صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۸ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۸

پیامدهای پیروزی نتانیاهو در انتخابات کنست؛ از تقویت توان سایبری تا احیای سیاست ترور رهبران مقاومت

پیروزی نتانیاهو در دور سوم انتخابات کنست و تشکیل کابینه ائتلافی، موجب خواهد شد که طیفی از سیاست‌های ناتمام اسرائیل ازجمله‌ترمیم نقاط ضعف این رژیم در حوزه سایبری و حذف رهبران گروه‌های در اولویت قرار بگیرد.
کد خبر : 475737

گروه بین‌الملل خبرگزاری آناحسین ارجلو؛ با اعلام نتایج اولیه سومین دور از انتخابات پارلمان رژیم صهیونیستی در سال جاری که دلالت بر پیروزی حزب لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر موقت اسرائیل دارد، قطار سومین دوره انتخابات کنست به ایستگاه پایانی نزدیک می‌شود. هنوز نتایج رسمی اعلام‌نشده ولی بر اساس نظرسنجی‌هایی که در پای صندوق‌های رأی انجام می‌شود حزب لیکود تاکنون ۳۷ کرسی و حزب آبی سفید - مهم‌ترین رقیب لیکود – 33 کرسی کسب کرده است. بااین‌حال نتانیاهو نتوانست 61 کرسی لازم را برای تشکیل کابینه به دست بیاورد چراکه اردوگاه راست‌گرایان به رهبری وی، مجموعاً ۶۰ کرسی تاکنون به دست آورده‌اند و درنتیجه نیازمند تشکیل کابینه ائتلافی هستند.


آغاز دومینوی آشفتگی در کابینه و کنست رژیم صهیونیستی


رژیم صهیونیستی در طول عمر ۷۱ ساله خود تاکنون با بن‌بست سیاسی این‌چنینی مواجه نشده بود. دومینوی آشفتگی کنست و کابینه از پاییز سال گذشته آغاز شد، وقتی‌که نیروهای ویژه رژیم صهیونیستی به خان یونس حمله کردند و مقاومت فلسطین با بیش از ۵۰۰ موشک به این تجاوز پاسخ داد. سامانه پدافندی گنبد آهنین اما تنها تعداد اندکی از این موشک‌ها را رهگیری کرد و پس از این حمله بود که «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و نتانیاهو در مورد چگونگی پاسخ به فلسطینی‌ها دچار اختلاف شدند. لیبرمن به سیاست مشت آهنین در برابر مقاومت اعتقاد داشت اما نتانیاهو با هزینه فایده کردن تبعات سیاسی و نظامی، کوتاه آمدن و برقراری آتش‌بس را چاره کار می‌دانست. مقاومت موفق شده بود که نبردهای حدوداً دوماهه را به درگیری‌های تقریباً دو روزه تقلیل دهد و تاب‌آوری رژیم صهیونیستی را به شکل چشمگیری به چالش بکشد. لیبرمن مخالف این رویه بود و در اعتراض به آن استفاده کرد. استعفای وی، دولت ائتلافی نتانیاهو را در فروردین سال جاری منحل کرد و باعث کلید خوردن انتخابات زودهنگام در خرداد ماه شد. هیچ‌کدام از احزاب مطرح اسرائیل، پس از انتخابات خرداد و شهریور نتوانستند حائز اکثریت در کنست شوند و درنتیجه، موفق به تشکیل کابینه ائتلافی نشدند تا کار به ایستگاه سوم انتخابات ۱۲ اسفند رسید.


بیشتر بخوانید:


«گانتس» در برابر مأموریتی غیرممکن قرار دارد؟ / کابینه و کنست در گرداب آشفتگی



حمله موشکی مقاومت به سرزمین‌های اشغالی


پیروزی نتانیاهو در انتخابات کنست چه معنایی دارد؟


پیروزی قریب‌الوقوع نتانیاهو در دور سوم انتخابات کنست، معانی و مفاهیم منطقه‌ای مهمی دارد. نخست اینکه نتانیاهو در کمپین‌های انتخاباتی خود تبلیغات وسیعی برای الحاق دره اردن و کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی به راه انداخته بود.



بر اساس مفاد معامله قرن، اسرائیل می‌تواند ۳۰ درصد از اراضی کرانه باختری- معادل ۲۴۰ شهرک - را به سرزمین‌های اشغالی منضم کند.



وی همچنین در تبلیغات انتخاباتی وعده کرده بود که انضمام شهرک‌های صهیونیست نشین به سرزمین‌های اشغالی به‌زودی و در اسرع وقت انجام شود. نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی سه هفته پیش از انتخابات پارلمانی در یک میتینگ انتخاباتی در شهرک صهیونیست نشین «معاله ادومیم» تأکید کرد: «بر اساس طرح ترامپ، ما ترسیم نقشه‌های کرانه باختری را که بخشی از دولت اسرائیل خواهد بود آغاز کرده‌ایم.» به گفته وی، منطقه جدید الحاقی به خاک اسرائیل شامل همه شهرک‌های صهیونیست نشین و دره اردن در کرانه باختری خواهد بود. این موضع‌گیری باعث شد که «نبیل ابو ردینه»، سخنگوی محمود عباس تنها نقشه قابل‌پذیرش را بر اساس مرزهای سال ۱۹۶۷ و پایتختی بیت‌المقدس بداند و گروه‌های مقاومت غزه نیز در مقابل این طرح بسیار تنش‌زا موضع‌گیری جدی کردند. بنابراین به نظر می‌رسد که اولین نتیجه انتخاب نتانیاهو به‌عنوان نخست‌وزیر آتی رژیم صهیونیستی، افزایش تنش و درگیری میان گروه‌های مقاومت و اسرائیل به دلیل توسعه‌طلبی برآمده از معامله قرن خواهد بود.


