صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۱ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۸
مرکز پژوهش‌های مجلس:

تمام مدارس و دانشگاه‌های کشور باید تا پایان اسفندماه تعطیل شوند

مرکز پژوهش‌های مجلس درباره بیماری کرونا در گزارشی نوشت که باید کلیه مدارس و دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی کشور به مدت سه هفته تا پایان اسفندماه تعطیل شوند و برای جبران عقب‌‌ماندگی‌‌های تحصیلی به میزان روزهای تعطیل‌‌شده به سال تحصیلی افزوده شود.
کد خبر : 475669

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی،‌ دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ این مرکز طی گزارشی به بررسی کارشناسی«نحوه مواجهه نظام آموزشی کشور با ویروس کرونا» پرداخته است.


مرکز پژوهش‌های مجلس در ابتدای این گزارش با بررسی مسئله مطرح شده در کشور عنوان کرده است که ویروس کرونا‌ تاکنون در جهان حدود 36 کشور ازجمله ایران را درگیر کرده است. اگرچه همه اقشار و گروه‌های سنی در معرض خطر این بیماری قرار دارند، اما با توجه به جمعیت بالای دانش‌‌آموزان و دانشجویان، تراکم کلاس‌های درسی و دانشگاهی، استفاده از امکانات و فضاهای عمومی و مشترک و درنتیجه آن پیامدهای سلامتی و احتمال بالای انتقال ویروس از طریق این دو گروه به آحاد جامعه، مراقبت و کنترل فضاهای آموزشی از نخستین اقدامات کشورهای مبتلا به این بیماری است.


این گزارش در تبیین مواجهه نظام آموزشی چین با ویروس کرونا می‌افزاید که آغاز شیوع ویروس کرونا در دسامبر 2019 در شهر ووهان چین به‌حدی رسید که مدارس و دانشگاه‌ها ازجمله‌‌ اولین نهادهایی بودند که ازسوی دولت چین تعطیل شدند. با توجه به خطر انتقال سریع این ویروس به‌خصوص در مکان‌‌های پرازدحام و با عنایت به حجم گسترده جمعیت دانش‌‌آموزی و دانشجویی در کشور چین، با گذشت حدود یک ماه (از 22 ژانویه) از تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها دولت چین تاکنون نیز اجازه بازگشایی به آنها نداده است. گفتنی است که مقرر گردیده این روند تا پایان فوریه 2020 (یک هفته دیگر) نیز ادامه یابد. اما سیاست دولت چین در این مدت این بوده است که «مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل است؛ لکن آموزش و یادگیری تعطیل نیست». بر همین اساس سازوکارهای بسیار گسترده‌‌ای برای پیشبرد امور آموزشی و تحقیقاتی با تمرکز بر بستر فضای مجازی و آموزش از راه دور طراحی و تدوین نموده‌‌اند.


گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در تشریح سازوکارهای جدی دولت چین در مواجه با ویروس کرونا به مواردی همچون تشکیل کمیته‌‌‌‌ای در هر دانشگاه برای پیگیری‌‌های فعالیت‌‌های آن دانشگاه درخصوص مواجهه با ویروس کرونا، برگزاری کلاس‌‌های درس در بستر فضای مجازی، دسترسی رایگان به محتوای مقالات، کتاب‌‌ها، پایان‌نامه‌ها برای دانش‌آموزان، دانشجویان و اساتید، ارائه محتوی و تکالیف درسی ویژه دانش‌‌آموزان در بستر فضای مجازی ازسوی دولت و ایجاد امکان ارتباط دانش‌‌آموزان و اولیای آنها با مدیران و معلمان مدارس، پُر کردن اوقات دانش‌‌آموزان در منزل با برگزاری مسابقات تلویزیونی، دسترسی آزاد به بازی‌های رایگان، اشاره دارد.


مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه این گزارش با تبیین توصیه‌هایی در راستای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا،‌ 5 راهکار را ارائه می‌کند؛ نخست آنکه با هدف کنترل و مقابله بهینه با شیوع و گسترش این بیماری در جامعه و ایجاد وحدت رویه در مدیریت نظام آموزشی کشور، کلیه مدارس و دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی کشور به مدت سه هفته تا پایان اسفندماه تعطیل شوند و برای جبران عقب‌‌ماندگی‌‌های تحصیلی به میزان روزهای تعطیل‌‌شده به سال تحصیلی افزوده شود.


دوم آنکه سازمان صداوسیما برنامه‌‌های رایج شبکه آموزش را متوقف کند و متناسب با شرایط کنونی کشور درخصوص ویروس کرونا و تعطیلی نظام آموزشی، به تهیه و پخش برنامه‌‌های آموزشی و پرورشی ویژه دانش‌‌آموزان (به‌خصوص در مقاطع دبستان که امکان خودخوانی کتاب‌های درسی وجود ندارد) اقدام کند. سومین راهکار این است که وزارت آموزش و پرورش محتوی چندرسانه‌‌‌‌ای آموزش کتاب‌های درسی دانش‌‌آموزان در پایه‌‌های مختلف تحصیلی را برای استفاده دانش‌‌آموزان به‌صورت رایگان در پورتال خود قرار دهد. چهارمین راهکار عنوان می‌کند که وزارت آموزش و پرورش مدیران مدارس و معلمان را مکلف نماید تا در راستای ارائه محتوای کتب درسی به دانش‌آموزان از بستر پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی استفاده نمایند و در نهایت اینکه تشکیل کمیته هماهنگی مقابله با کرونا در تمامی دانشگاه‌ها به‌منظور پایش و ارزیابی وضعیت آموزشی و سلامتی دانشجویان دانشگاه و تصمیم‌گیری درخصوص ضرورت حضور معدود دانشجویان دارای پروژه‌های تحقیقاتی در دانشگاه و خوابگاه.


فایل کامل این گزارش را اینجا دریافت کنید.


 


انتهای پیام/4034/


انتهای پیام/

ارسال نظر