به کرونا ویروس اظهار کرد: برخلاف چیزی که در فضای مجازی مردم شاهد آن هستند بر اساس شرایطی که به وجود آمد و تجزیه تحلیل در بیماران مبتلا به کرونا ویروس مشخص شد حدود 80 درصد بیماران بهبود یافتند بدون اینکه نشانههای مشخصی داشته باشند.
او ادامه داد: 20 درصد نشانههای مشخصی دارند که مجبور میشوند به مراکز درمانی مراجعه کنند و مراقبتهای لازم را داشته باشند که وضعیت جدیتری خواهند داشت.
کوهساریان در پاسخ به این سؤال که چه کسانی ممکن است بر اثر این بیماری جان خود را از دست بدهند، گفت: افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشند، در معرض خطر جدیتری هستند که البته با آموزشهای مشخص میتوان جلوی پیشرفت این بیماری را گرفت.
او بیان کرد: آن چیزی که در فضای مجازی شاهد هستیم ترس کذبی در جامعه ایجاد کرده است که واقعی نیست؛ همچنین از لحاظ علمی درصد مرگومیر آنفلوانزا بسیار بالاتر از کرونا ویروس است. البته همه در برابر مبتلایان به بیماری کرونا ویروس مسوول هستیم زیرا اگر کسی مبتلایان را به جای اعضای خانواده و بستگان خود میدید قاعدتا انگیزه بالایی پیدا میکرد تا به آنها کمک کند.
باور کنیم میزان هراس از کرونا ویروس همانی نیست که در ذهن همه ماست
قطعاً روزی برای کرونا ویروس نیز مانند دیگر بیماریها علاجی پیدا میشود؛ اما چیزی که امروز در جامه بسیار نیاز است دادن روحیه و کم کردن فشار روانی حاکم بر مردم است، افرادی که در فضای مجازی فعالیت میکنند به خوبی میتوانند از عهده اینکار بر آیند بنابر این امیدواریم تمام مردم برای شکست کرونا ویروس یکدل شوند تا هیچکس نگاه بدی به بیماران مبتلا به کرونا ویروس نداشته باشد.
سید محمد مهدی میران زاده
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/