افزایش حملات تل‌آویو به سوریه


ترامپ افزون بر انتقال سفارت امریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس، سند بلندی‌های جولان را نیز به نام رژیم صهیونیستی زد؛ اقدامی که حتی با مخالفت متحدان اروپایی مواجه شد. چنانچه نتانیاهو موفق شود کابینه ائتلافی را تشکیل دهد، سیاست وی در قبال سوریه و نیروهای مقاومت تهاجمی‌تر خواهد شد. رژیم صهیونیستی به‌ویژه در دو سال گذشته بارها مواضع مقاومت و ارتش سوریه را هدف حملات هوایی و پهپادی قرار داده است. بااین‌حال و علیرغم تشدید حملات رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های ارتش سوریه و مواضع مقاومت، تروریست‌ها هر روز بیش از گذشته، قدرت خود را از دست داده‌اند که عقب‌نشینی از استان راهبردی ادلب طی هفته‌های اخیر، یک نمونه از آن به شمار می‌رود.


تمدید قوای سایبری


اعلام نتایج رسمی پارلمان رژیم صهیونیستی و پیروزی حزب لیکود با پشتوانه اعتمادبه‌نفس ترامپ پس از رهایی از مخمصه استیضاح، موجب هم‌افزایی تل‌آویو و واشنگتن علیه جمهوری اسلامی به‌ویژه در دو حوزه «امنیت سایبری» و «تضعیف گروه‌های مقاومت و ترور رهبران آن» به‌عنوان بازوهای ایران در غرب آسیا از طریق اجرای معامله قرن خواهد شد. نتانیاهو در جلسات مختلف از قدرت رو به رشد سایبری جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده و سال گذشته در کنفرانس تکنولوژی سایبری اذعان کرد: «ایران روزانه به اسرائیل حمله می‌کند. ما این حملات را دنبال می‌کنیم، آن‌ها را می‌بینیم و آن‌ها را دفع می‌کنیم. حمل‌ونقل هوایی آسیب‌پذیرترین سیستم ما است، بسیار آسیب‌پذیر است. اما امروز همه‌چیز آسیب‌پذیر است و همه‌چیز تحت حمله قرار دارد.» درنتیجه به نظر می‌رسد یکی از اقدامات فوری وی پس از تشکیل کابینه ائتلافی، تقویت تدابیر آفندی و پدافندی علیه توان سایبری جمهوری اسلامی باشد.





اذعان نتانیاهو به قدرت همه‌جانبه ایران


تحریم گروه‌های مقاومت و ارسال سیگنال به کشورهای مختلف برای همراهی با آمریکا در ایجاد محدودیت‌های اقتصادی و درج نام آن‌ها در لیست گروه‌های تروریستی، نظیر اقدامی که در انگلیس انجام شد و شاخه سیاسی حزب‌الله افزون بر شاخه نظامی آن در لیست گروه‌های تروریستی لندن قرار گرفت، ازجمله تدابیری است که دولت نتانیاهو پس از تکیه زدن دوباره بر کرسی نخست‌وزیری به‌صورت جدی پیگیری خواهد کرد. علاوه بر این، سیاست ترور نیز از سر گرفته می‌شود. جنبش جهاد اسلامی فلسطین همین اواخر اعلام کرد دو نفر از نیروهای این جنبش در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب دمشق به شهادت رسیدند. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بعد از این حملات گروه‌های مقاومت در نوار غزه را تهدید کرد و گفت: شاید نتواند از تقابل نظامی تمام‌عیار در نوار غزه اجتناب کند. وی درباره شهادت دو عضو جهاد اسلامی در حملات به دمشق نیز توضیح داد: «تلاش کردیم رهبر اصلی جهاد اسلامی در سوریه را از بین ببریم، اما او جان سالم به در برد.» اشاره نتانیاهو به «زیاد النَخاله» دبیر کل جنبش جهاد اسلامی، مستقر در دمشق بود.


عادی‌سازی روابط با رژیم‌های مرتجع


پیگیری پرونده عادی‌سازی روابط با رژیم‌های مرتجع منطقه به‌طور حتم ازجمله دستور کارهای اصلی و مهم نتانیاهو پس از اعلام نتایج انتخابات است. وی چند روز پیش از برگزاری انتخابات در گفتگو با کانال ۲۰ رژیم صهیونیستی، قوی‌ترین شاخه حزب لیکود در خارج از این رژیم را عربستان سعودی توصیف کرد. نخست‌وزیر اسرائیل همچنین در اقدامی بی‌سابقه، برای حزب لیکود در عربستان، فردی به نام «محمد سعود» را به‌عنوان رئیس شاخه لیکود در ریاض اعلام کرد. او یکی از ۶ روزنامه‌نگاری است که در تیرماه سال گذشته در قالب یک هیئت رسانه‌ای به فلسطین اشغالی سفر و با سران این رژیم دیدار کرد. حضور در نمایشگاه اکسپو، امضای پیمان عدم تجاوز با کشورهای عربی و برقراری ارتباط دیپلماتیک با عمان، نمونه‌هایی از سیاست‌های نتانیاهو برای عادی‌سازی روابط با اعراب است که در دوره جدید به‌صورت گسترده‌تر پیگیری خواهد شد.


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر