صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۹
جریان‌های سیاسی در سالی که گذشت؛

سال شکست اصلاح‌طلبان و پیروزی اصولگرایان

سال گذشته برای جریان‌های سیاسی به دلیل حضور در انتخابات مجلس با اهمیت بود و بنا بر نتایج انتخابات باید سال 98 را سال پیروزی اصولگرایان و شکست اصلاح‌طلبان دانست.
کد خبر : 475431

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، مهم‌ترین بخش سیاسی سال 98 یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بود. از همان ابتدای سال 1398 گروه و جریان‌های سیاسی شروع به برنامه‌ریزی برای شرکت در انتخابات مجلس کردند.


اصولگرایان در همان ابتدای سال تشکلات خودشان به نام «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب» را به‌صورت عملیاتی تشکیل دادند. تشکیلاتی که محوریت آن با حضور افرادی مانند؛ حدادعادل، مهدی چمران و محمدرضا باهنر و بسیاری از اعضای برجسته اصولگرا تشکیل شد.


موازی با این موضوع طرحی با نام «مجلس نو» توسط محمدباقر قالیباف راه‌اندازی شد. شهردار اسبق تهران قصدش از این تشکیلات جدید را ایجاد مجلسی با حضور جوانان اعلام رد. در نهایت بعد از 11 ماه فعالیت اصولگرایان لیستی مشترک در انتخابات مجلس اعلام کردند. جبهه پایداری که همواره تشکیلات و لیست جداگانه برای انتخابات‌ها منتشر می‌کردند در لیست وحدت حضور یافتند.


اصولگرایان بعد از این وحدت تاکتیکی توانستند در انتخابات مجلس شورای اسلامی پیروز شوند و بر اساس اعلام نتایج انتخابات بیش از 200 کرسی مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم در اختیار آنها خواهد  بود.


از طرفی دیگر جریان سیاسی اصلاح‌طلب از همان ابتدای سال بر شرطی کردن انتخابات تأکید کرد. سناریو اصلی این موضوع توسط سعید حجاریان و محمدرضا تاجیک اعلام شد. بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که موضوع تحریم یا شرطی کردن انتخابات توسط اصلاح‌طلبان یک راهبرد انحرافی از سویی آنها برای گریز از شکست بود.


آنها می دانستند که با توجه به مدیریت 7 سال گذشته آنها در دولت روحانی و بخش زیادی از مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا مردم اقبالی به آنها نشان نخواهند داد. بهانه اصلی آنها هم نظارت شورای نگهبان و موضوع احراز صلاحیت در انتخابات بود. بعد از کش‌وقوس‌های فراوان اصلاح‌طلبان با اجازه محمد خاتمی در انتخابات مجلس شرکت کردند. سرلیست این جریان یعنی مجید انصاری در تهران تنها توانست 70 هزار رأی کسب کند و در این دوره از انتخابات مجلس شکست سختی به اصلاح‌طلبان وارد شد.


به همین منظور بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارد سال 98 سال شکست اصلاحات و پیروزی اصولگرایان باید تلقی کرد.


گزارش از محمدعلی حسن نیا


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر