صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
خلیج‌آنلاین گزارش کرد؛

اعتراف عربستان و امارات به شکست رسانه‌ای برابر قطر/ وقتی «الجزیره» در برابر آل‌سعود قدرت‌نمایی می‌کند

کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس پس از گذشت بیش از هزار روز از محاصره قطر اعتراف می‌کنند که در حوزه رسانه‌ای از دوحه شکست خورده‌اند.
کد خبر : 475355

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری خلیج‌آنلاین در گزارشی نوشت: از محاصره تحمیلی عربستان، امارات، بحرین و مصر علیه قطر بیش از هزار روز می‌گذرد و آنها به جز افزودن بر جرائم و جنایات جنگی خود نتوانسته‌اند به اهداف خود دست یابند. کشورهای محاصره‌کننده انتظار نداشتند که قدرت رسانه‌ای قطر بتواند سهم عمده‌ای در مهار جریان محاصره و خنثی کردن اتهام‌زنی‌ها داشته باشد، چه اینکه پس از مدتی رسانه به یکی از اصلی‌ترین ابزارهای مقابله و مواجهه قطر با توطئه‌ها و نقشه‌های چهار کشور تبدیل شد و آنها اعتراف کردند که در مقابل قدرت رسانه‌ای قطر شکست خورده‌اند. این موضوع در ماه‌های اخیر ثباتی افسانه‌ای را برای رسانه‌های قطری به وجود آورده است.



دفتر شبکه الجزیره


طبق این گزارش، رسانه‌های چهار کشور محاصره‌کننده در مقابل رسانه‌های قطر دچار سردرگمی شدند، به گونه‌ای که نتوانستند پس از مواجهه با قطر اوضاع داخلی کشورهایشان را سامان دهند. در مقابل، رسانه‌های قطری که قدرت فزاینده‌ای یافته بودند، توانستند با چالش‌های داخلی مواجه شوند و نقش مؤثری در حل آنها داشته باشند. این روند به حدی برای عربستان و متحدانش سخت بود که بستن شبکه الجزیره را به‌عنوان یکی از شروط مذاکره با قطر قرار دادند. 


 سعودی‌ها به  شکست اعتراف کردند


خلیج‌آنلاین در گزارش خود می‌نویسد: شاید توان شکست کشورهای عربی را بیشتر متوجه عربستان دانست؛ چه اینکه آنها نتوانستند جنگ یمن و سپس پرونده قتل جمال خاشقجی، فعال مخالف سعودی و در ادامه موج بازداشت‌ها را در عربستان مدیریت کنند و نقش مؤثری در نجات خاندان آل سعود  در فرار از مهلکه داشته باشند که عربستان با موجی از محکومیت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای مواجه شد. 



 انتقاد از رسانه‌های سعودی به حدی رسید که «عائض القرنی»، مفتی عربستان استفاده از آنها را برای مواجهه با طرف‌های خارجی شکست‌خورده خواند.



«عائض القرنی»، مفتی سعودی در مصاحبه با رادیو MBC عربستان گفت: پادشاهی عربستان به رسانه‌های قدرتمند نیاز دارد. در جلساتی که با مقامات کشور داشتم، اعتراف کردند که رسانه‌های ما ضعیف هستند و کار خاصی انجام نمی‌دهند، در حالی که رسانه‌های طرف‌های مهاجم بسیار قوی هستند.


آزمون و خطای شکست در امارات


این گزارش می‌افزاید: حدود دو ماه قبل از اعتراف به شکست سعودی‌ها، رسانه‌های اماراتی در مقابل آزمون سرنوشت‌سازی قرار گرفتند ولی نتوانستند در آنچه که از آنها خواسته شده بود، موفق عمل کنند. این ناکامی باعث شد که اوضاع تغییر کند و علیه آنها شود. 


خلیج‌آنلاین نوشت: در دسامبر 2019 میلادی نخبگان اماراتی انتقاداتی را متوجه رسانه‌های داخلی کردند که نتوانسته بودند در مقابل حملات رسانه‌ای یمنی‌ها اوضاع داخلی امارات را کنترل کنند؛ آنها بیشتر اتهامات واردآمده را متوجه عربستان دانستند که باعث شده بود موج ناآرامی‌ها و بی‌ثباتی این کشور به امارات سرایت کند.



این در حالی است که رسانه‌های اماراتی در جریان پروپاگاندای رسانه‌ای آل سعود برای ترغیب مردم این کشور به اینکه باور کنند دولت قطر در پس پرده مخالفت با آنها قرار دارد، نقش مؤثری ایفا کرده بودند. 


محاصره رسانه‌های قطر را تقویت کرده است


خلیج‌آنلاین می‌نویسد: بسته شدن شبکه الجزیره از برجسته‌ترین خواسته‌های چهار کشور محاصره‌کننده برای ازسرگیری مجدد روابط با دوحه و برداشته شدن محاصره بود. این موضوع باعث افزایش قدرت مانور و حضور گسترده‌تر این شبکه خبری از سویی و تثبیت پایبندی دوحه به اصول مدرن رسانه‌ای از سوی دیگر شد، زیرا الجزیره جزو نخستین شبکه‌های عربی و از برجسته‌ترین آنها در جهان است.


شبکه الجزیره به‌طور خاص فعالیت‌های خود را هم‌زمان با محاصره قطر افزایش داد و تقویت کرد، زیرا همچنان بر شعار خود یعنی «رساندن صدا و عقاید افراد به یکدیگر» تأکید می‌کرد. اصرار بر اطلاع‌رسانی درست و واقعی باعث شد که در مدت بحران میلیون‌ها نفر از این شبکه قدردانی کنند. همچنین با وجود اینکه برخی دفاتر شبکه بسته و فعالیت‌هایش در کشورهای محاصره‌کننده ممنوع شد، تعداد مخاطبان آن در منطقه و جهان افزایش یافت. 


خلیج‌آنلاین در پایان گزارش خود نوشت: شبکه الجزیره با توجه به بحران قطر چندین جایزه بین‌المللی کسب کرد که این موضوع نشان می‌دهد فضای حاکم بر تحریریه شبکه از سال 1996 تا امروز به دلیل فضای آزادی حاکم بر دوحه از آزادی کامل برخوردار است.


انتهای پیام/4106/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر