صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
سخنگوی قوه قضائیه:

بیش از ۵۴ هزار زندانی به مرخصی رفتند/ نازنین زاغری در سلامت کامل است

سخنگوی قوه قضائیه گفت: از هفته گذشته تا امروز ۵۴ هزار نفر از زندانیان به مرخصی آمدند و ما شاهد کاهش ورودی زندانیان در این هفته در مقایسه با هفته قبل بودیم، به‌طوری‌که ورودی زندان‌ها در این هفته ۳۵ درصد کاهش یافته است.
کد خبر : 475711

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین اسماعیلی در نشستی خبری که به‌صورت زنده از شبکه خبر سیما پخش شد، اظهار کرد: امروز جامعه ما شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور و مبتلا شدن جمعی از هم‌وطنان عزیزمان به این ویروس منحوس است و تلاش جامعه پزشکی و پرستاری به‌عنوان مدافعان سلامت کشور جای تقدیر دارد و کار آن‌ها امروز نمونه بارز جهاد در راه خداست. امروز عزت جامعه پزشکی ما روزافزون شده و اعتماد مردم ما به این قشر تقویت شده است.


وی افزود: از مردم عزیز و فهیم ایران اسلامی تقاضا دارم که توصیه‌های جامعه پزشکی را مراعات کنند و عامل باشند تا بتوانیم با کمک هم شر این ویروس را از ایران اسلامی کوتاه کنیم. امروز نشست این‌جانب به لحاظ همین وضعیت و مراعات سلامت عزیزان با حداقل خبرنگاران برگزار شده است.


سخنگوی قوه قضائیه ضمن تبریک فرارسیدن ماه رجب گفت: توصیه پزشکان این است که مسافرت و اجتماعات برگزار نشود و  زیارت ائمه به فرصت دیگری موکول شود و می‌توانیم از این شرایط برای خلوت با خداوند و توسل به اهل‌بیت عصمت حداکثر استفاده را ببریم. ما در یک هفته اخیر شاهد چند اقدام مثبت در قوه قضائیه بودیم. یکی صدور بخشنامه مرخصی به زندانیان از سوی ریاست قوه قضائیه  و دیگری صدور بخشنامه کنترل و کاهش زندانیان جدیدالورود به زندان‌ها بود و اینکه اجرای احکام قطعی صادره به سال ۹۹ موکول شود.


اسماعیلی ادامه داد: اقدام دیگر قوه قضائیه صدور بخشنامه متناسب‌سازی فرایند رسیدگی‌ها با شرایط امروز جامعه بود؛ لذا با دستور ریاست قوه قضائیه دیروز از ناحیه معاون اول دستگاه قضا بخشنامه به کلیه محاکم قضائی صادر شد که رسیدگی‌هایی که امکان دارد به‌صورت غیرحضوری انجام شود و سخنان اصحاب پرونده به‌صورت لایحه به دادگاه‌ها بفرستند و در خارج از وقت اداری رسیدگی به پرونده‌های معوق به‌صورت دورکاری انجام شود و از جلب غیرضروری در این ایام اجتناب شود. تا آنجایی هم که امکان دارد از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک اطلاع‌رسانی‌ها انجام شود. اقدام دیگر قوه قضائیه برخورد صریح و قاطع و بازدارنده و مناسب نسبت به پرونده‌های احتکار و کسانی که با سودجویی اقلام دارویی مردم را احتکار کردند بود.


وی در پاسخ به سؤالی درباره برخورد قوه قضائیه با محتکران گفت: کسانی که در این ایام و در حوزه دارویی و بهداشتی و درمانی مرتکب سودجویی سیاه و کثیف می‌شوند، مطمئن باشند که کرونا زمستان را پشت سر می‌گذارد و ما بهار را داریم و مردم از آن عبور می‌کنند اما مهر ننگ بر پیشانی سودجویان می‌ماند و سخت‌ترین مجازات را دارند. تا امروز در رابطه با پرونده‌های قاچاق تجهیزات پزشکی و ماسک و دستکش پرونده‌های متعددی تشکیل داده‌ایم و افراد زیادی بازداشت شده‌اند. ۱۱ پرونده از پرونده‌های اخیر از احتکار تجهیزات پزشکی ظرف یک هفته پرونده در دادسرای تهران منتهی به کیفرخواست و به دادگاه ارجاع شد. اخلال در نظام مایحتاج عمومی مردم در شعب ویژه  دادگاه اخلال در نظام اقتصادی ارجاع شده و به‌زودی جلسه دادگاه به‌صورت علنی در شعب ویژه برگزار می‌شود و مجازات سختی برایشان در نظر گرفته و اسامی‌شان  اعلام می‌شود. تشخیص آن حسب مورد با دادگاه است و اگر افساد فی‌الارض باشد مجازات اعدام و الا مجازات، حبس طویل‌المدت  از ۵ تا ۲۰ سال صادر می‌شود.


سخنگوی قوه قضائیه افزود: بیش از ۵ میلیون ماسک شناسایی و توقیف شد و بلافاصله تجهیزات کشف‌شده در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت تا توزیع شود. دیشب با مجوز صادره از دادستان شهرستان ری و اطلاعات سپاه انبارهای احتکار کالاهای پزشکی کشف و ۳۲ میلیون جفت دستکش کشف شد که به‌سرعت رسیدگی می‌شود.


اسماعیلی گفت: در مورد افرادی که کلیپ‌هایی در فضای مجازی از آن‌ها منتشر شده بود که اقدامات نامتعارفی در اماکن زیارتی انجام می‌دادند و موجب جریحه‌دار شدن افکار عمومی شده بود در مشهد و قم شناسایی شدند و اقدامات لازم انجام شد.


نازنین زاغری در سلامت کامل است


وی درباره سلامت زندانیان اعم از  نازنین زاغری، ضیاء نبوی و ندا ناجی گفت: ما به زندانیان مرخصی دادیم و  بیش از ۵۴ هزار نفر از زندانیان به مرخصی رفتند و بهداشت و سلامت زندانیان با همکاری وزارت بهداشت انجام شده است. نازنین زاغری در سلامت کامل است و فضاسازی شد و دیروز با خانواده‌اش تماس داشت. برخی دیگر از زندانیان در بیرون‌اند و یک نفر دیگر هم مقدمات اعطای مرخصی‌اش فراهم شده و ظرف امروز و فردا به مرخصی می‌آیند و سلامت زندانیان برای ما اهمیت دارد و امنیتی و غیرامنیتی ندارد و شرایط امنیتی‌ها به‌مراتب بهتر  است.


اسماعیلی تأکید کرد: نظارت بر امر توزیع کالاها بر عهده دولت است. شبکه توزیع  ما معیوب است و باید بر آن نظارت شود. ادعا می‌شود کالاهای وارداتی از مبدأ تا انبار رصد می‌شود اما در همین انبار کشف‌شده دیشب، چهارپنجم کالاها، وارداتی بود و اگر رصد وجود داشت نظام گمرکی و وزارت صنعت باید می‌دانست که این دستکش‌ها در چه تاریخی وارد شدند و چرا توزیع نشده‌اند لذا بخش‌های نظارتی وظیفه خود را انجام دهند و هر کجا نیازمند کمک قوه قضائیه هستند مطمئن باشند که انجام خواهد شد.


ورودی زندان‌ها در این هفته  ۳۵ درصد کاهش یافته است


اسماعیلی گفت: از زمان صدور بخشنامه رئیس قوه قضائیه از هفته گذشته تا امروز ۵۴ هزار نفر از زندانیان به مرخصی آمدند و ما شاهد کاهش ورودی زندانیان در این هفته در مقایسه با هفته قبل بودیم و ورودی زندان‌ها در این هفته  ۳۵ درصد کاهش یافته است.


سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی درباره نوسانات قیمت ارز و برخورد دستگاه قضائی با اخلالگران ارزی گفت: متأسفانه با شرایطی مواجه می‌شویم که افراد سودجو به دنبال کسب درآمد نامشروع در توزیع ارز و مسائل پولی و بانکی هستیم. در برهه اخیر مقارن با ایام انتخابات بود و شاهد التهابات ارزی بودیم  که با تلاش همکاران در دادسرای تهران ۳۷ نفر در ارتباط با اخلال در نظام ارزی بازداشت شدند که ۳۱ نفر آن‌ها کماکان در بازداشت هستند و با بازداشت این دلالان ثباتی در بازار ایجاد شد و شاهد بازگشت نرخ ارز بودیم.


وی در پاسخ به سؤالی درباره معوقات بانکی گفت: آمار جمعی وصول معوقات بانکی را ندارم ولی جزو برنامه‌های جدی ماست و ارقام قابل‌توجهی از بدهکاران عمده بانکی وصول و عودت داده شده است. اراده جدی در برخورد با اخلال گران وجود دارد و برخورد با اخلالگران ادامه دارد و خواهد داشت.  به‌ویژه اخلالگران در مسائل دارویی که مبادرت به اخلال کردند بدانند بیش از آنچه کرونا به مردم آسیب رساند مجازات بسیار سختی در انتظار آن‌هاست و اگر کرونا عده‌ای را مظلومانه مریض کرد آن‌ها در کمال ذلت و بی‌آبرویی مجازات می‌شوند.


اسماعیلی در پایان گفت: در یکی از پرونده‌های سابق در  اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام ارزی رأیی از دادگاه ویژه صادر شده است. بر اساس رأی صادره  تیمور عامری برمکی به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی به تحمل ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و  جزای نقدی، کاظم نجف‌آبادی فراهانی نیز به جرم اخلال در نظام ارزی به ۱۱ سال حبس و ۵۰ ضربه شلاق و جزای نقدی،  محمدحسین زندیه به تحمل ۵ سال حبس و جزای نقدی، علی‌اصغر سلطانی گهر به تحمل شلاق و پرداخت جزای نقدی و محمد شفیعی کارمند اداره ثبت به ۵ سال حبس و انفصال دائم  از خدمات دولتی و جزای نقدی و بابک حسینی به جزای نقدی و ضبط وجوه ناشی از فعالیت نامشروع محکوم شدند. همچنین سه شرکت با نام‌های دلفین آبی و دکا تجارت آتی و کشت صنعت تک‌دانه سبز سبحان که فعالیت غیرمجاز در حوزه ارزی داشتند به انحلال و مصادره اموال محکوم شدند و اهتمام ما در برخورد با اخلالگران جدید است.


انتهای پیام/4110/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر